Onko pysäköinti pysäköintihallissa parempi autollesi?

Omistamastasi autotyypistä riippumatta on aina parempi pysäköidä auto autotalliin useista eri syistä. Autotallipysäköinti suojaa autoasi epäsuotuisilta lämpövaihteluilta ja sääolosuhteilta. Lisäksi se vähentää myös autovarkauksien mahdollisuutta.

Tietyntyyppisiä autoja, kuten klassikkoautoja tai superautoja, on aina säilytettävä autotallissa, koska näissä autoissa käytetty maalaustekniikka ei toisinaan kestä rankkasadetta, linnunkakkaa tai puunmahlaa. Itse maalin lisäksi myös ovien tiivisteet ja sähköosat voivat vaurioitua kosteudelle altistumisen vuoksi.

Jos et voi pysäköidä autoasi autotalliin, käytä laadukasta autosuojaa, sillä se voi suojata ulkopintaa monilta mahdollisilta ongelmilta. Se myös pitää autosi puhtaana ja hyvännäköisenä aina, kun tarvitset sitä.

Kaikkien niiden tavanomaisten etujen lisäksi, joita pysäköinti autotallissa tarjoaa, maksat todennäköisesti alhaisemman vakuutusmaksun, jos pysäköit autosi autotalliin. Autotallit ovat usein myös lämpimiä, mikä pitää mekaaniset osat voideltuina pidempään.

Autotallipysäköinti tukee ajoneuvon pitkän aikavälin suorituskykyä

Yksi suurista kulumisen katalysaattoreista on sää. Jatkuvilla ja pitkittyneillä lämpösykleillä, joissa lämpötila laskee pakkaselle yhdessä osassa vuotta ja kohoaa paahtavaan kuumuuteen kesällä, on valtava merkitys mekaanisen ja sähköisen suorituskyvyn pitkäaikaiseen toimintaan.

Esimerkiksi jarrut ovat alttiita ennenaikaiselle ruostumiselle, jos ne viettävät suurimman osan ajastaan ulkona. Kylmä sää, jää ja kosteus pystyvät luomaan pieniä ruostepilkkuja todella lyhyessä ajassa, varsinkin jos ajat usein teillä, jotka ovat suolan peitossa.

Jarrujen lisäksi äärimmäiset sääolosuhteet voivat myös heikentää auton akun suorituskykyä huomattavasti. Jos sää on aivan liian kuuma, akkunesteet voivat osittain haihtua, mikä lyhentää tehokkaasti akun käyttöikää. Kylmä sää voi myös vaurioittaa akkukennoja ja jopa jäädyttää ne toisinaan.

  Miten voitat automyyjän?

Renkaat ovat turvallisuuden ja suorituskyvyn kannalta elintärkeä osa, sillä ne siirtävät kaiken voiman maahan. Pitkäaikainen altistuminen auringolle voi aiheuttaa ennenaikaista kuivamädäntymistä, joka lähinnä alkaa rikkoa renkaan sivuseinää. Tämä voi olla valtava turvallisuusongelma, jos siihen ei puututa asianmukaisesti.

Autotallissa pysäköinti pitää maalin ja korin naarmuuntumattomana ja vahingoittumattomana.

Äärimmäisten sääolosuhteiden aiheuttamien mekaanisten ja suorituskykyyn liittyvien ongelmien lisäksi tällaiset olosuhteet voivat myös vahingoittaa autosi maalia ja koria. Kyse ei ole vain ulkoasusta, sillä myös sisätilat on suojattava auringolta, varsinkin jos kyseessä on tumma nahkasisustus.

Yksi suurimmista ongelmista, joita kaikilla autoilla on taipumus kokea jonkin ajan kuluttua, on ruostuminen. Vaikka tehtaan suojaus olisi kuinka hyvä tahansa, muutaman vuosikymmenen jatkuvan käytön jälkeen autossa on varmasti jossain kohtaa ruostekohtia, ja suurin osa niistä johtuu kosteudelle altistumisen aiheuttamasta hapettumisesta.

