Onko parempi ostaa vai vuokrata luksusauto?

Luksusautot ovat, kuten sana antaa ymmärtää – luksusautoja. Tämä tarkoittaa, että ylellisyyshyödykkeeseen liittyvät taloudelliset näkökohdat ovat yleensä liioiteltuja. Ihmiset pyrkivät siksi etsimään erilaisia tapoja, joilla he voivat nauttia tällaisista ylellisyyksistä maksamatta valtavaa hintaa.

Se, miten käytät autoasi ja kuinka kauan aiot pitää sitä, on kuitenkin kaksi erittäin tärkeää syytä, kun on kyse auton leasing- tai ostamisesta suoraan. Vaikka leasing vaikuttaa ensi silmäyksellä paremmalta ajatukselta, on paljon parempi ostaa käytetty auto suoraan ja pitää se pitkään, jos haluaa menettää mahdollisimman vähän rahaa.

Toisaalta, jos haluat nauttia upouudesta autosta 3-5 vuoden välein, auton leasing on paljon järkevämpi vaihtoehto. Kaikki riippuu siitä, mitä arvostat eniten ja kuinka kauan sinulla on tapana pitää auto. Jos olet menestyvä velaton henkilö, joka haluaa hemmotella itseään uudella kiiltävällä luksusautolla, on järkevää vuokrata auto.

Muista käyttää verkossa olevia ”osta vs. leasing” -laskureita, jotta voit tehdä järkevän ostopäätöksen, sillä kalliin auton ostamisen on oltava laskelmoitu menoerä, jotta se ei vahingoita pankkitiliäsi liikaa. Joka tapauksessa, jos se on sinulle järkevää ja pidät autoista tunnetasolla, on entistä todennäköisempää, että aiot joka tapauksessa vuokrata luksusauton.

Luksusauton leasingin edut – Addicted to new car smell (Uuden auton tuoksu)

Kuten aiemmin mainittiin, luksusauton leasing on luksusta, mikä tarkoittaa, että olet valmis maksamaan enemmän rahaa nauttiaksesi korkeammasta mukavuuden, teknologian ja hienostuneisuuden tasosta. Mikään ei voita silloin tällöin upouuden auton tuoksua, varsinkin jos kyseessä on ylellinen tai jopa eksoottinen auto.

  Kuinka usein auto pitäisi pestä?

Tämä tarkoittaa myös sitä, että sinun ei tarvitse huolehtia korjauksista vähään aikaan, koska auto on upouusi. Tällaisten autojen mukana tulee lukemattomia takuita ja ilmaisia huoltopaketteja, mikä teoriassa tarkoittaa, että sinun ei pitäisi huolehtia mistään lisäkustannuksista ainakaan muutamaan vuoteen.

Lainan hankkimiseen verrattuna leasing tarjoaa huomattavasti pienemmän kuukausimaksun, mikä tarkoittaa, että auton leasing on edullisempaa kuin lainan ottaminen. Auton leasingissä ei ole turhaa sitoutumista, joka liittyy auton myymiseen tai sen päättämiseen, milloin on täydellinen aika hankkia upouusi auto.

Lopuksi, leasingistä on lukemattomia eri etuja, jos vuokraat auton yrityskäyttöön, koska voit vähentää merkittävän osan kuukausimaksuistasi riippuen siitä, kuinka usein käytät autoa liikesyistä.

Luksusauton leasingin haitat – Omistajakokemuksesi on rajallinen.

Vaikka luksusauton leasing vaikuttaa mukavuuden kannalta parhaalta vaihtoehdolta, se tuskin koskaan pitää paikkaansa, sillä leasingsopimuksiin liittyy yleensä kaikenlaisia rajoituksia, kuten kilometrirajoitukset, rajoitukset siihen, missä voit ajaa autolla, kustomointirajoitukset ja luottotietorajoitukset.

