Onko Porsche hyvä lumessa?

Useimmat autot pärjäävät talviajossa, olipa kyse sitten jäästä, lumesta tai vain kylmästä säästä, kunhan ne on varustettu asianmukaisilla renkailla. Jos autossa on asianmukaiset renkaat, se pystyy helposti kulkemaan pienessä tai kohtalaisessa lumipeitteessä.

Riittävä maavara on toinen tekijä talviajossa. Onneksi kaikki Porsche-mallit pystyvät tarjoamaan varman ajokokemuksen lumessa. Porsche tarjoaa myös paljon nelivetomalleja ja 2 katumaasturia, jotka lisäävät merkin lumella ajamisen valmiuksia entisestään.

Porsche Cayenne ja Macan ovat todennäköisesti Porschen parhaat vaihtoehdot lumella ajamiseen. Vaikka tyypillinen Cayennen omistaja ei olekaan suuri maastoautoilun ystävä, auto itsessään pystyy varmasti käsittelemään paljon anteeksiantamattomia tienpintoja.

Macan on kompakti katumaasturi, mutta silti riittävän maasturimainen useimpiin ajo-olosuhteisiin. Joitakin 911 4S -nelivetoisia malleja pidetään myös päivittäisinä talvikeleinä, ja ne tarjoavat hämmästyttävät monipuoliset ajo-ominaisuudet vuodenajasta riippumatta.

Porsche Cayenne

Mikään auton järjestelmä ei ole ongelmaton, mutta Porsche tarjoaa paljon ylivoimaisia ohjelmisto- ja laitteistoratkaisuja erityisiin ajoympäristöihin. Vaikka kukaan ei oikeastaan koskaan vie yli 100 000 dollaria maksavaa Porsche Cayennea maastoon, Cayenne on varsin kykenevä tällaiseen tehtävään.

Kaikki Porsche Cayenne -mallit on varustettu tehdaslisävarusteisella nelivetojärjestelmällä ja melko luotettavalla Porschen vetovoimanhallintajärjestelmällä. Voit myös varustaa Cayennen kuljettajan apuohjelmilla, jotka lisäävät auton ominaisuuksia entisestään.

Porsche Cayenne tarjoaa 210 mm:n maksimi maavaran, mikä tarkoittaa, että Cayenne-maasturilla pystyy ajamaan melko syvällä lumessa. Jos haluat saavuttaa maksimaalisen lumipidon ja -turvallisuuden, Porsche Tequipment -liike tarjoaa Cayenne-talvirenkaiden ja -renkaiden yhdistelmän.

  Paras pyöräteline Porsche 911:lle

Kunnolliset talvi-/lumi-/jäätalvirenkaat ovat keskeinen varuste, kun on kyse lumisella ajamisesta. Riippumatta siitä, onko auto täys- vai takavetoinen, on asianmukainen rengassarja välttämätön, jotta saavutetaan paras mahdollinen pito myös jäisimmissä olosuhteissa.

Porsche Macan

Porsche Macan on kompakti urheilumaasturi ja halvin pääsy Porschen omistukseen. Macan ei kuitenkaan ole köyhän miehen Porsche. Pikemminkin se on yhtä pätevä nelivetoinen Porsche SUV. Yhdistettynä Porschen ilmajousitukseen ja ajonhallintajärjestelmiin Macan on erittäin suorituskykyinen myös lumessa.

Macanin maavara on jopa 200 mm, mikä on enemmän kuin tarpeeksi ympärivuotiseen päivittäiseen ajoon. Porscheja ei ole tehty erityisiä talviretkiä varten, mutta jos otetaan huomioon tämän Porschen teho ja luotettavuus, ne voisivat yhtä hyvin olla.

Pinnasta riippumatta Macan tarjoaa aina pehmeän ja rauhallisen ajonautinnon. Kuten missä tahansa muussa autossa, oikea rengasseos on avainasemassa maastossa/lumessa/jäällä ajamisessa. Kesärenkailla varustettu Macan ei pärjää lumessa yhtä hyvin kuin viistoperä, jossa on kunnon talvirenkaat. Talvirenkaat ovat välttämättömät.

Kunnollisten talvirenkaiden lisäksi muita melko tärkeitä seikkoja talviajossa ovat nelivetojärjestelmä ja kunnollinen teho. Macaniin on saatavana yli 400 hv ja pysyvä nelivetojärjestelmä.

