Onko Porsche 718 Cayman hyvä auto?

Onko Porsche 718 Cayman hyvä auto?

Porsche 718 Cayman on Porsche 718 Cayman on Porsche 718 Caymanin kahden istuimen urheiluauto, joka on tehty niille, jotka haluavat nauttia erinomaisesti käsiteltävästä autosta, jossa on Porschen vaakuna, maksamatta Porsche 911 -rahaa. Jotkut sanovat, että Cayman on köyhän miehen 911, mutta se ei voi olla kauempana totuudesta, sillä Cayman tarjoaa täysin erilaisen kokemuksen. Onko Porsche 718 Cayman siis hyvä auto?

Kyllä, Porsche 718 Cayman on todellakin todella hyvä auto. Syynä tähän ovat moottorit, muotoilu, laatu, tekniikka, ajotapa, arvon säilyminen ja sen ketteryys. Cayman on todellinen kuljettajan auto, niin paljon, että edes 911 ei voi kiistää sitä.

Sinänsä Cayman-mallistossa voit valita joko 4-sylinteristen tai 6-sylinteristen moottoreiden välillä riippuen siitä, kuinka vakavasti otat suorituskyvyn. Muotoilu on upea sisältä ja ulkoa, sillä Cayman on hyvin mitoitettu ja täynnä paljon Porsche-merkkiin sopivia laadukkaita materiaaleja.

Luotettavuus on kunnollinen, erityisesti uusimmissa 718 Cayman -malleissa. Käytännöllisyys on varmasti haaste auton koon vuoksi, mutta se kuuluu asiaan. Hyvä uutinen on, että Cayman tarjoaa melko paljon tilaa kahdessa tavaratilassa ja ensimmäisen istuinrivin takana, mikä on hieman haastavaa pidemmille kuljettajille.

Porsche 718 Cayman – Voimansiirtojärjestelmä

718 Caymanin mallisto alkaa tavallisella Porsche Caymanilla, joka saa 2,0-litraisen Boxsterin nelisylinterisen moottorin, jossa on 299 hv. Cayman T:ssä on sama moottori, mutta se on hieman kevyempi ja kuljettajakeskeisempi. Seuraavana vuorossa on Cayman S, joka saa 2,5 litran 350 hv Boxsterin 4-sylinterisen moottorin. Cayman GTS saa myös 2,5 litran moottorin, jossa on 365 hv.

  Mitä sinun on tiedettävä Porsche 911 -projektiautoista

Syklin puolivälissä päivitetty 718 Cayman GTS saa kuitenkin 911:stä peräisin olevan 6-sylinterisen tasaisen moottorin, jossa on 400 hv, ja se sijoittuu rata-ajoon keskittyvän Porsche Cayman GT4:n alle, joka saa myös saman moottorin, mutta teho on nostettu 420 hv:iin. Caymanin huippumalli on aivan loistelias GT4 RS, joka on rajoitettu painos rata-ajoon keskittyvä kilpa-auto, jossa on suoraan 911 GT3:sta peräisin oleva 500 hv:n moottori.

Voit ostaa Caymanin joko 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai Porschen kaksoiskytkin PDK:lla, joka sopii Caymanin luonteeseen erinomaisesti. Kaikissa Cayman-malleissa on keskimoottoriasennus ja takaveto.

Porsche 718 Cayman – muotoilu ja alusta

Porsche 718 Cayman muistuttaa 718 Boxsteria, koska nämä kaksi perustuvat samaan alustaan. Molemmat ovat matalia, leveitä, tyylikkäitä ja herättävät varmasti huomiota kaikkialla, missä ne kulkevat, erityisesti GT4 ja GT4 RS. Sisätilat alkavat jo hieman näyttää ikäänsä, mutta laatu on 718:n sisätiloissa aina läsnä.

