Onko pohjamaalaus sen arvoista BMW:ssä

Auton pohjamaalaus on järkevää, jos autossasi on vain vähän tai ei lainkaan ruostesuojaa. Lisäksi auton pohjamaalaus on järkevää, jos autosi on hieman vanhempi ja arvokkaampi, sillä joissakin vanhemmissa autoissa ruostuminen on todennäköisempää.

Toiseksi auton pohjamaalaus on järkevää, jos asut ilmastossa, jossa on paljon kosteutta, suolaa ja päällystämättömiä teitä. BMW:n osalta BMW:n pohjamaalaus kannattaa tehdä, jos tehtaan ruostesuojatakuu on päättynyt tai se on mitätöity.

BMW tekee paljon työtä varmistaakseen, että ruostesuojaus on mahdollisimman hyvä, ja tämän vuoksi BMW tarjoaa vuoden 2004 jälkeen valmistetuille autoille 12 vuoden ruostesuojatakuun. Tämän lisäksi BMW ei eroa muista autoista, ja ruosteenestopinnoitteen oikeaoppinen levittäminen mihin tahansa autoon on hyvä ajatus.

Auton voi suojata ruosteelta muutamalla eri tavalla, ja jokaisen niistä tunteminen on ensiarvoisen tärkeää. Tippaöljysuihku vaikuttaa ensimmäiseltä vaihtoehdolta, mutta terva-aluspinnoitus ja elektroniikkamoduuliratkaisut ovat myös melko yleisiä.

Uuden BMW:n pohjamaalaus

Jos ostit itsellesi upouuden BMW:n, ensinnäkin onnittelut! Toiseksi, ei, upouudessa BMW:ssä ei tarvita mitään ylimääräistä pohjamaalausta. Kuten aiemmin mainittiin, BMW tarjoaa 12 vuoden ruostesuojatakuun jokaiselle tehtaalta vuoden 2004 jälkeen lähteneelle autolle.

BMW ruostesuojaa autonsa laajasti. Prosessi alkaa upottamalla koko alusta ja koripaneelit erityiseen kemialliseen kylpyyn, joka koostuu mangaanista, fosfaattisinkistä ja nikkelistä. Tämän jälkeen BMW lataa koko auton sähköllä, minkä pitäisi teoriassa tehdä ruostuminen mahdottomaksi.

  Mikä on BMW:n luksusversio?

Kun niin sanottu e-coat on täysin kuiva, kehittyneet robotit levittävät joukon tiivistysliuoksia kaikkiin koloihin ja rakoihin. BMW levittää paksun suojakerroksen myös auton alapuolelle varmistaakseen, ettei ruostepilkkuja pääse syntymään.

Jos kaikki tämä otetaan huomioon, uutta BMW:tä ei tarvitse ruostesuojata, varsinkaan, jos se saattaa jopa mitätöidä tehdastakuun.

Käytetyn BMW:n pohjamaalaus

Käytetyn BMW:n pohjamaalaus, jota ei enää suojaa 12 vuoden takuu, saattaa tuntua järkevämmältä ajatukselta. Varsinkin, jos asut ilmastossa, jossa on epäsuotuisat sääolosuhteet, paljon suolaa ja päällystämättömiä teitä, tai jos aiot pitää auton vielä vuosia.

Auto on puhdistettava kattavasti ennen pohjamaalin levittämistä. Pohjamaalaus maksaa yleensä alle 160 dollaria, mutta jos käytät ensiluokkaista pohjamaalausratkaisua ja työn tekevät koulutetut ammattilaiset, se voi maksaa jopa hieman enemmän.

On ensiarvoisen tärkeää, että ammattilainen levittää pohjamaalin puhtaalle pinnalle, sillä sen tekemättä jättäminen voi jopa pahentaa tilannetta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos aluskatetta ei levitetä oikein, se saattaa halkeilla ennenaikaisesti ja kerätä kosteutta karvapeitteen ja haavoittuvien ruumiinosien väliin.