Porsche 911/Boxster/Cayman/Panamera

Kuten aiemmin mainittiin, jos sinulla on riittävästi maavaraa, mikä tahansa auto, jossa on kunnon renkaat, selviytyy useimmista lumisista olosuhteista. 911-alustan selkeä etu on se, että moottori istuu takarenkaiden yläpuolella, mikä auttaa 911:ää laskemaan voimansa ongelmitta alas.

  Mitä sinun on tiedettävä Porsche 911 -projektiautoista

Porsche Cayman/Boxsteria ei ole varustettu nelivedolla, mikä tarkoittaa, että se on yksi vähiten lumisissa olosuhteissa toimivista autoista. Mutta jos se on varustettu kunnollisilla talvirenkailla, jopa vähiten tehokkaat takavetoiset Cayman/Boxster-mallit ovat riittävän hyviä lumisissa olosuhteissa.

Porsche Panamera on Porschen sedanin lippulaivamalli, jonka tavoitteena on tarjota ylivoimaista ylellisyyttä, mukavuutta ja ajokokemusta verrattuna moniin muihin markkinoilla oleviin sedaneihin. Panamera tarjoaa laajan valikoiman moottorivaihtoehtoja ja nelivetojärjestelmän, joka pystyy myös loistaviin ajo-ominaisuuksiin lumessa.

Vaikka kaikki kolme järjestelmää ovatkin melko rajoitettuja maavaran suhteen, kunnollisilla renkailla ne kyntävät helposti läpi melkoisen määrän lunta. Niitä ei ole suunniteltu maastokäyttöön, joten älä yritä testata näitä autoja liikaa, tai saatat jäädä jumiin lumipenkkaan.

Vinkkejä talviajoon

Millainen on hyvä auto lumessa ajamiseen?

Lumisateeseen soveltuvassa autossa on hyvä painonjako (kuten 911), suuri maavara (kuten Cayenne) ja pidempi akseliväli (kuten Panamera). Painavampi auto toimii todennäköisesti myös paremmin lumiolosuhteissa, sillä suurempi paino lisää myös auton pitoa.

Myös nelivetojärjestelmä, lukittavat tasauspyörästöt, järeät talvirenkaat, korin alle asennettava suoja, matalilla vaihteistoalueilla toimiva vaihteisto sekä runsas teho ja vääntömomentti ovat melko arvokkaita lumisessa ajossa. Nämä ovat kuitenkin välttämättömiä vain, jos aiot kulkea todella syvässä lumessa. Muuten kaikki Porsche-mallit riittävät tavallisille lumisille teille.

Mitkä ovat vinkit lumella ajamiseen?

No, ensimmäinen vinkki lienee kotiin jääminen. Lähde ulos vain tarvittaessa. Tämä ei johdu siitä, ettet olisi valmistautunut hyvin lumisateeseen, vaan lähinnä siitä, että muut tiellä olevat kuljettajat eivät välttämättä ole, eikä se varmasti ole riskin arvoista.
Aja aina hitaasti, pidä turvaväli ja tiedä, kuinka paljon tietä tarvitset pysähtymiseen. Jos olet menossa mäkeä ylös, älä aja sen läpi voimalla, eikä sinun pitäisi myöskään pysähtyä ylöspäin ajaessasi. Ole vain varovainen ja ennakoi, mitä seuraavaksi tapahtuu, ja sinun pitäisi olla kunnossa.

  Porsche vs. Jaguar: Luotettavuus

Voinko pitää talvirenkaat päällä koko vuoden?

Saattaa tuntua paljon halvemmalta ja helpommalta pitää talvirenkaat autossasi koko vuoden ajan. piste. Tämä on kuitenkin huono ajatus.
Talvirenkaita ei ole tarkoitettu ajettavaksi lämpimissä lämpötiloissa. Lämpö lisää renkaiden kulumista huomattavasti, sillä ne on valmistettu kumiseoksesta, joka on tehty erityisesti kylmiin olosuhteisiin. Renkaat pehmenevät ja voivat lisätä renkaan puhkeamisen riskiä.
Hyvä idea tietää, milloin talvirenkaat kannattaa ottaa pois, on seurata, milloin lämpötila nousee muutaman päivän ajan yhtäjaksoisesti yli 7 asteen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z