Onko Porsche 718 Cayman T hyvä auto?

Onko Porsche 718 Cayman T hyvä auto?

Porsche 718 Cayman T on hieman uudistettu versio perustason 718 Caymanista, mikä tarkoittaa, että se ottaa tavallisen 718 Caymanin ja lisää siihen erityisiä yksityiskohtia, jotta siitä tulisi kuljettajaystävällisempi paketti. Tämä tarkoittaa, että tavallinen 718 ja 718 T ovat lähes identtisiä. Onko Porsche 718 Cayman T hyvä auto?

Olemme jo puhuneet tavallisesta 718 Caymanista ja sanoneet, että se on todella hyvä auto, mikä tarkoittaa, että myös 718 Cayman T on hyvä auto. Siinä ei ehkä ole kaikkein jännittävintä Cayman-moottoria, mutta kukaan ei voi kiistää sen tarjoamaa suorituskykyä. Cayman T näyttää myös hieman paremmalta kuin tavallinen perustason Cayman.

Suurin ero näiden kahden auton välillä on ajamisessa, sillä Cayman T tuntuu todella erikoisemmalta ajaa. Siinä on hieman uudistettu jousitus ja matalampi ajokorkeus, jonka ansiosta vetokyvyn rajoja voi tutkia hieman enemmän. Luotettavuus on kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua.

718 T -malli on noin 6 000 dollaria kalliimpi kuin tavallinen 718 T, koska se periaatteessa lisää tavalliseen 718-malliin muutaman lisävarusteen. Tämä tarkoittaa, että arvot näistä ovat yhtä vahvat kuin tavallisessa 718:ssa. Käytännöllisyys on niin hyvä kuin se voi olla tämän kokoisessa autossa kahden tavaratilan ansiosta, mutta sisätilat ovat lievästi sanottuna rajalliset.

Porsche 718 Cayman T – Voimansiirtojärjestelmä

Porsche 718 Cayman T saa lähtötason 2,0-litraisen bokseri-nelisylinterisen turbomoottorin, joka tuottaa 299 hevosvoimaa ja 280 hevosvoiman vääntöä. Vaikka tämä voi tuntua hieman liian heikolta Porschelle, se saavuttaa kuitenkin nopeuden 100 km/h paikaltaan 4,8 sekunnissa, mikä on noin 0,2 sekuntia nopeampi kuin tavallinen 718 Cayman.

  Porsche 911 GT2 RS:n luotettavuus

718 Cayman T on saatavana kahdella vaihteistovaihtoehdolla, 7-vaihteisella kaksoiskytkin PDK-vaihteistolla tai manuaalisella 6-vaihteisella vaihteistolla riippuen siitä, mitä arvostat enemmän, nopeutta vai kuljettajan osallistumista. Myös 718 Cayman T on ehdottomasti nelivetoauto, kuten kaikki muutkin 718-mallit.

Pienemmän moottorin ansiosta 718 Cayman T:n yhdistetty kulutus on noin 30MPG, mikä on melko hyvä luku Porschen 2-paikkaiselle urheiluautolle. Huippunopeus on mitoitettu 171 mailin tuntinopeudeksi, mitä ei myöskään välttämättä odottaisi 2,0 litran nelisylinteriseltä moottorilta.

Porsche 718 Cayman T – muotoilu ja alusta

Vain todellinen Porsche-harrastaja pystyy erottamaan tavallisen 718:n ja 718 T:n toisistaan pelkällä silmäyksellä. Myönnettäköön, että ihmiset, jotka ostavat näitä autoja, tuntevat hyvin yksittäisten mallien kaikki hienoudet. T-mallissa on erikoismerkkejä, valinnaisia tarroja ja valinnaisia pyörävaihtoehtoja, jotka tekevät siitä erottuvan.

Suurin ero tavallisen 718 Caymanin ja 718 Cayman T:n välillä on ajokokemuksessa, sillä 718 T on matalammalla ja siinä on Porschen PASM-järjestelmä (Porsche Active Suspension Management) suoraan tehtaalta. Takapyörät ovat myös leveämmät, mikä antaa 718 T:lle leveämmän asennon ja paremmat kaarreajo-ominaisuudet.

