Onko Porsche 718 Cayman S hyvä auto?

Onko Porsche 718 Cayman S hyvä auto?

Porsche 718 Cayman S on keskimmäinen versio 718 Cayman -sukupolvesta, joka on nyt hitaasti loppumassa. Porsche aikoo tarjota uuden Caymanin vuoden tai kahden kuluttua, mikä tarkoittaa, että myös 718 Boxster on pian poistumassa valikoimasta. Ennen kuin 718 Cayman S katoaa, meidän on kysyttävä itseltämme: Onko Porsche Cayman S hyvä auto?

Porsche 718 Cayman S on varmasti todella hyvä auto, koska monet pitävät sitä koko 718 Cayman-malliston parhaimpana vaihtoehtona. Siinä ei ehkä ole tasaista 6-sylinteristä imumoottoria, mutta 2,5 litran Turbo-nelisylinterinen pystyy siihen ongelmitta. Cayman S näyttää myös houkuttelevammalta verrattuna tavalliseen Caymaniin ja Cayman T:hen.

Luotettavuus on kunnollinen, kuten kaikissa 718-malleissa, erityisesti uudemmissa. 718 Cayman S ajaa paljon keskittyneemmin kuin tavallinen Cayman, mikä on todella jännittävää. Joitakin mainitsemisen arvoisia asioita kuitenkin on.

Arvoluokka on melko hyvä, koska Cayman S:n tiedetään säilyttävän arvonsa todella hyvin, paremmin kuin lähes kaikki segmenttinsä autot. Käytännöllisyys on niin hyvä kuin se voi olla tuon kokoisessa autossa, mikä tarkoittaa kahta erillistä säilytystilaa, mutta rajoitettua sisätilaa.

Porsche 718 Cayman S – Voimansiirtojärjestelmä

718 Cayman S saa 2,0-litraisen nelisylinterisen turbomoottorin, joka tuottaa 350 hv ja 109 hv vääntöä. Tämä on 50hv ja noin 30lb-ft vääntöä enemmän kuin lähtötason Cayman- ja Cayman T -malleissa. Cayman S saavuttaa nopeuden 100 km/h paikaltaan vain 4,5 sekunnissa ja huippunopeus on 177 km/h, mikä on vaikuttavaa auton moottorin kokoon nähden.

  Minkä vuoden Porsche Cayennea kannattaa välttää?

Moottori on asennettu pituussuunnassa auton alustan keskelle, mikä tekee painotasapainosta täydellisen. Cayman S on RWD-auto, kuten kaikki 718-mallit. Vaihteiston osalta voit valita joko lyhytahtisen Porschen manuaalivaihteiston tai 7-vaihteisen PDK-kaksoiskytkimen, joka sopii Cayman S:n luonteeseen todella hyvin.

Tämä voimansiirto pystyy tuottamaan jopa 30MPG yhdistettyyn kulutuslukemaan, mikä on todella hyvä luku auton 0-60mph aika huomioon ottaen. Kaiken kaikkiaan se ei ehkä ole tasainen 6-sylinterinen moottori, mutta Cayman S:n 2,5 litran turbo pärjää varmasti.

Porsche 718 Cayman S – muotoilu ja alusta

Porsche 718 Cayman S näyttää hieman paremmalta kuin tavallinen Cayman-malli, mikä johtuu hienovaraisista muotoilupäivityksistä, joihin kuuluvat paremmat vanteet, suuremmat jarrut ja korostetummat koripaneelit. Cayman S:n sisätilat ovat keskitetyt, mutta niissä on silti joitakin parhaita materiaalivalintoja ja yleisesti ottaen korostetaan Porschen tunnettua rakentamisen laatua.

Cayman S:n jousitus on jäykkä, mutta ei niin jäykkä, että tuntuisi kuin ajaisi kivien päällä. Alustan viritys on kaunis, sillä Cayman S:n painonjako on täydellinen, minkä ansiosta se voi ajaa niin hyvin kuin se ajaa.

