Mikä on paras urheiluauto lihaville ihmisille?

Urheiluautot on tehty kulkemaan nopeasti, mikä tarkoittaa, että ne ovat jonkin verran heikommassa asemassa ajettavuuden, mukavuuden, tekniikan ja käytännöllisyyden suhteen. Urheiluautot ovat myös kevyitä ollakseen ketterämpiä ja tarjotakseen paremman teho-painosuhteen.

Urheiluautoja ei siis välttämättä ole tehty lihaville ihmisille, mutta on olemassa muutamia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat enemmän tilaa säilyttäen silti urheilullisuuden. Hyvä esimerkki tällaisesta autosta on Audi A8, V10-koneinen superauto, jossa on 600 hv, mutta joka on riittävän suuri ylipainoisille kuljettajille.

Lisäksi BMW M3 ja Audi RS4 sopivat erinomaisesti ylipainoisille kuljettajille, koska ne tarjoavat tavallisen sedanin/asunnon käytännöllisyyttä ja samalla enemmän tehoa ja ketteryyttä. Jos haluat modernin ajan perusurheiluauton, Porsche 911 on oikea valinta.

Lisäksi BMW M8 on loistava urheiluauto grand tourer, jossa on paljon tilaa kaikille muodosta tai koosta riippumatta. Dodge Challenger on kuitenkin luultavasti paras urheiluauto lihaville ihmisille, sillä siinä on koko autoteollisuuden leveimmät istuimet.

Audi R8

Audi R8:n esittelystä lähtien Audi on onnistunut myymään vuosittain yli muutama sata tai joskus jopa muutama tuhat R8-mallia. Tuskin mikään muu superauto pystyy siihen, mihin Audi R8 pystyy, koska se tarjoaa niin kaksijakoisen persoonallisuuden.

600 hevosvoimaa tulee V10-luonnonmoottorista, joka pystyy yli 200 mailin tuntinopeuteen, ja silti siinä on mukavat monisuunnassa säädettävät istuimet lämmitystoiminnoilla, ensiluokkainen surround-äänentoisto, upeat rakennusmateriaalit ja runsaasti tilaa molemmille matkustajille.

BMW M3

Mikään muu urheilusedan ei ole yhtä ikoninen kuin BMW M3. M3:n 6. sukupolvi julkaistiin hiljattain, ja siitä on jo nyt tulossa menestys, vaikka se onkin melko outoja muotoilupäätöksiä. Uusi M3 on kuitenkin ehdottomasti paras urheilusedan, joka markkinoilla tällä hetkellä on.

  Voiko autossa käyttää koiran häkkiä?

Tällainen lausunto tarvitsee lisää kontekstia, ja heti kun näet uuden M3:n, huomaat, että siinä on paljon suorituskykyä ja tilaa. Yli 500 hevosvoimaa, takaveto tai neliveto, automaatti tai manuaali – jokaiselle löytyy täydellisesti varusteltu M3.

Audi RS4

Todelliset Audi RS:n harrastajat ymmärtävät, että Audi valmistaa joitakin parhaista jokapäiväiseen ajoon tarkoitetuista urheiluautoista, joita rahalla saa. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Audi RS -autot ovat yleensä hieman hillittyjä, jos niitä ajetaan normaalisti, mutta kun painat yhtä tai kahta nappia, yhtäkkiä huomaat ajavasi todellista urheiluautoa.

Tarkalleen ottaen todellista urheiluautoa. Audi RS4 tarjoaa 450 hv, alan johtavan AWD-järjestelmän ja nopeasti vaihtavan vaihteiston. Käytännöllisyys on vaikuttavaa, sillä RS4 säilyttää Audi A4:n farmarialustan.

Porsche 911

Porsche 911 on kiistatta kaikkien aikojen paras urheiluauto rikkaan historiansa, hämmästyttävän insinööritaitonsa sekä keskimääräistä paremman luotettavuutensa ja rakentamisensa laadun ansiosta. 911-autoja on ollut tähän mennessä niin paljon, että vain suurin Porsche-harrastaja osaa nimetä ne. Sinun pitäisi kuitenkin olla lähinnä kiinnostunut joko 991- tai 992-sukupolvesta.

