Onko Jeep Renegade hyvä auto?

Jeep Renegade

Jeep Renegade ei ole vain pienin ja edullisin Jeepin katumaasturi, vaan se on myös Jeepin katumaasturimalliston uusin malli. Mutta onko Jeep Renegade hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat edullisen, käytännöllisen ja monipuolisen pienikokoisen SUV:n, tämä on hyvä vaihtoehto. Mutta jos haluat luotettavamman, tehokkaamman, tilavamman ja nopeamman katumaasturin, Jeep Renegade ei ole sellainen auto.

Kaiken kaikkiaan Jeep Renegade tarjoaa vastinetta rahalle, koska se on käytännöllinen, tyylikäs, kestävä ja halvempi ylläpitää kuin useimmat kilpailijansa. Kaiken lisäksi tämä pieni Jeep on ketterä, tehokas ja siinä on paljon turvavarusteita. Se on kuitenkin melko kompakti, ja sen sisätilat eivät ole kovin hyvät.

Jeep Renegaden historiaa

Jeep Renegade on FCA United Statesin valmistama pienikokoinen crossover-maasturi. Auto esiteltiin Geneven autonäyttelyssä vuonna 2014, ja tuotanto alkoi saman vuoden lopulla. Tällä hetkellä niitä on valmistettu jopa 8 mallivuotta, jotka menestyvät hyvin markkinoilla.

Sitä paitsi Renegade on Jeep-merkin lähtötason ja pienin katumaasturi. Sitä seuraa Jeep Compass, joka oli pienin Jeep. Lisäksi tässä ajoneuvossa on vakiona etuveto, mutta valinnaisena on myös neliveto.

Jeep Renegaden ominaisuudet

Ulkonäkö

Jeep Renegade on yksi luokkansa komeimmista autoista. Kyllä, tämä auto voi olla halpa ja pieni, mutta siinä on silti Jeepin ulkoiset piirteet, kuten Jeep Renegaden säleikkö. Joitakin ulkoisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erottuvan, ovat 16-tuumaiset mustat teräsvanteet, päiväajovalot, automaattiset ajovalot, säädettävät peilit, kattoluukku ja paljon muuta.

  Audi vs. Jeep luotettavuus - Kumpi on parempi

Ulkoasusta poiketen sisätilat ovat puutteelliset ja kompaktit. Tähän autoon mahtuu viisi henkilöä, mutta se ei ole kovin mukava. Kaiken lisäksi sisätilat eivät ole kokonaisuudessaan yhtä kehittyneet kuin useimmissa kilpailijoissa. Tämän lisäksi sisätiloissa on paljon pehmeän tuntuista muovia.

Jeep Renegaden akseliväli on 101,2 tuumaa, pituus 166,6 tuumaa, leveys 74,2 tuumaa ja korkeus 66,5 tuumaa.

Suorituskyky

Älä sekoita Jeep Renegaden pientä kokoa huonoon suorituskykyyn. Vaikka tämä auto on pieni, Jeep Renegade toimii silti poikkeuksellisen hyvin. Huomaa, että suorituskyky vaihtelee valitsemasi Renegade-varustelun mukaan. Parhaiten Renegade-malli on Trailhawk, kun taas Sport-versio on suorituskyvyltään heikoin.

Aiemmin Jeep Renegaden vakio- ja alemmat versiot varustettiin 2,4-litraisilla nelisylinterisillä moottoreilla, jotka tuottivat maksimissaan 180 hv ja 175 lb-ft vääntöä. Tästä moottorista kuitenkin luovuttiin 1,3-litraisen turboahdetun nelosrivimoottorin hyväksi, joka tuottaa maksimissaan 177 hv ja 210 lb-ft vääntöä.

Mukavuus ja tavaratila

Tämä on yksi osa-alue, jossa Jeep Renegade on puutteellinen. Vaikka auto on käytännöllinen, tässä katumaasturissa on vähän jalkatilaa, mikä ei ole ongelma vain pidemmille vaan myös keskikokoisille henkilöille. Tämän lisäksi siinä on pieni tavaratila, mikä tekee siitä sopimattoman ihmisille, jotka yleensä kuljettavat paljon matkatavaroita.