Alustan osalta 718 Cayman saattaa olla paras auto, mitä Porsche on koskaan tehnyt. Mikään muu Porsche ei ole yhtä tasapainoinen ja itseluottamusta herättävä kuin Cayman, ja siksi se ajaa niin hyvin kuin se ajaa. Jousitus on hieman jäykkä, erityisesti rata-ajoon keskittyvissä GT4- ja GT4 RS -malleissa.

Porsche 718 Cayman – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuudeltaan 718 Cayman on kunnollinen, mutta sen ylläpito maksaa melko paljon. Tämä ei ole yhtä liioiteltua kuin kilpailijoillaan, mutta Porschen varaosien tiedetään olevan jopa 50 % pidempiä huollettavissa olevia käyttöikiä. Näin ollen sen ylläpito maksaa enemmän rahaa, mutta se ei tarvitse huoltoa yhtä usein kuin jotkut sen kilpailijat.

  Ruf vs. Porsche - mikä on ero?

Yleisimmät 718 Caymanin ongelmat liittyvät vaihteistoon, moottoriin, ilmastointiin, polttoainejärjestelmään ja turvatyynyihin. On syytä mainita, että myöhemmät 718-mallit ovat paljon luotettavampia kuin aiemmat, joten niihin kannattaa keskittyä, jos etsit käytettyä 718 Caymania.

Porsche 718 Cayman – Arvo ja käytännöllisyys

Alkutason 718 Cayman maksaa noin 60 000 dollaria ilman lisävarusteita, kun taas huippumalli GT4 RS maksaa yli 140 000 dollaria, mikä on uskomattoman suuri preemio tavalliseen 718 Caymaniin verrattuna. GT-malliston tiedetään kuitenkin säilyttävän arvonsa paremmin kuin 90 prosenttia kaikista olemassa olevista autoista, ja Cayman 718 säilyttää arvonsa todella hyvin, joten on järkevää ostaa sellainen kuin vastaavanlainen halvempi auto.

Käytännöllisyys on niin hyvä kuin se voi olla tämän kokoisessa autossa, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa paljon tavaratilaa sekä etu- että takasäilytyslokeron ansiosta. Istuimet ovat mukavat, mutta eivät liian pitkille kuljettajille.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Porsche 718 Cayman?

Jos haluat jännittävän pienikokoisen urheiluauton tai haluat ostaa auton, joka pystyy kaikkeen sekä kanjonissa että radalla, 718 Cayman on loistava valinta. Jotkut käyttävät näitä autoja päivittäisajoneuvoina, mutta se on hieman kaukaa haettua, sillä Cayman on vain 2-paikkainen ja siinä on suhteellisen pieni istuintila.

Oli miten oli, jos tämäntyyppinen auto sopii sinulle, et löydä autoa, jonka ostaminen olisi järkevämpää kuin Caymanin. Se säilyttää arvonsa todella hyvin, se kulkee erinomaisesti, se näyttää hyvältä ja siinä on tuo haluttu Porschen vaakuna edessä.

  Onko Porsche Boxsterissa kovakatto?

Mikä Porsche 718 Cayman on paras?

6-sylinterinen 718 GTS, GT4 ja huippumalli GT4 RS ovat ylivoimaisesti parempia malleja verrattuna 4-sylinterisiin malleihin. Syy tähän on yksinkertainen: 4-sylinterisellä moottorilla ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä rakentaa todellista Porsche-urheiluautoa.

Siksi paras 718-malli ylipäätään on GT4 RS, koska se on viimeinen 718:n rajoitetun erän radalle keskittyvä urheiluauto, jonka arvo nousee jo nyt monilla markkinoilla ympäri maailmaa.

Tuleeko Porsche pian tarjoamaan uuden Caymanin?

Porsche kertoo, että se pyrkii sähköistämään Cayman- ja Boxster-malliston kokonaan vuoteen 2024/2025 asti, mikä tarkoittaa, että kaasukäyttöinen 718 on saatavilla vuoteen 2024 asti. Todennäköisesti täysin uusi Cayman saapuu joskus ensi vuonna ja tulee myyntiin joskus vuonna 2024.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z