Onko Peugeot 108 hyvä auto?

Peugeot 108

Peugeot 108 on Peugeotin pienen kaupunkiluukun ”100”-malliston viimeinen auto, sillä sen valmistus lopetettiin mallivuodeksi 2021. Peugeot 100 -sarjan juuret juontavat Peugeot 104:ään, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. Myöhemmin Peugeot tarjosi 105:n, 106:n ja 107:n, ja se päätti koko koettelemuksen 108:aan. Onko Peugeot 108 siis hyvä auto?

Nopea vastaus on kyllä, 108 on todella hyvä auto. Ensinnäkin 108:ssa on suhteellisen luotettavat ja kehittyneet moottorit. Vaikka 107 ei ollutkaan erityisen mieleenpainuvan näköinen auto, 108 näyttää paljon paremmalta, sillä sen yleinen muotokieli on terävämpi ja virtaviivaisempi, varsinkin jos se on varustettu oikeilla lisävarusteilla.

Myös sisätilat ovat jyrkässä ristiriidassa 107:n kanssa, sillä ne näyttävät nyt moderneilta ja hyvin harkituilta. Ajokokemus on yllättävän ketterä, mutta se on järkevää, koska 108 on todella kevyt auto. Myös luotettavuus näyttää olevan melko vertailukelpoinen 107:n kanssa, mikä on hyvä asia, mutta joitakin seikkoja on kuitenkin mainittava.

Arvoltaan näitä voi nyt ostaa huomattavilla alennuksilla, sillä 108:n arvon aleneminen on vienyt veronsa. Käytännöllisyys saattaa olla auton heikoin lenkki, sillä se ei tarjoa kovin paljon tilaa, mutta se on sentään saatavana 5-ovisena.

Peugeot 108 – Voimansiirtojärjestelmä

Peugeot 108:aan on tarjolla vain kaksi moottorikokoa, pienempi 1,0 litran 3-sylinterinen rivimoottori tai 1,2 litran 3-sylinterinen rivimoottori. Molemmat ovat bensiinimoottoreita, eikä 108:ssa ole hybridi- tai dieselmoottoreita. 1.0L-moottori tarjoaa joko 68hv pre-facelift-malleissa tai 72hv post-facelift-malleissa, jotka eivät ole kovinkaan hyviä.

  Peugeot Rifterin yleiset ongelmat

1,2 litran 3-sylinterinen rivimoottori tarjoaa 82 hv kaikissa vaihtoehdoissa, mikä on paljon tehoa ja saa auton tuntumaan melko nopealta, koska se on niin kevyt. Autossa on yksinomaan FWD-asennus. Saat myös manuaalivaihteiston tehtaalta, mutta voit päivittää automaattivaihteistoon, jos olet valmis maksamaan siitä ylimääräistä rahaa.

Tehokkuus on parhaimmillaan noin 50MPG, mutta voit odottaa auton liikkuvan 40MPG:n tienoilla, jos kaikki on kunnossa.

Peugeot 108 – muotoilu ja ajaminen

Kuten johdannossa mainittiin, 108 näyttää paljon miellyttävämmältä kuin poistuva 107, sillä se näyttää siihen verrattuna paljon tarkoituksenmukaisemmalta. Peugeot päivitti muotoilunsa 2010-luvun puolivälissä, kun se alkoi tehdä aidon näköisiä autoja. Myös sisätilojen muotoilu on massiivinen muutos, sillä vuoden 2014 ja sitä uudemmissa malleissa on todella hyvin sisätilat, joissa on Audi-henkinen muotokieli.

Ajokokemus on melko viihdyttävä, koska auto painaa vain 900 kiloa. Tämä tarkoittaa, että se voi nipistää liikenneväylien läpi ongelmitta. Se on myös todella helppo pysäköidä ja liikkua kaikissa ahtaissa tiloissa, mikä tekee siitä täydellisen kaupunkiauton.

