Volkswagen T6 yleiset ongelmat

Volkswagen T6 ongelmat

Volkswagen Transporter on tunnettu luotettavuudestaan ja kestävyydestään kaikkialla maailmassa, ja siksi näet usein Transporterin tekevän sitä, mihin se on tarkoitettu, eli kuljettamaan tavaroita ja ihmisiä. Useimmat verkkolähteet ja monet VW-asiantuntijat toteavat, että Transporter on melko luotettava auto, mutta on joitakin ongelmia, joista kannattaa puhua.

Transporter T6 edustaa vuodesta 2015 lähtien tuotannossa olleen Transporterin kuudetta iteraatiota. T6 on VW:n suosituin pakettiauto, ja se sijoittuu pienemmän Caddyn ja suuremman Crafterin väliin. Yleisimmät T6 Transporterin ongelmat liittyvät moottoriin, moottorinohjausjärjestelmään, EGR-venttiiliin, remap-ongelmiin ja varusteisiin.

Suurin osa näistä on korjattavissa ennaltaehkäisevällä huollolla, mikä tarkoittaa, että T6 kestää helposti, jos sitä huolletaan riittävän hyvin. Jos et pidä huolta, jotkin näistä ongelmista lisääntyvät ja voivat lopulta johtaa korkeisiin korjauskustannuksiin.

Volkswagen Transporter T6 – Moottoriongelmat

Hankalin VW Transporter T6:n moottoriongelma liittyy suosituimpaan 2.0L TDI-vaihtoehtoon, jossa on sekä 180 että 205 hv. Nämä viat voivat mahdollisesti johtaa siihen, että moottori muuttuu täysin käyttökelvottomaksi, mikä on todellakin puhumisen arvoinen asia. Volkswagen ei reagoinut näihin ongelmiin, mikä tarkoittaa, että virallisia takaisinkutsuja ei ole tehty.

Vielä on epäselvää, mikä aiheuttaa nämä moottoriongelmat ja miten niiden korjaamiseen pitäisi suhtautua sen lisäksi, mitä kokenut VW-teknikko tietää. Kaiken kaikkiaan sinun pitäisi huoltaa tämä moottori ja kaikki muut VW-moottorit, koska niiden tiedetään epäonnistuvan, jos niitä ei huolleta oikein. Ongelmallisimmat VW-moottoreiden ongelmat liittyvät sytytyskeloihin ja ajoitusketjun kiristimeen.

  Onko Volkswagen T6 hyvä pakettiauto?

Volkswagen Transporter T6 – Moottorinohjausjärjestelmän ongelmat

Volkswagen Transporter T6:n tiedetään kärsivän usein palavista moottorinhallinnan varoitusvaloista, jotka voivat johtaa todella vakaviin ongelmiin, jos niitä ei diagnosoida ja käsitellä asianmukaisesti. P0401-koodi on yleensä se, mikä aiheuttaa nämä ongelmat, ja se liittyy moottorin virtaukseen. On myös joitakin raportteja, joiden mukaan nämä ongelmat liittyvät polttoainejärjestelmään, mahdollisesti polttoainepumppuun.

Ottaen huomioon, että useimpia Transportereita käytetään kaupallisiin tarkoituksiin, niitä ajavat ihmiset eivät ole kovinkaan kovakouraisia niiden korjaamisesta, kun tällaisia ongelmia ilmenee. Se on kuitenkin todella huono ajatus, sillä monissa tapauksissa nämä ja vastaavat ongelmat ovat johtaneet siihen, että T6:een on tarvittu kokonaan uusi moottori.

Volkswagen Transporter T6 – EGR (pakokaasujen takaisinkierrätys) -venttiiliongelmat.

EGR-venttiilin tehtävänä on ohjata ja ylläpitää tasaista pakokaasujen takaisinkierrätysvirtausta moottorijärjestelmässä. Ongelma on, kun EGR-venttiili ei pysty ylläpitämään kaasuvirtausta, mikä häiritsee koko järjestelmää ja johtaa yleensä vakavaan hiilen kertymiseen. Tämän korjaamiseksi sinun on ostettava huuhtelusarja, joka voi tehokkaasti puhdistaa hiilikerrostumat.

