Onko Jeep Cherokee hyvä auto?

Jeep Cherokee

Jeep kuuluu markkinoiden seikkailunhaluisimpiin pieniin katumaastureihin. Siinä on runsaasti kuormatilaa, erinomainen vetokyky, tilava matkustamo, ihanat istuimet ja kohtuullinen polttoainetehokkuus. Onko Jeep Cherokee kuitenkin hyvä auto?

Kaiken kaikkiaan Jeep on mukava kompakti katumaasturi. Se sopii ihmisille, jotka etsivät pientä maasturia, jolla on erinomainen vetokyky ja polttoainetehokkuus. Lisäksi siinä on erinomainen matkustamo ja suuri tavaratila. Siitä huolimatta siinä on myös useita haittoja, kuten heikko suorituskyky ja heikko luotettavuus.

Jeep Cherokeen historiaa

Jeep Cherokee on yksi useista Jeepin tarjoamista Jeep-maastureista. Tätä autoa markkinoitiin virallisesti nimellä Jeep Wagoneer, mutta se muutti nimensä Jeep Cherokeeksi. Sitä paitsi tämä auto on nimetty Pohjois-Amerikan intiaanien Cherokee-heimon mukaan.

Jeep on valmistanut Jeep Cherokee -autoa vuodesta 1974 tähän päivään asti. Tällä hetkellä auto on viidennessä sukupolvessa, ja siihen on tehty vuosien varrella paljon muutoksia. Sillä on myös isompi sisarus, jota kutsutaan nimellä Jeep Grand Cherokee, joka on suurempi ja tehokkaampi.

Jeep Cherokeen ominaisuudet

Ulkonäkö

Jeep Cherokee ei ole luokkansa komein auto, mutta se näyttää tyylikkäältä. Lisäksi siinä on mukavat sisätilat, mutta ne ovat melko puutteelliset verrattuna sen tärkeimpiin kilpailijoihin, kuten Hyundai Tucsoniin ja Volkswagen Tiguaniin. Huomaa, että jotkin ulko- ja sisätilojen ominaisuudet vaihtelevat valitsemasi Cherokee-varustelun mukaan.

Vaikka Jeep Cherokee ei ole yhtä tilava kuin kilpailijansa, sen kori ja mitat ovat suuremmat. Sen akseliväli on 106,5 tuumaa, pituus 182 tuumaa, leveys 73,2 tuumaa ja korkeus 65,7 tuumaa.

  Jeep Cherokee Luotettavuus

Suorituskyky

Tämä on yksi osa-alue, jossa Jeep Cherokee on puutteellinen. Jeep Cherokee on saatavana eri varustein, mutta useimmat sen kilpailijat ovat sitä suorituskykyisempiä. Perusversio on Jeep Cherokee Altitude, kun taas huippuversio on Jeep Cherokee Limited 4X4. Muita suosittuja varusteita ovat X, Latitude ja Trailhawk.

Jeep Cherokeen perusversiossa on 3,2-litrainen V6-moottori, joka tuottaa maksimissaan 271 hv ja 239 lb-ft vääntöä. Sen sijaan huippuluokan Jeep Cherokee Limited -versiossa on 2,4-litrainen nelosrivimoottori, joka tuottaa jopa 180 hv ja 171 lb-ft vääntöä.

Yleisesti ottaen Jeep Cherokee ei ole luokkansa suorituskykyisin auto. Honda CR-V:n, VW Tiguanin ja Mazda CX-5:n kaltaiset autot suoriutuvat paljon paremmin.

Mukavuus ja tavaratila

Jeep Cherokee voi olla ulkoisesti suurempi kuin useimmat kilpailijansa, mutta se on sisältä melko pieni. Sen tavaratila on esimerkiksi pienempi kuin Honda CR-V:n ja Ford Escapen. Lisäksi matkustamo tuntuu ahtaalta pienten ikkunoiden ja korkeiden ikkunalaudoitusten vuoksi.

Kun Jeep Cherokeen takaistuimet taitetaan kokoon, tämä auto tarjoaa yhteensä 54,7 tuuman tavaratilan, mikä on kohtuullinen.

Polttoainetehokkuus

Yksi maasturin omistamisen haastavimmista puolista on se, että ne kuluttavat paljon polttoainetta. Näin ei kuitenkaan ole Jeep Cherokeen kohdalla, sillä se kuuluu markkinoiden polttoainetehokkaimpiin autoihin. Sen EPA-luokitus on 19 mpg kaupungissa, 27 mpg maantiellä ja 22 mpg yhdistettynä.