Kannattaa myös harkita tippa/tipatonta öljysuihketta ja siihen tarkoitettuja elektronisia moduuleja. Tippuvat ja tippumattomat sumuttimet ovat melko samanlaisia, mutta tippuversio on parempi, koska se ei vaadi poraamista tai purkamista. Elektroninen moduuli on pieni laite, joka lähettää vakiovirtaa koko autoon ja jonka pitäisi teoriassa estää autoa reagoimasta hapen ja kosteuden kanssa.

  Milloin BMW 3-sarjan korimalli muuttui?

Asiat, jotka kannattaa pitää mielessä, kun päätät BMW:n pohjamaalauksesta

Ensinnäkin, älä pohjamaalaa BMW:täsi, jos se on takuun piirissä, toiseksi, älä tee sitä, jos et aio pitää autoa pitkään, tai toisin sanoen, tee se, jos aiot pitää auton pitkään. Jos asut maassa, jossa on paljon kosteutta ympäri vuoden, käytä jonkinlaista ruostesuojausta.

Lisäksi jos maassasi on talvella paljon jäätä ja maassasi käytetään myös suolaa jäänestoaineena, varmista, että auto pestään säännöllisesti, sillä suolan kertymisen tiedetään aiheuttavan ruostepilkkuja. Auton puhdistaminen sisältä ulospäin vaikeuttaa myös huomattavasti ruosteen syntymistä.

Jos valitset myös maalinsuojakalvon tai erityisen keraamisen pinnoitteen, ruosteen syntyminen on myös epätodennäköisempää. Jos teet kaikki nämä asiat etkä aio pitää autoa kovin pitkään, ylimääräistä ruostesuojausta ei tarvita, mutta jos haluat mielenrauhan, tee se.

UKK-osio

Milloin voin pestä autoni sen jälkeen, kun pohjamaali on levitetty?

On erittäin suositeltavaa, että odotat vähintään 48 tuntia, ennen kuin alat pestä juuri ruostesuojattua autoasi. Edes 48 tunnin jälkeen sinun ei pidä käyttää mitään rasvanpoistoaineita auton aluskatteeseen, ja yritä olla roiskimatta pinnoitettua aluetta liikaa kuumalla vedellä.

Myöskään erityistä painepesuria ei kannata käyttää auton alapuolella muutamaan päivään. Joidenkin pinnoitteiden kovettuminen kestää kauemmin kuin toisten, joten muista lukea etiketti ennen kuin yrität pestä autosi.

  Mitä nahkaa BMW käyttää? Onko se aitoa?

Kuinka usein minun pitäisi pohjamaalata autoni?

Täydellinen aika pohjamaalin levittämiselle on kevät, ja prosessi kannattaa toistaa joka vuosi. Jotkin pohjamaalausratkaisut saattavat kestää jopa hieman pidempään, jotkut niistä voivat tarjota vain muutaman kuukauden suojan.

Muista kerätä kaikki asiaankuuluvat tiedot käyttämästäsi pinnoitteesta, ennen kuin päätät, milloin se pitäisi uusia. Avatun premium-luokan pohjamaalipurkin säilyvyysaika on jopa vuosi, ja jotkut edulliset pohjamaalipurkit kestävät vain kuukauden tai kaksi.

Pitäisikö auto pestä ennen ruostesuojausta?

Kyllä pitäisi. On suositeltavaa, että peset koko alustan painepesurilla perusteellisesti. Kannattaa myös käyttää useita rasvanpoistoaineita, jotta saat puhdistettua mahdollisimman paljon likaa kokonaan pois.

Jos et tee niin, lika voi jäädä pinnoitteen ja paneelin väliin, mikä voi jopa johtaa pinnoitteen ei-toivottuun halkeiluun. Tämä on erityisen tärkeää, jos autosi alapuolella on suolajäämiä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z