Jotkut omistajat ovat todenneet, että ongelma ilmenee uudelleen sen jälkeen, kun venttiili on huuhdeltu muutaman kerran, mikä tarkoittaa, että EGR-jäähdyttimen vaihtaminen kokonaan on paras toimintatapa. Muista neuvotella VW-teknikon kanssa ennen kuin päätät tehdä mitään tällaista.

Volkswagen Transporter T6 – Remap-ongelmat

Remapiin liittyvät ongelmat eivät ole mitenkään poikkeuksellisia, koska olet muuttamassa moottorin ja monien muiden auton elintärkeiden osien hyvin olennaisia asetuksia. Nämä komponentit ja ohjelmistokoodit on säädetty siten, että ne luovat täydellisen tasapainon sääntelytarpeiden, tehon, mukavuuden ja monien muiden tekijöiden välille.

  Yleiset ongelmat Volkswagen Beetle

Aina kun yrität muuttaa tätä, voit kohdata erilaisia ongelmia. Ennen kuin teet remapin, muista ottaa yhteyttä VW-asiantuntijaan ja tee aina perusteellinen diagnostiikkaajo ennen remapin tekemistä. Tässä on kyse siitä, että T6 tarvitsee perusteellisen diagnostiikan, koska se näyttää kehittävän remapin aiheuttamia ongelmia useammin kuin useimmat muut autot.

Volkswagen Transporter T6 – Varustekysymykset

Transporter-pakettiautoa käytetään yleisesti ihmisten ja tavaroiden kuljettamiseen, mikä tarkoittaa, että siitä ei yleensä pidetä kunnolla huolta. Tämä tarkoittaa sitä, että Transporterin jokainen osa pitäisi ruuvata vain hieman paremmin kiinni verrattuna autoihin, joita hoidetaan päivittäin, kuten useimmat päivittäiset kuljettajat ovat.

Kaikki tämä johtaa yleensä erilaisiin varusteongelmiin, kuten ongelmiin sähköikkunoiden ja muiden sähkökäyttöisten toimintojen kanssa sekä ongelmiin muiden sähköisten komponenttien, kuten valaistuksen, mittareiden ja infotainment-näytön kanssa.

UKK-osio

Onko Volkswagen Transporter T6 sen arvoinen?

Volkswagen Transporter T6 on yksi suosituimmista keskikokoisista pakettiautoista/henkilöautoista. Ihmiset luottavat Transporteriin sekä henkilökohtaisissa että kaupallisissa tarpeissaan, koska Transporter on autotyyppi, joka on aina tukenasi eikä jätä sinua koskaan pulaan, jos pidät siitä asianmukaista huolta.

Näin ollen Transporter on ehdottomasti sen arvoinen, jos sinulla on tarvetta tällaiselle autolle. Transporter on myös melko suosittu vaihtoehto seikkailunhaluisille ihmisille, kuten retkeilijöille ja muille vastaaville ulkoiluryhmille.

Mikä Volkswagen Transporter on paras?

Volkswagen Transporter T5 ja T6 ovat kaksi parasta Transporter-mallia, jotka voit ostaa, koska ne ovat riittävän uusia ja luotettavia. T6:ta voidaan pitää enemmänkin perusteellisena päivityksenä T5:een verrattuna, mikä tarkoittaa, että se on todellakin parempi, mutta ei niin paljon kuin luulisi.

  Onko Porsche Cayenne sama kuin VW Touareg?

Jos siis Transporterin tarpeesi ovat vain satunnaisia eivätkä niin vakavia, T5 säästää hieman rahaa ja on samalla enemmän kuin tarpeeksi hyvä. Jos kuitenkin panostat Transporter-elämään voimakkaasti tavalla tai toisella, T6 on kaiken kaikkiaan parempi vaihtoehto.

Mitä vaihtoehtoja VW Transporterille on?

Volkswagen Transporterin kaksi suosituinta kilpailijaa ovat Mercedes Benz Vito ja Ford Transit Custom. Transit ostetaan yleensä sen alan standardin mukaisen vetovoiman ja halvemman hinnan vuoksi. Mercedes on kalliimpi, mutta se onnistuu kuitenkin perustelemaan sen sillä, että siinä on enemmän kaikkea.

Parasta, mitä voit tehdä, on selvittää, mitä arvostat pakettiautossa eniten, ja yrittää käyttää prioriteettejasi päättäessäsi, mikä näistä kolmesta on sinulle paras.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z