Porsche 718 Cayman S – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden suhteen 718 Cayman S on yhtä hyvä kuin kaikki muutkin 718-mallit. On kuitenkin syytä mainita, että uudemmat 718-sukupolvet, erityisesti keskisyklin päivityksen jälkeiset, ovat paljon parempia. Cayman S:n huolto saattaa maksaa enemmän kuin useimpien tämän segmentin autojen, mutta Porsche maksaa aina enemmän kuin vastaava Mazda tai Toyota.

  Porsche vs Corvette luotettavuus - kumpi on parempi

Yleisimmät ongelmat liittyvät auton turboahtimeen, vaihteistoon, varusteisiin, ilmastointijärjestelmään ja erilaisiin ylikuumenemisongelmiin. On totta, että nämä eivät ole äärimmäisen yleisiä 718 Cayman S -malleissa, mutta se johtuu siitä, että Cayman S -malleja ei ole kovin paljon ja monet, jotka omistavat niitä, eivät aja niillä kovin usein.

Porsche 718 Cayman S – Arvo ja käytännöllisyys

Porsche 718 Cayman S:n lähtöhinta on 72 500 dollaria, mikä on noin 12 000 dollaria enemmän kuin 718 Caymanin lähtötason malli. Huono uutinen on, että vain Porsche-harrastajat pystyvät erottamaan tavallisen Caymanin ja Cayman S:n toisistaan, mutta hyvä uutinen on, että Cayman S säilyttää arvonsa todella hyvin.

Käytännöllisyys on kyseenalainen, koska Cayman on todella kompakti auto. Se tarjoaa kyllä kaksi säilytystilaa edessä ja takana, mutta sisätilat ovat vähintäänkin rajalliset. Pidemmät kuljettajat joutuvat todennäköisesti kamppailemaan sisätiloissa, kun taas keskikokoisilla aikuisilla ei ole minkäänlaisia ongelmia.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Porsche 718 Cayman S?

Jos etsit 2-paikkaista urheiluautoa, jolla on premium-merkki ja joka on pienemmän luokan auto, Cayman S on loistava valinta. Jos kuitenkin olet kovaääninen tasaisen 6-sylinterisen imumoottorin suhteen, sinun on päivitettävä 88 150 dollarin hintaiseen 718 Cayman GTS:ään.

Jos haluat vain urheiluauton, jolla on premium-merkki ja joka ei tuota pettymystä suorituskykyisessä ajossa, Cayman S on loistava valinta. Voimme varmasti sanoa, että 718 Cayman on hyvä auto, mutta kysymys on siitä, oletko valmis tinkimään moottorin koosta ja sisätiloista.

  Paras Porsche 911 kattoteline kuljetusjärjestelmä

Onko Porsche Cayman S pienempi Porsche 911 S?

Ei, se ei ole. Porsche 911 on täysin erilainen auto, joka käyttäytyy täysin eri tavalla verrattuna Cayman- ja Boxster-malleihin. 911 on takamoottorilla varustettu auto, kun taas Cayman on keskimoottorilla varustettu auto.

911 on leveämpi, pidempi, korkeampi ja sillä on pidempi akseliväli. 911 on myös tehokkaampi, painavampi ja kalliimpi. Älä pidä Caymania köyhän miehen 911-autona, sillä sitä se ei ole. Cayman on todella erilainen kokemus kuin 911.

Onko Porsche Cayman S parempi kuin Porsche Boxster S?

Boxster S maksaa vain hieman enemmän, mutta se myös painaa enemmän kuin Cayman. Cayman on rakenteellisesti vakaampi, mikä tarkoittaa, että se myös kulkee hieman paremmin. Vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä, mitä arvostat enemmän.

Jos rakastat ajokokemusta ylhäältä alas ja tuulta hiuksissasi, Boxster on parempi valinta. Toisaalta, jos suorituskyky on se, mikä saa sinut innostumaan, Cayman on sinulle parempi auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z