Yleisiä ongelmia Renault Kadjarissa

Renault Kadjar

Renault Kadjar on Renaultin vuosina 2015-2022 valmistama kompakti crossover-maasturi. Kadjar korvattiin Renault Australilla, joka kuuluu samaan segmenttiin, mutta luottaa vain sähkö- ja hybridivoimaan. Suhteellisen lyhyen elinkaarensa aikana Kadjar onnistui nousemaan yhdeksi Renaultin myydyimmistä malleista, mikä ei ole mikään yllätys, sillä maailma on nykyään niin kiinnostunut crossover-maastureista.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Renault Kadjarin yleiset ongelmat ja kerromme, mitä sinun on varottava, jos olet ostamassa sellaista. Kaiken kaikkiaan Kadjar näyttää olevan kohtuullisen luotettava auto, sillä Renault onnistui parantamaan yleistä luotettavuuttaan vuoden 2010 jälkeisellä aikakaudella.

Yleisimpiä Renault Kadjarin ongelmia ovat sähköongelmat, kuten viallinen avainkortti, tai ongelmat auton joissakin lisävarusteissa. Muita ongelmia ovat erilaiset ongelmat turvatyynyjen kanssa, jotka johtivat muutamiin takaisinkutsuihin auton elinkaaren aikana.

Vaihteisto voi tuntua hitaalta ja laiskalta vaihtaa, ja myös dieselsuodattimen tiedetään aiheuttavan ongelmia. Kaiken kaikkiaan Kadjar on riittävän luotettava auto, mutta monet sen kilpailijat tarjoavat yleensä parempia kokonaisluotettavuustuloksia.

Viallinen avainkortti

On raportoitu paljon siitä, että Kadjarin avainkortti ei tahdo avata auton lukitusta. Kuten näyttää, tämä ongelma johtuu todennäköisesti siitä, että avainkortin sisällä oleva akku tyhjenee hieman liian nopeasti. Jotkut sanovat, että kortilla on ongelmia, kun se on pysäköity vilkkaasti liikennöidyille alueille, joissa signaali voi häiriintyä, mikä ei yleensä ole huolenaihe useimpien autojen kohdalla.

  Onko Renault Captur hyvä auto?

Oli miten oli, jos avainkortti ei pysty avaamaan lukitusta tai käynnistämään autoa, vaihda paristo ja yritä vielä kerran. Jos se ei liiku, auto kannattaa viedä jälleenmyyjälle, jotta teknikko voi katsoa sitä. Vaikka nämä ongelmat voivat muuttua todella nopeasti ärsyttäviksi, niitä ei ole liian vaikea selvittää, kun ymmärrät, mikä tarkalleen ottaen aiheuttaa ongelman.

Vialliset lisävarusteet

Kadjarin sähköiset ikkunat ovat tunnetusti vikaantuneet, mikä tarkoittaa, että sinun on vaihdettava sähköisten ikkunoiden toimilaitteet, jos haluat, että ikkunat menevät ylös ja alas. Tämä on suhteellisen tunnettu vika monissa Renaulteissa aiemmin, ja näyttää siltä, että Kadjar kärsii edelleen joskus näistä.

Myös pyyhkimet ovat ongelmallisia, mutta usein yksinkertaisesti siksi, että ne ovat juuttuneet ja niitä on liikuteltava hieman. Myös vilkkuvalojen tiedetään joskus menettävän polttimon melko ennenaikaisesti, jolloin vilkut voivat jäädä toimimattomiksi ja ne on vaihdettava välittömästi oman turvallisuutesi vuoksi.

Turvatyynyongelmat

Nykyään on melko yleistä, että uudet autot kärsivät turvatyynyongelmista, eikä Kadjar ole poikkeus. Kadjar oli kuitenkin osa melko monia takaisinkutsuja pelkästään turvatyynyongelmien vuoksi. Turvatyynyn ohjausmoduuli voi pettää vuoden 2015 malleissa ja estää turvatyynyn laukeamisen, mikä voi olla todella vaarallista.