Ottaen huomioon, että Jeep Cherokee on maastoauto, se on erittäin polttoainetehokas. Siksi käyttäjät säästävät hieman rahaa.

  Jeep Renegade Luotettavuus

Hinta

Jeep Cherokee on paljon kalliimpi kuin useimmat kilpailijansa. Esimerkiksi Jeepin perusversio Cherokee Altitude maksaa 31 500 dollaria, kun taas kehittynein versio Cherokee Limited 4X4 maksaa 40 400 dollaria.

Kun verrataan tätä Volkswagen Tiguaniin, jonka hinta on 27 600 dollaria, tai Honda CR-V:hen, jonka hinta on 27 580 dollaria, Jeep Cherokee on jonkin verran kalliimpi. Päinvastoin, nämä kaksi autoa ovat suorituskyvyltään Cherokeeta parempia.

FAQ

Kuinka luotettava Jeep Cherokee on?

Luotettavuuden osalta Jeep ei suoriudu kovin hyvin. Monet luotettavuusjärjestöt arvioivat Jeep Cherokeen yhdeksi markkinoiden vähiten luotettavista kompaktista katumaasturista. Consumer Reports arvioi Jeep Cherokeen luotettavuuden keskimääräistä huonommaksi, kun taas J.D. Power arvioi saman auton luotettavuuden hieman keskimääräistä paremmaksi.

Mitä eroa on Jeep Cherokeen ja Jeep Grand Cherokeen välillä?

Suurin ero Jeep Cherokeen ja Jeep Grand Cherokeen välillä on niiden koko. Jeep Grand Cherokee on keskikokoinen katumaasturi, kun taas Jeep Cherokee on pieni tai kompakti katumaasturi. Lisäksi Grand Cherokee on tehokkaampi ja kalliimpi kuin Cherokee.

Onko Jeep Cherokeessa paljon ongelmia?

Jeep Cherokeessa on useita ongelmia, jotka omistajien tai kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Joitakin näistä ongelmista ovat moottorin sammuminen, moottorin öljyvuodot, vaihteisto-ongelmat, sähköisen nosto-oven toimintahäiriöt, ongelmat taittuvien peilien kanssa, jousitusongelmat ja viivästyneet vaihteiden vaihdot.

Mikä on Jeep Cherokeen korkea mittarilukema?

Jeep Cherokeen korkea ajokilometrimäärä on 150 000 mailia tai enemmän. Vaikka Jeep Cherokee ei ole yhtä luotettava kuin useimmat kilpailijansa, tämä auto kestää pitkään. Useimmat käyttäjät ovat ilmoittaneet, että heillä on alkanut olla vakavia ongelmia, kun he ovat ajaneet yli 150 000 kilometriä. Jos tätä autoa siis huolletaan hyvin, se voi kestää pitkään.

  Jeep Wagoneer Luotettavuus

Kumpi auto on parempi – Jeep Cherokee vai Volkswagen Tiguan?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Ensinnäkin Jeep Cherokee on hieman kalliimpi kuin Volkswagen Tiguan. Toisaalta Jeep Cherokee tarjoaa seikkailunhaluista kyytiä ja on parempi maasturi. Siitä huolimatta Tiguanin sisätilat ovat Cherokeen verrattuna tilavammat ja tasokkaammat.

Huollon helppoudessa Jeep Cherokee vie voiton. Volkswagen Tiguanissa on kuitenkin tilavat sisätilat ja suurempi tavaratila.

Yhteenveto

Yleisesti ottaen Jeep Cherokee on yksi markkinoiden parhaista kompakteista katumaastureista. Auto on tilava, tyylikäs, ylellinen, siinä on paljon kuormatilaa ja erinomainen vetokyky. Lisäksi se on edullisempi ylläpitää kuin useimmat kilpailijansa.

Tämä auto ei kuitenkaan ole luotettava, sillä useimmat luotettavuuslaitokset luokittelevat sen luotettavuuden alle keskitason. Kaiken lisäksi se on yksi luokkansa huonoimmin suoriutuvista autoista, sillä kilpailijat, kuten Honda CR-V, Range Rover Evoque ja Volkswagen Tiguan, suoriutuvat paremmin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z