Porsche 718 Cayman T – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden osalta 718 Cayman T on käytännössä identtinen tavallisen 718 Caymanin kanssa, mikä tarkoittaa, että se on kohtuullisen luotettava, jos se pidetään optimaalisessa kunnossa. Näiden autojen ylläpito on kalliimpaa kuin monien muiden tämän segmentin autojen, mutta se kuuluu asiaan, sillä Porsche-merkki tuo lisää painoarvoa muualla.

  Onko Porsche superauto

Yleisimmät 718 Cayman T:n ongelmat liittyvät moottoriin, vaihteistoon, ilmastointijärjestelmään, polttoainejärjestelmään ja turvatyynyihin.

Porsche 718 Cayman T – Arvo ja käytännöllisyys

Porsche 718 Cayman T:n lähtöhinta on noin 67 000 dollaria, mikä on noin 6 000 dollaria enemmän verrattuna tavalliseen 718 Caymaniin. Kun otetaan huomioon, että molemmat näistä säilyttävät arvonsa todella hyvin, on järkevää sijoittaa yhteen niistä verrattuna muihin kilpailijoihin, jotka maksavat vähemmän mutta eivät myöskään säilytä läheskään yhtä paljon arvoa vuosien mittaan.

Käytännöllisyydeltään 718 Cayman T on niin hyvä kuin se auton kokoon nähden voi olla. Siinä on sekä edessä että takana tavaratila ja jonkin verran tilaa istuinten takana. Sisätilat ovat hieman rajalliset pidemmille kuljettajille, mutta keskikokoisilla kuljettajilla ei pitäisi olla ongelmia viihtyä 718 Cayman T:n sisätiloissa.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Porsche 718 Cayman T?

Jos olet kiinnostunut Caymanin ostamisesta ja pidät itseäsi todellisena bensiinihulluna, on järkevää päivittää 718 Cayman T:hen, koska se tarjoaa todella mukaansatempaavamman ajokokemuksen. Toisaalta, jos haluat vain Caymanin etkä välitä sen hienouksista, olet enemmän kuin tyytyväinen tavalliseen Caymaniin.

Cayman T on enemmän tai vähemmän tavallinen Cayman, johon on lisätty muutamia valinnaisia lisävarusteita, jotka tekevät autosta miellyttävämmän ajaa. Kaiken kaikkiaan 718 T on hauska ajettava, ja on järkevää ostaa sellainen, jos se on sinun makuusi.

  Onko Porsche Boxster luotettava auto?

Onko Porsche Cayman köyhän miehen 911?

Ei, Porsche Cayman on erillinen malli, joka muistuttaa 911:ää vain vähän tai ei lainkaan, paitsi että molemmat ovat Porcheja. Ensinnäkin 911 on ehdottomasti takamoottorilla varustettu auto, kun taas Cayman on ehdottomasti keskimoottorilla varustettu auto.

Toiseksi Cayman on pienempi, sen akseliväli on lyhyempi ja se painaa huomattavasti vähemmän kuin 911. Se kulkee aivan eri tavalla, ja monet uskovat jopa, että Cayman kulkee paljon paremmin kuin 911, koska sen keskimoottorikokoonpano takaa tasapainon.

Onko Porsche Cayman sama kuin Porsche Boxster?

Kyllä, Porsche Cayman on melko pitkälti Porsche Boxster kovakattoisella katolla. Näiden kahden välillä ei ole eroja voimansiirron, jousituksen ja monien muiden elintärkeiden komponenttien osalta.

On sanottava, että Caymanista on tarjolla GT4 RS, joka on kaikkien aikojen tehokkain ja kallein 718-malli, kun taas Boxster Spyder (kallein Boxster-malli) ei ole läheskään yhtä nopea eikä kallis kuin Cayman GT4 RS.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z