Onko Hyundai Veloster hyvä auto?

Hyundai Veloster

Hyundai Veloster on 2-ovinen urheilullinen viistoperä, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja jota tuotettiin jatkuvasti vuoteen 2022 asti. Velosterin ovat korvanneet sellaiset mallit kuin Hyundai Kona N ja Hyundai Elantra N. Hyundai onnistui myymään vuoteen 2021 asti muutama satatuhatta Veloster-mallia, mikä on todellakin hyvä määrä 2-oviselle autolle. Onko Hyundai Veloster siis hyvä auto?

Hyundai Veloster on todellakin hyvä auto, jos haluat 2-ovisen viistoperän. Tämä segmentti ei ole koskaan ollut kovinkaan suosittu useimpien ihmisten keskuudessa, minkä vuoksi Veloster ei ole erityisen menestynyt Hyundain malli. Joka tapauksessa Velosteriin saa melko mielenkiintoisia ja hedelmäisiä moottorivaihtoehtoja, jotka kaikki voidaan virittää tarjoamaan paljon enemmän hevosvoimia.

Muotoilullisesti Velosterille on ominaista sen kiilamainen kattolinja, joka erottaa sen heti muista tämän segmentin vastaavista autoista. Sisätilat ovat säädyllisesti varustetut, mutta ne eivät todellakaan ole mitään erikoista. Luotettavuuden kannalta Veloster on myös todella hyvä, sillä useimmat omistajat arvioivat auton vähintään neljällä tähdellä viidestä.

Arvoltaan Veloster on myös todella hyvä, sillä näitä saa nyt käytettynä vain muutamalla tuhannella dollarilla. Käytännöllisyys on hieman rajallinen, koska Velosteriin saa vain kaksi ovea ja sisätilat ovat suhteellisen ahtaat, varsinkin pidemmille matkustajille.

Hyundai Veloster – Voimansiirtojärjestelmä

Hyundai Velosterissa on 4-sylinterinen 1,6-litrainen imumoottori, jossa on 140 hv ja 123 hv vääntöä. Tämä on kaikista heikoimmin toimiva malli, mutta monet pitävät sitä riittävänä, varsinkin koska kyseessä on imumoottori, joka tykkää pyörittää. Voit valita saman moottorin myös turboahdetulla nelisylinterisellä, joka tarjoaa hedelmälliset 186 hv ja 195 lb-ft vääntöä.

  Hyundai Accent Luotettavuus

Jos haluat vakavasti otettavan suorituskykyisen mallin, sinun on valittava 1,6 litran 4-sylinterinen Veloster Turbo -malli, joka tarjoaa 201 hv ja 196 lb-ft vääntöä. Aivan huipulla on Veloster N, jossa on 275 hv ja yhtä vaikuttava vääntömomentti 260 lb-ft. Kaikkien mallien vakiovarusteena on FWD, mutta N-malli saa myös erityisen tasauspyörästön eteen.

Voit myös valita vanhan kunnon lyhytvaihteisen manuaalivaihteiston tai nopean 6-vaihteisen DCT-automaatin välillä. Tehokkuus vaihtelee 24MPG:stä aina 40MPG:hen tehokkaimmissa malleissa. Kaiken kaikkiaan Velosterissa on mielenkiintoisia voimansiirtovaihtoehtoja, erityisesti Turbo- ja N-mallissa.

Hyundai Veloster – muotoilu ja alusta

Hyundai Velosterille on ominaista kiilamainen kattolinja ja leveät kintereet takana. Tämä saa auton näyttämään riittävän urheilulliselta, vaikka etupää ei näytäkään mitenkään erikoiselta. Sisätilat ovat hyvin varustellut, mutta mitään todellisia luksusominaisuuksia ei ole saatu, mitä taloudellisessa luokassa olevalta autolta voi odottaa.

Alustan ja jousituksen viritys on räätälöity yksinomaan dynamiikan suuntaan, mutta auto ei ole lainkaan rankaiseva. Sinänsä Velosterilla voi ajaa päivittäin ilman ongelmia, mutta sillä voi pitää hauskaa myös mutkissa.