Autot tosiaan menettävät arvoa riippumatta siitä, miten ne hankitaan, mutta jos pidät auton pitkään, sinulla on vielä jonkin verran jäännösarvoa jäljellä, kun on aika myydä auto. Et omista autoa, jos liiskaat sen, mikä tarkoittaa, että auton jäännösarvo ei ole alun alkaenkaan aivan sinun.

Useimmissa leasingsopimuksissa on kilometrirajoituksia, jotka voivat vaikuttaa vakavasti siihen, miten ajat autoa, ja ne voivat jopa maksaa sinulle paljon enemmän rahaa, jos ylität rajoitukset. Tarvitset myös hyvät luottotiedot, jotta voit edes hyötyä mistään autoleasing-sopimuksesta, varsinkin jos haluat vuokrata luksusauton.

  Parhaat käytetyt autot lyhyille kuljettajille

Auton ostaminen vs. leasing-auto

Aina kun olet epävarma, älä vuokraa autoa ja yritä ostaa se suoraan. Useiden lähteiden mukaan jopa 80 prosenttia amerikkalaisista ostaa autonsa suoraan, mikä osoittaa, että leasing ei ole suositeltavin vaihtoehto henkilöautojen osalta.

Ostamalla auton suoraan voit tehdä autolle mitä haluat, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse noudattaa mitään sääntöjä omistuskokemuksen suhteen. Kaiken kaikkiaan auton leasing on järkevämpää, jos haluat vain uuden auton aina, kun sellainen tulee markkinoille, ja olet valmis maksamaan siitä.

Toisaalta, jos haluat hemmotella itseäsi luksusautolla, jonka haluat pitää pitkään ja käyttää ilman rajoituksia tai huolta kaikenlaisista maksuista ja rajoituksista, on parempi ostaa auto suoraan.

UKK-osio

Miten voin neuvotella hyvän leasing-sopimuksen?

Jos haluat maksimoida leasingsopimuksen houkuttelevuuden, tärkein tekijä, johon sinun on keskityttävä, on valmistautuminen. Tämä tarkoittaa, että sinun on laskettava, kuinka paljon sinulla on tapana ajaa autollasi vuosittain, jotta et kahlitse itseäsi kilometrirajoituksilla.

Kannattaa myös kokeilla eri leasing-yhtiöitä ja jälleenmyyjiä, jotta saat paremman käsityksen siitä, mitä luottotietosi antavat sinulle. Etsi leasing-asiantuntijoita, jotka voivat vastata tarpeisiisi paremmin, ja muista aina ottaa huomioon kaikki mahdolliset lisämaksut.

Mikä on markkinoiden ylellisin auto?

Jos olet kiinnostunut autojen ylellisyyden huipusta, tutustu Rolls Royce Phantomiin, sillä se on maailman ylellisin auto. Myös muu Rolls Royce -mallisto on ylivertaisen ylellinen verrattuna kaikkiin muihin markkinoilla oleviin automerkkeihin.

  Missä ajoneuvoissa on punaiset sisätilat?

Bentley, Aston Martin ja Porsche jäävät Rolls Roycen jälkeen melkoisesti, mutta se on ymmärrettävää, kun otetaan huomioon, että ne maksavat yleensä vähemmän rahaa.

Onko luksusauton ostamisessa mitään järkeä?

Riippuu siitä, miten määrittelet ”järkevyyden”, sillä taloudellisesti ne eivät todellakaan ole paras vaihtoehto. Useimpiin ylellisyystavaroihin liittyy kuitenkin yleensä taloudellisia kompromisseja, ja siksi vain rajallinen määrä ihmisiä pystyy edes nauttimaan ylellisyystavaroista.

Jos sinänsä rakastat luksusautoja ja haaveilet sellaisen omistamisesta tuhoamatta pankkitiliäsi, on täysin järkevää ostaa sellainen. Tee kuitenkin tutkimuksia etukäteen ja kysy aina vaimoltasi ennen luksusauton ostamista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z