Kosteudelle altistumisen lisäksi myös lintujen kakat, hyönteisten ja silmujen jäämät sekä puunmahla vaurioittavat auton maalipintaa, jos siihen ei puututa varhaisessa vaiheessa. Myös raekuurot pystyvät aiheuttamaan autollesi vakavia vaurioita, niin paljon, että ne voivat joskus jopa halkaista tuulilasin.

Sisätilojen osalta pitkäaikainen auringonpaiste voi lämmittää auton sisätiloja voimakkaasti, ja jos et pysäköi autoasi autotalliin tai peitä kojelautaa, ohjauspyörää ja muita herkkiä osia, sisätilat saattavat kärventyä.

  Voiko olla liian painava autoon?

Autotallin pysäköinti pitää autosi turvassa

Maalauksen laatu, ruostumattomuus, suorituskyky ja pristin näköiset sisätilat eivät haittaa, jos joku varastaa autosi. Jos auto on autotallissa, on paljon epätodennäköisempää, että autoasi joko vandalisoidaan tai varastetaan.

Sen lisäksi, että itse auto varastetaan, monet ihmiset ovat kokeneet rikkoutuneita ikkunoita ja kadonneita kännyköitä, kannettavia tietokoneita ja muuta sellaista. Mitä tahansa säilytätkin autossasi, yritä pitää se aina poissa näkyvistä. Mutta tällaisetkin skenaariot ovat paljon epätodennäköisempiä autotallissa.

Todennäköisesti turvallisin tapa pysäköidä autosi on pysäköidä se autotalliin, jossa on valvonta, hälytyslaitteet, esteet ja turvahenkilöstö. Mutta tällainen turvallisuustaso liittyy vain erittäin kalliisiin autokokoelmiin tai jälleenmyyjiin.

FAQ-osio

Miten pitää auto turvassa, kun se on pysäköity ulkona?

Ennen kaikkea lukitse aina ovet. Yritä löytää tilava parkkipaikka, joka ei ole liian syrjässä tai huonosti valaistu. Varmista aina, että ovet, ikkunat, tavaratila ja kattoluukku ovat täysin tiiviit, ja piilota kaikki arvokkaat esineet, jotta ne eivät ole näkyvissä.

Toinen hyvä idea on investoida hyvämaineisen valmistajan varkaudenestolaitteeseen tai muuhun laadukkaaseen hälytysjärjestelmään. Yritä pysäköidä autosi turvakameroiden valvomalle alueelle, äläkä koskaan jätä autoasi käyntiin.

Kannattaako ulkokäyttöön tarkoitettu autosuoja?

Lyhyesti sanottuna kyllä kannattaa. Ulkona käytettävät autosuojukset on tehty pitämään autosi turvassa maalivaurioilta, auringonvalon aiheuttamilta vaurioilta ja ne pitävät autosi puhtaana ja näkymättömissä. Jos parkkipaikkasi sijaitsee puun alla, on aina hyvä ajatus peittää auto ja puhdistaa itse suojus aika ajoin.

  Mikä on paras urheiluauto lihaville ihmisille?

Jos et aio käyttää autoasi vähään aikaan, muista peittää autosi kunnollisella ja laadukkaalla autosuojalla. Autopeitteet voivat myös suojata autoasi varkauksilta, naarmuilta ja raekuuroilta, jos ne on erityisesti suunniteltu sitä varten.

Minkä tyyppisiä autoja ei saa koskaan pysäköidä kadulle?

Jotkin autot on parempi parkkeerata autotalliin hinnalla millä hyvänsä. Erittäin arvokkaita, keräilykelpoisia urheilu-, klassikko- ja luksusautoja ei ole tehty kadulle pysäköintiin. Näissä autoissa voi joskus olla esimerkiksi matta maali, ja tämäntyyppiset maalit vaativat erityisen puhdistusmenetelmän.

Kaikki eivät ole autoharrastajia, ja surullista tässä on se, että joillakin ihmisillä on tapana nauttia toisten ihmisten omaisuuden ilkivallasta. Jos siis omistat kirkkaanvärisen, äänekkään ja ”vastenmielisen” superauton, tulet todennäköisesti törmäämään ihmisiin, jotka haluavat vahingoittaa autoasi, ja se on paljon helpompaa, jos autosi on pysäköity kadulle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z