Yleisiä ongelmia Renault Arkana -mallissa

Renault Arkana

Renault Arkana on tyylikäs crossover SUV/Coupe, joka esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuodelle 2020, ja sen tuotanto on tällä hetkellä täydessä vauhdissa. Arkana perustuu samaan alustaan kuin Renault Clio, mutta siinä on korotettu ajoasento, viisto kattolinja ja erilaisia muotoilullisia yksityiskohtia, jotka tekevät siitä erottuvan.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Renault Arkana -auton yleiset ongelmat ja kerromme muun muassa, mikä siinä on vikana ja kuinka vakavia jotkut näistä ongelmista voivat olla. Kaiken kaikkiaan Arkana on vielä suhteellisen uusi auto, mikä tarkoittaa, että emme voi sanoa mitään pitkän aikavälin luotettavuudesta, mutta on selvää, että Arkana on tullut jäädäkseen, sillä tämänkaltaiset mallit ovat nykyään erittäin suosittuja.

Yleisimpiä Renault Arkana -auton ongelmia ovat muun muassa ohjausjärjestelmän ongelmat, vaihteiston ongelmat, infotainment-näytön ja puhelinliitännän ongelmat sekä ongelmat joidenkin auton sähköjärjestelmien kanssa.

Kaiken kaikkiaan Arkana on vielä hieman liian tuore, jotta voisimme kertoa sähköisesti kaiken, mikä on vialla, mutta näyttää siltä, että Arkana ei ole täydellinen, kuten yleensä on tapana lähes kaikkien uusien autojen kohdalla. Niistä on tullut valtavan monimutkaisia, ja meidän on odotettava muutama vuosi, ennen kuin voimme tehdä järkevän johtopäätöksen siitä, kuinka luotettava tai epäluotettava se todella on.

Ohjausjärjestelmän ongelmat

Vuonna 2022 Renault antoi takaisinkutsun kaikille joulukuuhun 2021 asti valmistetuille Arkana-malleille, koska niiden valmistuksessa oli useita ohjaustehostinjärjestelmään liittyviä vikoja. Sanotaan, että järjestelmän kalibrointivirhe voi johtaa ohjaustehostimen ylikuumenemiseen, mikä voi johtaa ohjaustehostimen tuen menettämiseen.

  Yleisiä ongelmia Renault Kadjarissa

Tämä on todellakin vakava ongelma, ja Renault kutsui takaisin muutamia kymmeniä tuhansia autoja. Jos olet hankkimassa käytettyä autoa, ota yhteyttä paikalliseen Renault-jälleenmyyjään ja kysy, onko kiinnostuksesi kohteena oleva auto kuulunut johonkin näistä takaisinkutsuista. Ohjaustehostin on elintärkeä kaikissa autoissa, joten voit helposti joutua onnettomuuteen, jos tällainen ongelma ilmenee.

Vaihteisto-ongelmat

Sanotaan, että Arkana-auton automaattivaihteisto voi kärsiä ohjelmisto-ongelmista, jotka voivat vaikuttaa siihen, että auto ei vaihda ja että kierroslukuja nostetaan todella korkeiksi sähköautojen sähköautoissa. Renault julkaisi muutaman ohjelmistopäivityksen tämän ongelman ratkaisemiseksi, mutta monet omistajat eivät ole vieläkään tyytyväisiä siihen, miten heidän erityisesimerkkinsä vaihtavat vaihteita.

On epäselvää, kuinka moni Arkana-omistaja kohtasi tämän erityisen ongelman, mutta muutaman verkossa julkaistun viestin mukaan määrä ei ole pieni. Ongelma on huomattavin ylämäkeen mentäessä, sillä Arkana kieltäytyy vaihtamasta sähköistä carenia todella korkeilla kierroksilla, mikä lisää polttoaineen kulutusta ja usein myös päästää polttavia hajuja, jotka ovat vähintäänkin huolestuttavia.

