Onko käytetty Volvo S40 luotettava?

Käytetyn Volvo S40:n ostaminen voi olla uhkapeliä, koska sen luotettavuusarvot ovat keskimääräistä huonommat. Volvo S40 -sarjalla oli joitakin alhaisia luotettavuuspisteitä muiden ongelmien, kuten korkean polttoainekeskiarvon tai öljynpaineanturiongelmien, kanssa. Jos kuitenkin puhutaan ajoneuvon huollosta tai korjaamisesta, auto ei oikeastaan ole niin huono ja voi olla hyvä valinta.

Volvo S40

S40 oli Volvon autosarja, johon kuului sekä sedan- että farmarimalleja. S40 oli tuotannossa vuodesta 1995 vuoteen 2012, jolloin sen valmistus lopetettiin uuden Volvo V40:n tilalle. S40-malleja oli kaksi sukupolvea.
Ensimmäisen sukupolven farmarimalli oli nimeltään ”V40”, mutta toisen sukupolven farmarimalli oli nimeltään ”V50”.
Autossa oli kaksi voimansiirtovaihtoehtoa: etuveto tai neliveto. Sedan-malleissa oli 1,6- 1,8-litraiset suoramoottorit ja 1,9-turbomoottori, ja Estate-mallissa oli 2,0 T-moottori. Toisessa sukupolvessa oli useita malleja, joista tehokkaimmassa S40 SE T5:ssä oli 2,5 litran turbomoottori.

Luotettavuus

Auton luotettavuus on aina tärkeä mittari, jos aiot ostaa käytetyn auton. Luotettavuus voi kertoa huoltokustannuksista, suuremmista korjauksista ja edellisen omistajan arviosta autosta. Auton maine on kaikki kaikessa, kun on kyse käytetyn auton ostamisesta.
S40:n luotettavuus ei todellakaan ole paras mahdollinen, ja sen pistemäärä on 52,35, mikä on alle keskiarvon. Se kilpailee sellaisten autojen kanssa kuin Hyundai Elantra, Audi A4, Acura TSX ja Subaru Impreza. Jos aiot ostaa yhden näistä, Volvo S40 ei ole huono valinta. Hyundai Elantraa tai Acura TSX:ää lukuun ottamatta S40:llä on muita paremmat luotettavuusarviot.

  Cadillac CT6 Luotettavuus

Turvallisuus

Koska S40 on Volvo, sillä on yksi parhaista arvosanoista turvallisuusominaisuuksien osalta. Auto on tehty aivan kuten muutkin Volvot, jotka on tehty turvallisuutta varten mahdollisen kolarin tai törmäyksen sattuessa. IIHS antoi sille loistavat arvosanat kaikilla osastoillaan. Kuljettajan loukkaantumistoimenpiteet ovat poikkeuksellisen hyvät. Myös sivutörmäysturvallisuus on todella korkea, ja kaiken kaikkiaan kyseessä on vankasti turvallinen auto.
Muihin turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat kaikki aktiiviset ja passiiviset turvallisuusominaisuudet, kuten elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, joka auttaa vakauttamaan auton tasapainon menetyksen tai epävakauden sattuessa. Autossa on turvatyynyt ja sivuverhot. Kaiken kaikkiaan S40:n turvallisuusominaisuuksia voi verrata mihin tahansa nykypäivän moderniin autoon.

Huolto

Auton huolto ei ole helppo tehtävä. Volvon S40:n kaltaisen käytetyn luksusauton ostaminen on helppoa, koska luksusautojen arvonalennukset ovat korkeat, mutta niiden ylläpito ei ole helppo nakki. S40:n huoltokustannukset eivät ole keskimääräistä korkeammat, mutta ne ovat silti korkeammat kuin sen kilpailijoilla.
Toinen tekijä auton huollon mittaamisessa on se, kuinka usein auto vaatii huoltoa. Tähän kuuluu myös se, vaatiiko auto kalliita suurempia korjauksia kolmen vuoden aikana. S40:llä on erittäin suuri todennäköisyys tarvita suuria korjauksia, sillä sen pistemäärä on 1,53. Tämä pistemäärä on huomattavasti keskimääräistä alhaisempi ja alhaisempi kuin sen kilpailijoilla.