Peugeot 108 – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Luotettavuuden osalta 108 näyttää olevan melko luotettava auto. On kuitenkin joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Ohjausjärjestelmässä tiedetään olevan ongelmia, joissa pylväs pettää ja lukitsee ohjauksen paikalleen, ja myös ohjaustehostimen pumppu voi joskus pettää. Autossa voi esiintyä sähköongelmia, joista eniten ongelmia on infotainment-näytön ja peruutuskameran kanssa.

  Onko Peugeot 2008 hyvä auto?

Turvavyöt eivät välttämättä ole kunnossa, ja autossa voi olla ongelmia myös vaihteiston ja erityisesti kytkimen kanssa. Lopuksi on mainittava myös ongelmat, jotka liittyvät heikkoon kiihtyvyyteen, joka voi johtua useista syistä, kuten O2-anturi, MAF-anturi, tukkeutuneet ja likaiset suodattimet, kaasuläpän, kaasuläpän asentoanturin tai kattien ongelmat.

Peugeot 108 – Arvo ja käytännöllisyys

Koska 108:aa ei ole enää saatavana tehtaalta, se on jo ottanut pääosan arvonalennuksesta, ainakin faceliftia edeltävässä mallissa, mikä tarkoittaa, että sen voi nyt saada todella edulliseen hintaan. Se on tarpeeksi moderni ollakseen todella hyvä päivittäinen kuljettaja, mutta se ei kuitenkaan maksa niin paljon, että se rikkoisi pankkia.

Käytännöllisyys on tämän auton heikko kohta, sillä siitä puuttuu tilaa lähes kaikissa ulottuvuuksissa. Pidemmät matkustajat tuntevat olonsa ahtaaksi, jos heidän kanssaan autossa on joku muu, kun taas tavaratilaan mahtuu kahden hengen viikonloppumatka, mutta tuskin.

UKK-osio

Miksi Peugeot 108 -dieselmalleja ei ole?

Peugeot uskoi aikoinaan, että dieselmoottoreihin panostaminen on hyvä idea, mutta yhtiön toimitusjohtaja Jean-Phillipe Imparato tuli myöhemmin esiin ja sanoi, että oli virhe panostaa dieselmoottoreihin niin paljon, kun maailma alkoi hiljalleen siirtyä pois dieselmoottoreista. Tämän vuoksi dieselmoottoreiden kehittäminen ei ollut kovinkaan kannattavaa, mikä johti siihen, että Peugeot poisti dieselmoottorit valikoimastaan kokonaan.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot 2008:sta

Tämän vuoksi Peugeot’n mallistosta ei löydy vuonna 2023 enää yhtään dieselmoottoria sen lisäksi, että Peugeot hybridisoi ja sähköistää koko autovalikoimansa.

Onko Peugeot 108 liian pieni pitkille kuljettajille?

Riippuu siitä, haluatko ajaa autoa itse vai haluatko ystäviä mukaasi. Jos olet yksin, mahdut 108:aan, mutta et tunne oloasi liian mukavaksi. Jos taas haluat kuljettaa muita ihmisiä, huomaat heti, että 108 ei ole neljän aikuisen auto.

Istuimet ovat melko tukevat ja niihin mahtuu isompia ihmisiä, mutta jalkatila on suurin ongelma, varsinkin jos olet NBA-pelaajan pituinen.

Onko Peugeot 108 parempi kuin 208?

Peugeot 208 on ylivoimaisesti paras pikkuauto, jonka Peugeot on koskaan tehnyt, sillä se on nyt parhaassa asemassa, jossa se on koskaan ollut. Ensinnäkin siitä saa hybridi-, bensiini- ja täyssähköversiot, jotka kaikki ovat enemmän kuin tarpeeksi hyviä useimmille ihmisille.

208 näyttää upealta sisältä ja ulkoa, ja se on paljon hienostuneempi ja tilavampi auto kuin 108. Ainoa osa-alue, jolla 108 on parempi, on hinta. Kaikki muu on tiukasti 208:n puolella.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z