Samankaltaiset autot kuin Hyundai Kona

Onko Hyundai Kona hyvä auto?

Hyundai Kona on pienikokoinen crossover-maasturi, joka sähköistettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2017 ja joka korvataan pian uudella mallilla. Hyundai esitteli myös Kona EV -auton Konan erillisenä sähkömallina vuonna 2018, josta tuli pian Kona-malli, josta useimmat olivat kiinnostuneita. Niin tai näin, kerromme sinulle kaikki Hyundai Konan kaltaiset autot ja miksi sinun kannattaa valita toinen niistä toisen sijaan.

Hyundai Konan ilmeisin kilpailija on Kia Niro, sillä näillä kahdella autolla on yhteisiä osia keskenään. Volkswagen ID.4 on yksi suosituimmista sähköautoista, jotka kilpailevat Kona-sähköauton kanssa, minkä vuoksi aiomme mainita sen myös tässä.

Toyota CH-R on myös yksi näistä autoista, koska se on hinnoiteltu todella lähelle Konaa ja koska sillä on samanlainen muotoilu, tehokkuus ja teknologiafilosofia. Kaiken kaikkiaan on monia autoja, jotka muistuttavat Hyundai Konaa jollakin tavalla, mutta nämä ovat niitä, joita ihmiset todennäköisimmin vertailevat, kun he ovat kiinnostuneita Konan ostamisesta.

Nyt on aika esitellä kaikki nämä hieman yksityiskohtaisemmin ja kertoa, mikä tekee jokaisesta ja sähköautosta erityisen. Jos siis etsit autoa, joka ei ole liian kallis, tarjoaa modernin ulkonäön ja tekniikan ja on hybridi/sähköauto, kannattaa pysyä mukana!

Hyundai Kona

Normaali bensiinikäyttöinen Kona maksaa 24 000-32 000 dollaria, kun taas Kona-sähköauto maksaa 35 000-43 000 dollaria. Entry-sähköautoilun Kona on varustettu 147 hv:n 4-sylinterisellä moottorilla, kun taas bensiinimoottorilla varustettu huipputason N-Line 4-sylinterinen malli on 195 hv:n tehoinen. Kona-sähköautossa on 64 kWh:n akku, 201 hv ja jopa 260 mailin toimintasäde täydellä latauksella.

  Kaikki vuoden 2023 Hyundai Palisadesta

Konan parhaita puolia ovat vahvat moottorit, siisti ulko- ja sisätilojen muotoilu, hyvä ajettavuus, Kona-sähköauton 10 vuoden takuu ja melkoinen toimintasäde hintaan nähden. Huonoja puolia ovat se, että kaikissa Kona-malleissa on suhteellisen pieni tavaratila ja toisella istuinrivillä ei ole kovin paljon tilaa, sekä se, että Kona-sähköautoon ei saa AWD-järjestelmää.

Kia Niro

Kia Niro on Hyundai Konan kanssa samankaltaisin auto, sillä myös siitä on saatavana polttomoottorivoimansiirto sekä täyssähköinen malli. Voit odottaa maksavasi hybridimallista noin 27 000-40 000 dollaria, kun taas sähköauton mallit maksavat 40 000-45 000 dollaria. Hybridimalli tarjoaa jopa 180 hv 1,6 litran nelisylinterisestä ja bensiinimoottorista, kun taas Niro-sähköautossa on sama 64 kWh:n akku kuin Kona-sähköautossa, jonka toimintasäde on 260 mailia ja 201 hv.

Muotoilullisesti Kia Niro on upouusi, mikä tarkoittaa, että se näyttää siistimmältä verrattuna suhteellisen vanhentuneeseen Konaan. Se tulee tehtaalta hyvin varusteltuna, siinä on paljon tekniikkaa ja melko paljon tilaa, vaikka käsiteltävyys ei ole Kona-sähköauton tasolla.

Volkswagen ID.4

VW ID.4:n lähtöhinta on 38 000 dollaria, kun taas huippumallit maksavat 51 000 dollaria, mikä on vertailukelpoinen Kona-sähköauton kanssa alhaalla, mutta paljon kalliimpi yläpäässä. Pienemmällä 58 kWh:n akulla on noin 208 mailin toimintasäde, kun taas kalliimmilla ID.4-malleilla, joissa on suurempi 77 kWh:n akku, toimintasäde on 280 mailia, mikä on kunnon parannus Kona-sähköautoon verrattuna.

  Hyundai i20:n kaltaiset autot

ID.4 tarjoaa paljon enemmän tilaa kuin Kona ja Niro, ja siinä on myös premium-merkki, hiljaisempi kyyti ja paljon teknologiaa. Mitensähköautoilija, jotkut sanovat, että ID.4 tuntuu sisältä hieman halvalta ja että infotainment-järjestelmä on liian monimutkainen käyttää.

Toyota CH-R

Jos haluat säästää muutaman taalan, mutta haluat silti Hyundai Konan kaltaisen auton, voit harkita 25 000-29 000 dollarin hintaisen Toyota CH-R:n ostamista, joka on myös pienikokoinen crossover-maasturi. CH-R on monien mielestä todella hyvännäköinen auto sekä sisältä että ulkoa, ja Toyotan luotettavuuden ansiosta se tuntuu houkuttelevalta mahdollisuudelta.

Parhaat CH-R:n moottorit ovat kaikki hybridikäyttöisiä, ja näyttää siltä, että vuoden 2023 CH-R:ssä saattaa olla myös täysin sähköistetty voimansiirto. Mitensähköauto, CH-R:n tiedetään tarjoavan heikosti tilaa takaistuimille, eikä se ole läheskään hauskin auto tässä.

FAQ-osio

Onko Hyundai Kona segmenttinsä paras auto?

Kona on omituisen muotoilunsa ja mukavan sisustuksensa ansiosta varmasti mielenkiintoinen, mutta tässä segmentissä on yksinkertaisesti aivan liian monta autoa, jotta voisimme sanoa, että yksi niistä on paras. Kona ei ole yhtä jännittävä ajettava kuin monet muut tässä segmentissä olevat autot, eikä se myöskään ole kaikkein modernein tai parhaimman näköinen. Konan sähköauton maksimietäisyys ei ole paras mahdollinen, kun taas bensiinivaihtoehdot eivät myöskään ole luokkansa parhaita.

  Hyundai Veloster Luotettavuus

Upouusi Kia Niro vaikuttaa kyllä Konaa siistimmältä vaihtoehdolta, mutta uusi Kona on myös tulossa markkinoille pian, joten hieman odottelua kannattaa vielä odottaa.

Onko Hyundai Kona luksusauto?

Hyundai Kona on todella hyvin varusteltu auto, jossa on erilaisia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu tekemään elämästäsi helppoa ja mukavaa, mutta sitä ei voi pitää luksusautona. Tämän segmentin luksusautoja ovat Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA, Volvo XC40 ja Jaguar E Pace.

Kaikki nämä autot maksavat paljon enemmän rahaa ja niissä on tehokkaammat ja hienostuneemmat moottorit. Myös Hyundain merkki on nelectric carer tulee olemaan yhtä hieno kuin Audin, BMW:n tai Mercedeksen merkki.

Milloin uusi Hyundai Konda tulee markkinoille?

Seuraavan sukupolven Hyundai Kona tulee markkinoille huhtikuussa 2023 Hyundain viimeisimpien tietojen mukaan. Voimme odottaa näkevämme uudempia Kona-malleja teillä vuoden 2023 kolmanteen neljännekseen mennessä. Monet pelkäsivät, että Hyundai aikoo lopettaa Konan tuotannon, mutta näin ei näytä enää olevan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z