Infotainment-järjestelmän ja puhelinliitännän ongelmat

Myöskään Arkanan infotainment-järjestelmä ei ole virheetön, minkä vuoksi monet Arkanan omistajat ovat todennäköisesti valittaneet Renaultille, että järjestelmä reagoi hitaasti tai jäätyi kokonaan. Jotkut sanovat, että auton uudelleenkäynnistäminen auttoi, kun taas toiset sanovat, että joskus ongelma jatkui sähköautona, kun auto oli käynnistetty uudelleen muutaman kerran.

  Onko Renault Captur hyvä auto?

Lisäksi on raportoitu paljon puhelinyhteysongelmista, joissa autolla kestää liian kauan muodostaa yhteys puhelimeen tai se yrittää jatkuvasti muodostaa yhteyttä epäonnistuttuaan. Tällaiset ongelmat voidaan korjata yksinkertaisilla päivityksillä ja järjestelmän nollaamisella, mutta valituksia on edelleen olemassa.

Sähköongelmat

Arkana-mallin e-Tech-sähkömoottorin tiedetään aiheuttavan vikasymboleita kojelaudassa, eivätkä ihmiset tunnu tietävän, miksi näin on. Muita sähköongelmia ovat esimerkiksi ilmastointiongelmat tai ongelmat joidenkin auton apujärjestelmien kanssa, jotka ovat liian itsevarmoja ja suorastaan epämukavia.

Useimmat näistä ongelmista johtuvat huonosta kalibroinnista, mikä tarkoittaa, että ne todennäköisesti korjataan sähköisesti huolimattomasti. Pahimmat sähköongelmat johtuvat e-Tech-moottorin vikaantumisesta, ja monet omistajat ovat ilmoittaneet, että heidän e-Tech-yksikkönsä oli vaihdettava erittäin alhaisella ajokilometrimäärällä.

FAQ-osio

Onko Renault Arkana sen arvoinen?

Saattaa tuntua siltä, että Renault Arkana on todella ongelmallinen auto, mutta nämä ongelmat liittyvät enimmäkseen ohjelmistoon ja ne ratkaistaan sähköautolla. Kun sähköauton sähköautoilija upouusi auto tulee markkinoille, ongelmia alkaa ilmaantua, koska se on normaalia lähes kaikille autoille kaikista segmenteistä. Epätavallista on se, että Renaultilla on usein vaikeuksia ymmärtää, mikä oikeastaan on vialla.

Sinänsä kannattaa pidättäytyä Arkana-hankinnoista, jos auton ostaminen ei ole tällä hetkellä kovin mukavaa. Miten sähköhuoltaja, jos autollasi on takuu (jota kaikilla on vielä), voit ostaa auton ja nauttia siitä, ja jos jotain menee vikaan, takuu todennäköisesti kattaa sen.

  Onko Renault Arkana hyvä auto?

Onko Renault Arkana sähköauto?

Renault Arkana on suunniteltu ja rakennettu hybridiksi, mikä tarkoittaa, että se kuuluu niiden hyvin harvojen mallien joukkoon, jotka on alusta alkaen suunniteltu hybrideiksi. Arkanassa on pieni bensiinimoottori, joka on yhdistetty sähkömoottoreihin tehokkuuden ja tehon lisäämiseksi, mikä tekee Arkanasta todella kyvykkään arkipäiväkuljettajan.

Huonona puolena tässä on se, että Arkana on luonnostaan monimutkaisempi kuin useimmat polttomoottori- ja sähköautot, ja siksi se on altis ongelmille molemmissa leireissä.

Voiko Renault Arkana ajaa sähköautona?

Kyllä, Renault Arkana voi ajaa sähköautomoodissa, mutta toimintasäde ei tule olemaan kovinkaan erikoinen, koska Arkana on varustettu vain pienellä 1,2 kWh:n akulla. Tämä asetelma on tarkoitettu ensisijaisesti auttamaan bensiinimoottoria olemaan tehokkaampi täyttämällä aukkoja ja sammuttamalla moottori, kun sitä ei tarvita.

Kun tarvitset lisäpotkua, molemmat antavat kaikkensa, mutta Arkana ei ole suunniteltu ajamaan täysillä sähköautotilassa sähköauto caren vaikka se voi tehdä niin todella lyhyen aikaa, kunnes pienestä akusta loppuu mehu.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z