Onko Renault Scenic hyvä auto?

Renault Scenic

Alun perin 1990-luvun puolivälissä julkaistu Renault Scenic on pieni monikäyttöauto (MPV), joka on suunniteltu perheiden kyyditsemiseen ja pitkille perhematkoille, joiden tavaratilassa on paljon tavaraa. Scenic on luokkaansa nähden todella hyvin varusteltu auto, ja se on myös yksi suosituimmista ja menestyneimmistä perhekäyttöön tarkoitetuista tila-autoista tähän mennessä. Onko Renault Scenic siis hyvä auto?

Renault Scenic on todellakin todella hyvä auto, sillä siinä yhdistyvät kaikki pakettiautosta saatavat edut henkilöauton kaltaiseen ajokokemukseen ja edullisempiin käyttökustannuksiin. Kaikki tarjolla olevat moottorit ovat melko tehokkaita, hienostuneita ja riittävän tehokkaita siihen nähden, mitä auto on.

Muotoilullisesti Scenic ei todellakaan ole auto, joka henkeäsalpaava, mutta se todella toimii sujuvine muotoilulinjoineen ja mielenkiintoisen näköisine sisustuksineen. Ajokokemus ei ole mitään erikoista, sillä kyseessä on kuitenkin perheen tila-auto, mikä tarkoittaa, että se on hillitty ja tavanomaisen tuntuinen.

Luotettavuus voisi olla parempi, sillä Scenicissä on muutamia huomattavia ongelmia jousituksen, moottorin, verhoilun, sähköjen ja muiden vastaavien kanssa. Viimeisimpien mallien hinnat ovat laskeneet viime vuosina, joten Scenic tarjoaa todella hyvän vastineen per dollari -suhteen erittäin käytännölliselle perhekuljetusautolle.

Voimansiirto

Scenicin moottoreita on valittavana melko vähän, ja kaikki niistä ovat joko bensiini- tai dieselmoottoreita. Uusimman Scenicin päämoottori on 1,4 litran nelisylinterinen rivimoottori, joka tuottaa 115-160 hevosvoimaa mallista riippuen. Scenicin edellisessä sukupolvessa käytettiin 2,0 litran 4-sylinteristä moottoria, joka tuottaa 140 hv.

  Yleisiä ongelmia Renault Twingo

Koska Scenic on suunniteltu Euroopan markkinoille, siihen on saatavana myös laaja valikoima dieselmoottoreita. Vanhemmissa Scenic-malleissa on joko 1,9-, 2,0-, 1,6- tai 1,5-litrainen nelisylinterinen dieselmoottori, jonka tehot vaihtelevat 110 ja 160 hv välillä. Uudemmassa Scenicissä voit valita kolmen dieselvoimanlähteen välillä, pienemmän 1,5 litran 4-sylinterisen 110 hv:n, keskikokoisen 1,6 litran 4-sylinterisen 131 hv:n ja 1,8 litran 1,8 hv:n 110 hv:n moottorin.

Kaikki nämä ovat tiukasti etuvetoisia, mutta voit valita manuaalivaihteiston tai automaattivaihteiston. On myös mainittava, että Scenic on saatavana dieselhybridimoottorilla, joka nostaa MPG-lukemat 65MPG:hen, joka on myös paras MPG-tulos, jonka Scenicistä voi saada.

Normaalit bensiinivaihtoehdot saavuttavat parhaimmillaan jopa 45MPG, kun taas normaalit diesel-yksiköt saavuttavat parhaimmillaan noin 50-55MPG.

Suunnittelu ja ajaminen

Kuten johdannossa mainittiin, Sceniciä ei ole koskaan tarkoitettu näyttäväksi, mikä tarkoittaa, että yleinen muotoilu ei ole kovin huomiota herättävä. On kuitenkin mainittava, että uusin Scenic-malli näyttää todella siistiltä tyylikkäine etuvaloineen ja keskellä olevine suurine Renault-merkkeineen. Sisätilat ovat suhteellisen mukavasti sisustetut, mutta ne eivät ole mitään ihmeellistä.