Lähes jokainen 991- ja 992-sukupolven 911 on riittävän tilava lihaville ihmisille, ainoastaan GT 911 -muunnokset saattavat olla hieman liian kompromissinvaraisia. Suorituskyky on vaikuttava koko mallistossa, eikä sinun pitäisi olla huolissasi siitä, että mikään hajoaisi lähiaikoina.

  Parhaat sedanit pitkille kuljettajille

BMW M8

BMW M8 on suunniteltu ihmisille, jotka haluavat mukavuutta, suorituskykyä ja ylellisyyttä. Kaikkien näiden kolmen saavuttaminen on kuitenkin vaikeaa, koska ne ovat niin erilaisia. Ylellisyys ja mukavuus vaativat lisäpainoa ja pehmeää jousitusta, kun taas suorituskyky edellyttää kevyitä autoja, joissa on jäykkä jousitus.

Oli miten oli, BMW M8 on todella mukava ja ylellinen grand tourer -urheiluauto. M8:n sisätilat ovat niin suuret kuin ikinä haluat, ja lisäksi kaikki on viimeistelty BMW:n käsityötaidon korkeimpien standardien mukaisesti.

Dodge Challenger

Dodge Challenger on täydellinen urheiluauto lihaville ihmisille, koska se tarjoaa valtavat istuimet, valtavat sisätilat ja kaiken kaikkiaan ison ja painavan auton. Moottorivalikoima on myös laaja, ja voit valita 200-300 hv:n moottoreiden välillä, tai voit mennä täysillä ja hankkia itsellesi 840 hv:n Dodge Demonin.

Vaikka Challenger ei olekaan kovin ylellinen, valtavien istuinten ansiosta se on melko mukava auto. Luotettavuus on myös melko hyvä, ja niin ovat myös toisen käden markkinoiden hinnat. Muista tutustua Dodge Challengeriin, jos olet ylipainoinen, sillä se saattaa hyvinkin olla täydellinen auto sinulle.

UKK-osio

Pitäisikö lihavien ihmisten edes ajaa nopeita autoja?

Lihavilla ihmisillä ei ole ongelmia ajaa nopeita autoja, mutta on joitakin ongelmia, jos he ajavat nopeita autoja, joihin he eivät mahdu kunnolla. Jotta olisit turvassa onnettomuuden sattuessa, sinun on oltava melko kaukana turvatyynyistä.

  Mitkä ovat käytetyn auton ostamisen hyvät ja huonot puolet?

Lisäksi monet lihavat ihmiset eivät edes käytä turvavyötä kovin usein, mikä on sitä vaarallisempaa, mitä painavampi henkilö on.

Mitä urheiluautoja ei ole tehty lihaville ihmisille?

Italialaiset superautovalmistajat, erityisesti Lamborghini, ovat tunnettuja siitä, että he rakentavat autoja, joihin on vaikea nousta sisään ja ulos, ja autoja, joissa on rajoitetusti jalkatilaa ja pääntilaa.

Esimerkiksi Lamborghini Aventadorin kaltaisia autoja ei ole tehty pitkille eikä lihaville henkilöille, ja Aventadorilla ajaminen sellaisenaan voi olla turvallisuusriski. Myös McLaren on tunnettu siitä, että se rakentaa autoja, jotka ovat aivan liian pieniä lihaville tai pitkille ihmisille.

Ovatko urheiluautot hyviä pitkän matkan ajamiseen?

Muutama vuosikymmen sitten urheiluautot olivat kaukana siitä, että ne olisivat olleet hyviä muuhun kuin urheilullisuuteen. Nykypäivänä monet urheiluautot, kuten tässä luetellut, pystyvät kuitenkin tekemään mitä tahansa. Esimerkiksi Audi RS4 ei eroa Audi A4 Avantista maantiellä.

Kun kuitenkin poistut moottoritieltä ja tulet jollekin kauniille mutkaiselle tielle, laitat auton urheilumoodiin ja ymmärrät, miksi RS4 on olemassa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z