Ihmisten arvostelut

Huolimatta korkeista huoltokustannuksista ja alhaisista luotettavuusarvosanoista monet pitävät S40:n mukavuudesta ja ylellisyydestä, ja tämän auton omistajien keskimääräinen omistajan arvosana on 4,4 viidestä. Tämä on erittäin hyvä arvosana, kun otetaan huomioon auton suuret korjauslaskut. Tämä tarkoittaa, että ihmiset ovat edelleen tyytyväisiä S40:een.

  Onko Volvo vai Audi parempi?

Käytetyn S40:n ostaminen

Jos tarkastelemme aikaa, jolloin tämä auto lanseerattiin, se oli todella kuuluisa. Se voitti palkintoja Kanadassa ja Etelä-Afrikassa. Ihmiset ostavat edelleen S40:tä sen käytännöllisten turvallisuusominaisuuksien ja normaalien huoltokustannusten vuoksi. Volvon ajamisen ylellisyyttä on myös vaikea voittaa.

Asiat, jotka on otettava huomioon ennen ostamista

Jos suunnittelet edelleen käytetyn Volvo S40:n ostamista, on joitakin asioita, joita sinun tulisi välttää, ja asioita, joita sinun tulisi varoa, kuten:

  • Polttoainekiskon paineanturi – se säätelee polttoaineen painetta, ja jos se on rikki, sinulla on ongelmia tehon puutteen ja heikon kiihtyvyyden kanssa.
  • Kattoverhoilut – auton sisällä olevissa kattoverhoiluissa on ongelmia auton katosta putoamisen kanssa.
  • Öljyvuoto – turboahtimen paluuputken tiivisteestä saattaa vuotaa öljyä.
    S40:llä on sekalaiset arvosanat kaikilla osastoillaan. Luotettavuus- ja huoltopisteet ovat melko keskimääräistä huonommat. Turvallisuusominaisuudet ovat kuitenkin edelleen parhaita. Ihmisten arviot eivät myöskään ole kovin huonoja, mikä tarkoittaa, että ihmiset pitävät auton käytännöllisyydestä. Siksi on ostajien päätettävissä, millaisiin ominaisuuksiin he haluavat keskittyä.

FAQ

Mikä auto korvasi Volvo S40:n?

Volvo V40 korvasi S40:n vuonna 2012. V40 on 5-ovinen viistoperä. Auton muoto on erilainen kuin vanhan S40:n, mutta niillä on monia samoja ominaisuuksia, kuten etuveto ja turbomoottorit. V40 paransi monia asioita, kuten auton polttoainetaloutta ja auton yleistä luotettavuutta.

  Ovatko Volvon käytetyt autot luotettavia?

Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota ennen käytetyn auton ostamista?

Jos aiot ostaa käytetyn auton, sinun kannattaa olla hyvin aktiivinen ja kärsivällinen ostoprosessin suhteen. Sinun tulisi tarkastella monia asioita, kuten

  • Ruoste tai maalipinta
  • Ajoneuvon onnettomuushistoria
  • Katso konepellin alle, ja jos mahdollista, yritä myös ottaa moottorin kansi pois ja katsoa syvälle
  • renkaiden kunto
  • Ajokilometrit

Kannattaako käytetyn Volvon ostaminen?

Volvojen arvo laskee yleensä enemmän kuin muiden luksusajoneuvojen. Volvo-autoissa on myös erinomaiset turvallisuusominaisuudet sekä ajomukavuus. Huoltolaskut voivat kuitenkin olla ongelma, mutta jos olet tarpeeksi varovainen, voit välttää suuret laskut. Voit siis ostaa nämä luksusajoneuvot puoleen hintaan ja nauttia ruotsalaisesta ylellisyydestä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z