Ajokokemus on hillitty ja täysin räätälöity helppoon, rentoon ajamiseen, mikä on ymmärrettävää tämän kokoiselle ja toimivalle autolle.

Luotettavuus ja yleiset ongelmat

Luotettavuuden kannalta Scenic ei ole täydellinen, mutta jos teet kaiken tarpeellisen riittävän ajoissa, sinun pitäisi pystyä pysymään ajan tasalla kaikista sen vakavista ongelmista. Jos et huolehdi siitä kunnolla, Scenic vikaantuu lopulta, ja siitä seuraa melko kalliita korjauslaskuja.

  Yleisiä ongelmia Renault Arkana -mallissa

Yleisimpiä Scenicin ongelmia ovat muun muassa etujousituksen vinkuminen, moottorin sammuminen, veden pääsy autoon, polttoainevuodot ja lukuisat sähköongelmat. Todennäköisesti pahin ongelma on kuitenkin vialliseen EGR-venttiiliin liittyvä ongelma, joka voi johtaa moottorin tai turboahtimen vaurioitumiseen.

Hinnoittelu ja käytännöllisyys

Nykyinen Scenic maksaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa 21 635-30 875 puntaa, mikä on suhteellisen kohtuullinen hinta tämän kokoiselle autolle. Useimmat ihmiset kääntyvät kuitenkin todennäköisesti käytettyjen autojen puoleen, jossa Scenic voi tehdä nimeä itselleen, sillä se menetti melkoisesti arvoaan viime vuosina.

Käytännöllisyys on Scenicin kanssa pelkkää hömppää, sillä se tarjoaa jopa seitsemän istuinta, valtavan tavaratilan, paljon sisätilaa, paljon tilaa sisätiloissa, helposti kiinnitettävät lastenistuinten kiinnityspisteet ja koko joukon ominaisuuksia, jotka on suunniteltu tekemään perhekuljetusautosta perheystävällinen.

UKK-osio

Lopettiko Renault Scenicin tuotannon?

Sanotaan, että Renault Scenicin tuotanto lopetettiin vuonna 2022 lähes 30 vuoden johdonmukaisen tuotannon jälkeen. Renault uskoo, että minivanien valmistamisessa ei ole enää juurikaan järkeä, koska maailma on hitaasti kääntymässä kohti täydellistä SUV- ja crossover-herruudesta, mikä on järkevää, koska monet muut merkit tekivät samoin.

Toiset uskovat, että se liittyy enemmänkin siihen, että Scenicin moottorit ovat jo vähän vanhanaikaisia, ja Scenicille olisi kehitettävä uusi voimansiirto aikana, jolloin lähes kaikki siirtyvät hybrideihin ja sähköautoihin.

Mitkä autot kilpailevat Renault Scenicin kanssa?

Renault Scenicillä on vastassaan sellaisia autoja kuin Citroen Grand Picasso, Peugeot 3008 ja Seat Ateca. Kaikki nämä neljä ovat olleet hitaassa ja tasaisessa laskussa viime vuosina, mikä tarkoittaa, että Renault oli oikeassa sanoessaan, että tila-autojen aikakausi on päättymässä.

  Onko Renault Captur hyvä auto?

Joka tapauksessa kukaan ei voi kiistää, että sinun pitäisi ostaa todella suuri katumaasturi, jotta voit nauttia samasta tilamäärästä kuin yleensä jommassakummassa näistä.

Onko Renault Scenic turvallinen?

Renault Scenic nauttii täydellistä viiden tähden turvallisuusluokitusta, ja sen todella vaikuttava tulos on 90 % aikuisten matkustajien suojauksesta, 82 % lasten matkustajien suojauksesta ja 67 % jalankulkijoiden suojauksesta. Kaiken kaikkiaan Scenic on todellinen perheauto, mikä tarkoittaa, että Renault ei halunnut ottaa riskiä, ettei se olisi ollut mahdollisimman turvallinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z