Onko Renault Twingo hyvä auto?

Renault Twingo

Renault Twingo on pienikokoinen viistoperäauto ja yksi nykyajan pienimmistä Renault-autoista. Se tuli ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 1992, ja siitä lähtien siitä on syntynyt kolme eri sukupolvea. Valitettavasti Renault päättää lopettaa Twingon tuotannon lähes 30 vuoden yhtäjaksoisen tuotannon jälkeen ja korvaa sen pian Renault 5 EV:llä. Onko Renault Twingo siis hyvä auto?

Lyhyesti sanottuna kyllä, Renault Twingo on todella hyvä auto, mikä ei ole mikään yllätys, sillä se on myös yksi nykyajan suosituimmista ja menestyneimmistä Renault-autoista. Edullisuutensa, helppokäyttöisyytensä, käytännöllisyytensä ja todella edullisten käyttökustannustensa ansiosta Twingo oli ja on edelleen monien ihmisten suosikkiauto ympäri Eurooppaa.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Twingosta tiedettävät asiat, kuten suosituimmat voimansiirtovaihtoehdot, muotoilun, ajokokemuksen, luotettavuuden, kaikki yleiset ongelmat, hinnan ja käytännöllisyyden.

Lisäksi käsittelemme Twingon turvallisuustietoja ja sen kovimpia kilpailijoita tähän mennessä. Jotta tästä artikkelista ei tulisi kymmenen sivun mittainen, käsittelemme vain vuoden 2013 ja sitä uudempia Twingo-malleja. Jos siis olet kiinnostunut oppimaan lisää Twingosta, pysy täällä ja ota selvää!

Voimansiirto

Aivan ensimmäiset 3. sukupolven Twingo-mallit luottavat vain bensiinimoottoreihin. Ne vaihtelevat 0,9 litran 3-sylinterisistä yksiköistä 1,0 litran 3-sylinterisiin rivimoottoreihin. Vaikka luulisi, että suurempi on todennäköisesti tehokkaampi, näin ei kuitenkaan ole, sillä 1.0L-moottori tuottaa vain 71 hv, kun taas 0.9L-moottori tuottaa 90 hv. Tämä johtuu siitä, että 1.0L tuli markkinoille vuonna 2014 ja 0.9L vuonna 2016.

  Hyundai i20 vs. Renault Clio - kumpi on parempi?

Faceliftin jälkeinen Twingon 3. sukupolvi luottaa edelleen samaan voimansiirtoon, mutta teho vaihtelee nyt 65 hv:stä 93 hv:iin tehokkaimmissa 0,9L-moottoreissa. Vuonna 2020 Renault toi kuitenkin markkinoille Twingo ZE:n, Twingon sähköversion, jossa on 82 hv, 16 kWh akku 22 kWh latauksella ja noin 110 mailin toimintasäde.

Kaikki nämä ovat yksinomaan etuvetoisia autoja ja useimmat mallit luottavat manuaalivaihteistoon. Faceliftin jälkeinen 93 hv:n Twingo ja sitä edeltävä 90 hv:n malli on kuitenkin saatavana myös automaattivaihteistolla. Kaiken kaikkiaan Twingo pääsee 40 ja 50MPG:hen, mikä on todella hyvä luku bensiinimoottorille.

Muotoilu ja ajaminen

Muotoilullisesti Twingoa on aina pidetty söpönä autona, mutta todellisuudessa monet eivät kiinnitä Twingoon kovinkaan paljon huomiota, mikä on ominaisuus, josta monet pitävät siinä. Sisätilat ovat melko helppotajuiset, mutta se ei ole luksusauto, ei missään nimessä.

Ajokokemus on hauska, vauhdikas ja ketterä, mutta ei mitään, mikä todella ihastuttaisi. Kaiken kaikkiaan Twingo on sopusointuinen sekoitus käytettävyyttä, hauskaa ulkonäköä ja yksinkertaisuutta, joten siitä ei voi olla kovinkaan montaa mieltä.