Hyundai Veloster – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta Veloster vaikuttaa todella luotettavalta autolta, sillä useimmat luotettavuustaulukot ja -tutkimukset antavat sille vähintään 4 tähteä viidestä. Hyvä uutinen on, että Veloster ei ole kallis auto ylläpitää. Tämä on myös syy siihen, miksi monet nuoremmat kuljettajat valitsevat Velosterin, koska se on luotettava ja halpa ajaa.

  Onko Hyundai Equus hyvä auto?

Yleisimmät Hyundai Velosterin ongelmat liittyvät moottoriin, tarkemmin sanottuna moottorin yhdystankoihin, jotka voivat pettää, jos niihin kohdistuu pitkäaikainen rasitus. Auto voi kärsiä myös äkillisestä tehonmenetyksestä, kolkuttavista äänistä, erilaisista ongelmista auton sähköjärjestelmissä ja varusteissa.

Hyundai Veloster – Arvo ja käytännöllisyys

Jos haluat valita suhteellisen uudemman ja vähän kilometrejä ajetun, 2-4 vuotta vanhan Veloster-mallin, maksat todennäköisesti mallista ja moottorista riippuen 14 000-30 000 dollaria. Tästä hintaluokasta löytyvät parhaat Veloster-mallit.

Käytännöllisyys ei ole Velosterin vahvuus, sillä siinä on vain kaksi ovea, ahtaat sisätilat ja parhaimmillaankin riittävä tavaratila. Näkyvyys ei myöskään ole täydellinen, koska kiilamainen katto ei tarjoa liikaa näkövaraa takapäässä.

FAQ-osio

Kuinka kauan Hyundai Veloster kestää?

Hyundai Velosterin pitäisi kestää vähintään 200 000 kilometrin ajan ilman suurempia peruskorjauksia, jos olet onnekas ja jos teet kaiken tarvittavan sen mahdollistamiseksi. On erittäin vaikeaa arvioida, kuinka kauan mikä tahansa auto voi kestää, koska siihen vaikuttavat monet muuttujat, mutta 200 000 kilometriä on kohtuullinen arvio Velosterin osalta.

Jos kuulut niihin kuljettajiin, jotka haluavat ajaa autosi äärirajoille, kärsit todennäköisesti yhdystanko-ongelmista, jotka voivat jopa tuhota koko moottorin. Tämä lisää myös yleistä öljynkulutusta ja tekee siten autosta kauttaaltaan alttiimman ongelmille.

Miksi Hyundai lopetti Velosterin valmistuksen?

Veloster oli markkinoilla noin kymmenen vuotta, mikä on enemmän kuin tarpeeksi yhdelle mallille. Useimmat meistä odottivat, että Hyundai vain tulisi ulos täysin uusitulla Velosterilla, mutta he päättivät olla tekemättä niin keskittyäkseen Konaan ja Elantraan.

  Hyundai Sonata Luotettavuus

Hyundailla on tarjolla melko paljon pienempiä viistoperämalleja, mikä tarkoittaa, että Veloster oli hieman liikaa. Jos tähän yhdistetään se, että katumaasturit ja crossoverit hallitsevat nyt markkinoita, Velosterista luopuminen on taloudelliselta kannalta täysin järkevää.

Onko Hyundai Veloster urheiluauto?

Hyundai Veloster ei perustu läpikotaisin urheiluauton alustaan, mikä tarkoittaa, että se ei todellakaan ole täysiverinen urheiluauto. Veloster N -malli on kuitenkin paljon vakavampi tehokkaan moottorin, jäykän jousituksen ja herkästi reagoivan ohjauksen ansiosta. Näin ollen N-mallia ja Turbo-mallia voidaan pitää urheilullisina coupe-malleina, kun taas tavalliset Veloster-mallit ovat yksinkertaisesti 2-ovisia viistoperiä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z