Ikkunaturvatyynyjen turvatyynyn puhalluslaitteissa voi myös olla toimintahäiriö, joka voi johtaa siihen, että ikkunaturvatyyny ei avaudu. Myös verhoturvatyynyt on vedetty takaisin, ja myös rintakehän turvatyynyt on otettu mukaan. Kaiken kaikkiaan Kadjariin kohdistui pelkästään EU:ssa neljä eri turvatyynyihin liittyvää takaisinkutsua.

  Yleisiä ongelmia Renault Capturissa

Vaihteisto-ongelmat

Kadjar ei näytä kärsivän erityisen vakavista vaihteisto-ongelmista, mutta jos sitä ei huolleta ajoissa, koko yksikkö voi pettää. Automaattivaihteiston tiedetään kuitenkin olevan hidas, laiska ja epäjohdonmukainen, mikä tekee yleisestä ajokokemuksesta hieman liian maatalousvaltaisen.

Manuaalivaihteistoversion kytkimen orjasylinteri voi vioittua ja aiheuttaa sen, että auto ei pysty vaihtamaan vaihteita johdonmukaisesti. Lisäksi, jos tätä ongelmaa ei huomata ajoissa, se voi aiheuttaa lisävahinkoja vaihteistolle.

Dieselhiukkassuodattimen ongelmat

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, meidän on puhuttava myös hiukkassuodattimen ongelmista, jotka ovat yleisimpiä Renault 1.5 dCI -moottorissa. Joskus hiukkassuodatin voi tukkeutua, kun taas tämän moottorin virtaustulpat ovat myös toisinaan tunnettuja ongelmista.

Kaiken kaikkiaan, jos havaitset nämä ongelmat ajoissa, voit ratkaista ne todella helposti, sillä sinun tarvitsee vain puhdistaa niihin liittyvät osat. Jos et onnistu pysäyttämään näitä riittävän ajoissa, ne pahenevat ajan myötä.

UKK-osio

Onko Renault Kadjar hyvä käytetty auto?

Jos haluat tyylikkään, tehokkaan, suhteellisen tilavan ja kohtuullisen kyvykkään perhekuljetusauton, Renault Kadjar on todella hyvä käytetty autovaihtoehto. Siinä on riittävästi tilaa useimpiin perheen tarpeisiin, se tarjoaa hyvän näkyvyyden, se on riittävän luotettava, ja se onnistuu olemaan tuhoamatta pankkitiliäsi alhaisilla käyttökustannuksillaan.

Jos olet tottunut ajamaan säästösegmentin autoilla, Kadjar ei tunnu erilaiselta. Jos taas olet tottunut ajamaan markkinoiden ylellisempään segmenttiin kuuluvilla autoilla, Kadjar tuntuu huomattavalta alennukselta.

  Hyundai i20 vs. Renault Clio - kumpi on parempi?

Miksi Renault luopui Kadjarista?

Ei ole selkeitä syitä siihen, miksi Renault päätti luopua Kadjarista, mutta muutamalla asialla oli varmasti merkitystä. Ensinnäkin Kadjar oli suosiossaan vakavassa syöksykierteessä, ja sillä oli vaikeuksia kilpailla joidenkin kilpailijoidensa kanssa jo silloin, kun se tuli markkinoille.

Jos tähän yhdistetään se, että Renault haluaa siirtyä kohti sähkö- ja hybridiautoja, oli melko selvää, että Kadjarin lakkauttaminen uuden Austral-maasturin hyväksi voisi olla hyvä ajatus.

Mitkä autot kilpailevat Renault Kadjarin kanssa?

Tämä osa markkinoita on valtavan kilpailtu, mikä tarkoittaa, että Kadjar kilpailee esimerkiksi Volkswagen Tiguanin, Skoda Karoqin, Peugeot 3008:n, Ford Kugan, Nissan Qashqain ja Hyundai Konan kanssa.

Kaikilla näillä on jotakin tarjottavaa, minkä vuoksi lähes kaikki näistä myyvät kohtuullisesti, lukuun ottamatta lopetettua Kadjaria.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z