Luotettavuus ja yleiset ongelmat

Toisin kuin edellisessä osiossa, Twingon luotettavuudesta käydään monia keskusteluja. Jotkut vannovat, että Twingo on planeetan luotettavin auto, kun taas toiset pitävät sitä pelkkänä pyörillä kulkevana roskakorina. Todellisuus on yleensä jossakin keskellä, mikä tarkoittaa, että Twingo voi olla erittäin luotettava, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti, mutta jos sitä kohdellaan kuin roskakoria, siitä tulee sellainen.

  Yleisiä ongelmia Renault Kadjarissa

Yleisimpiä ongelmia ovat muun muassa lukuisat sähköongelmat, jousien ja akselien kantojen ongelmat, sytytyskelojen ongelmat, huonolaatuiset koripaneelit, moottorin kolkuttelu, moottorin räiskintä ja vialliset turvavyönsoljet.

Hinnoittelu ja käytännöllisyys

Juuri nyt voit saada käytetyn Twingon lähes ilmaiseksi, mikä on järkevää, koska auto oli uutena halpa. Rehellisesti sanottuna se ei ole menettänyt arvoaan yhtä paljon kuin useimmat autot, mutta se johtuu osittain siitä, että käytetty Twingo on yllättävän suosittu auto. Niin tai näin, käytetystä Twingosta saa joka tapauksessa rahoilleen vastinetta.

Käytännöllisyys on odotetunlainen: se on hyvä yhdelle tai kahdelle matkustajalle, hirvittävä neljälle hengelle, ja kolmen hengen autossa se on ihan kelvollinen. Twingo on itse asiassa yllättävän pitkä auto, mikä tarkoittaa, että pääntilaa on hyvin, mutta todellinen ongelma on sen kapeus. Tavaratila on luokassaan hyvä, mutta tämä ei ole mikään viikoittainen pakoauto.

UKK-osio

Kuinka turvallinen Renault Twingo on?

No, se ei näytä kovin hyvältä näin pieneksi autoksi, mutta vuoden 2014 Twingo nauttii melko kelpo neljää tähteä viidestä, mikä on enemmän kuin tarpeeksi hyvä. Tärkein syy siihen, miksi Twingo ei saanut viittä tähteä, on se, että siitä puuttuvat kaikki nykyaikaiset aktiiviset turvajärjestelmät, kuten automaattinen jarrutus, ristikkäisliikennehälytys ja muut vastaavat.

Aikuisten ja lasten olennainen matkustajansuoja on jopa joidenkin täysikokoisten katumaastureiden tasolla. Näin ollen voimme sanoa, että Twingo on turvallinen auto, mutta se ei ole huipputasoa. Joka tapauksessa, näin pieneksi autoksi useimmat ihmiset yllättyisivät siitä, että se on itse asiassa turvallisempi kuin jotkut katumaasturit tietyissä ympäristöissä.

  Onko Renault Arkana hyvä auto?

Mitkä autot kilpailevat Renault Twingon kanssa?

Renault Twingon pieni maailma on täynnä todella kovia kilpailijoita, jotka pystyvät vaihtamaan Twingon kanssa lyöntejä useimmilla osa-alueilla. Näitä ovat muun muassa luotettavampi Toyota Yaris, halvempi Citroen C3 ja tilavampi Fiat Punto.

Kaiken kaikkiaan näiden neljän auton välillä ei ole juuri mitään eroa, sillä niitä ei ole koskaan rakennettu innostamaan. Ne on rakennettu tekemään työnsä niin hyvin kuin mahdollista, ja siinä ne varmasti onnistuvat.

Miksi Renault luopui Twingosta?

Tärkein syy siihen, miksi Renault lopetti Twingon tuotannon, on tuleva Euro 7 -päästönormi, joka on liian tiukka nykyiselle moottorille. Tämä tarkoittaa sitä, että Renaultin olisi kehitettävä ja testattava Twingoa varten aivan uusi moottori, mikä ei ole järkevää, kun kaikki pikkuautot ovat nykyään siirtymässä sähkökäyttöön.

Toinen syy on se, että Renault valmistautuu julkistamaan uuden Renault 5 EV:n, josta tulee Renault Twingon välillinen seuraaja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z