Polttoainetehokkuus

Koska Jeep Renegade on pienikokoinen katumaasturi, se ei kuluta paljon polttoainetta. Tämä auto on yksi markkinoiden polttoainetehokkaimmista Jeep-malleista. Sen EPA-luokitus on 24 mpg kaupungissa, 32 mpg maantiellä ja 27 mpg yhdistettynä. Säästät siis polttoainetta ja vähennät ympäristön saastumista.

  Jeep Cherokee yleiset ongelmat

Hinta

Kuten aiemmin todettiin, Jeep Renegade on markkinoiden halvin Jeep-malli. Hinnat vaihtelevat kuitenkin eri varusteluiden välillä. Halvin trimmi alkaa noin 25 700 dollarista, kun taas korkeammat vanteet maksavat yli 30 000 dollaria. Alkutason versiot ovat Sport, Latitude ja Altitude, kun taas korkeamman hintaluokan versiot ovat Tailhawk ja Limited.

FAQ

Mikä on Jeep Renegaden korkea ajokilometrimäärä?

Useimmissa Jeep Renegade -malleissa alkaa olla vakavia ongelmia, kun ajokilometrejä on kertynyt yli 150 000. Jos siis olet ostamassa käytettyä Jeep Renegadea, sinun kannattaa yrittää välttää käytettyä Jeep Renegadea, jossa on yli 150 000 kilometriä. Tämä saattaa pakottaa sinut viettämään enemmän aikaa korjaamolla kuin oletitkaan.

Mikä on luotettavin Jeep Renegade -mallivuosi?

Luotettavimman Jeep Renegade -mallivuoden tittelin saa Jeep Renegade 2017. Vaikka se on markkinoiden luotettavin Renegade, sitä vaivaa myös moottorin sammuminen ja liiallinen öljynkulutus. Jeep Renegaden 2017 lisäksi myös mallivuodet 2020 ja 2021 ovat luotettavia.

Mitkä ovat Jeep Renegaden yleisiä ongelmia?

Jos olet hankkimassa Jeep Renegadea, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita kohtaat, kun päätät hankkia tämän auton. Yleisiä Jeep Renegade -ongelmia ovat vaihteisto-ongelmat, sähköongelmat, moottorin tarkistusvalo syttyy, moottoriongelmat, liiallinen öljynkulutus, ajoneuvon epäsäännölliset sammutukset ja paljon muuta.

Kuinka nopea Jeep Renegade on?

Jeep Renegade ei ole nopea eikä hidas auto. Tämä johtuu siitä, että se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 9,0 sekunnissa. Lisäksi sen huippunopeus on 123 mph, mikä on kohtuullinen, mutta ei hyvä eikä huono verrattuna muihin markkinoilla oleviin pienikokoisiin katumaastureihin.

  Jeep Commander yleiset ongelmat

Pitääkö Jeep Renegade arvonsa?

Ei, Jeep Renegade on yksi Jeep-malleista, joilla on huonoin jälleenmyyntiarvo. Tämä johtuu siitä, että tämän auton arvo alenee 48 % 5 vuoden kuluttua, mikä on erittäin alhainen. Jos siis ostit uuden Jeep Renegaden 30 000 dollarilla, joudut myymään sen uudelleen noin 15 600 dollarilla.

Johtopäätös

Jos etsit kompaktia, käytännöllistä, tehokasta ja kestävää pienikokoista katumaasturia, Jeep Renegade on hyvä valinta kokeiltavaksi. Tässä lähtötason Jeep-maasturissa on kuitenkin myös useita ongelmia, kuten kompakti sisätila, huonot sisätilat, liiallinen polttoaineenkulutus ja monia muita.

Vaikka Jeep Renegade on halpa ylläpitää, se on silti epäluotettava. Lisäksi siinä on pieni tavaratila, mikä saattaa rajoittaa matkatavaroiden tai tavaroiden määrää, joita voit kuljettaa. Yleisesti ottaen saat vastinetta sille, mistä maksat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z