Volvo vs. Volkswagen: Luotettavuus

Luotettavuuden osalta Volvo on epäilemättä parempi kuin Volkswagen. Volvo tunnetaan kestävyydestään ja turvallisuudestaan, kun taas Volkswagen tunnetaan ”kansanautona”. Volkswagen tarjoaa halvempia autoja kaikille, kun taas Volvo keskittyy enemmän luksussegmenttiin.

Vaikka molemmilla on omat ongelmansa, Volvo on luotettavuudessa Volkswagenin edellä.

Volkswagenin luotettavuus on laskenut viime aikoina.

Volkswagen tunnetaan edullisuudestaan ja turvallisuudestaan. Yleensä saksalaisia autoja pidetään luotettavina vaihtoehtoina, mutta Volkswagenin kohdalla asia ei ole näin yksinkertainen. Volkswagenin luotettavuudessa on ollut ongelmia, erityisesti vuoden 2015 päästöskandaalin jälkeen.

Warranty Directin luotettavuusraportit viittaavat siihen, että Volkswagenin ajoneuvot kuuluvat vähiten luotettaviin autoihin, ja Reliability Index sijoitti sen 25:nneksi 40 yrityksen joukosta pistemäärällä 137. Ne ovat laskeneet vakavasti sijoituksiaan luotettavuustutkimuksissa. Vielä muutama vuosi sitten vuonna 2016 ne olivat luotettavuudessa sijalla 9.

Volkswagen kärsii myös autojen ongelmien keskimääräisestä määrästä. Heidän autojensa ”ongelmat per 100” (pp100) -pistemäärä on 163, mikä on vielä alhaisempi kuin viime vuoden 152.

Volkswagen loistaa kuitenkin yhdellä alalla – korjaamisessa. Volkswagen vaatii vähemmän korjauskustannuksia verrattuna moniin muihin suuriin yhtiöihin. Sen keskimääräiset vuotuiset korjaus- ja huoltokustannukset ovat 676 dollaria. Volkswagenin turvallisuusominaisuudet ovat myös melko hyvät.

Volkswagenin yleiset ongelmat

Vuoden 2015 päästöskandaalin myötä Volkswagen menetti monia uskollisia asiakkaitaan. Volkswagen myönsi huijanneensa päästötesteissä, mikä johti niiden erittäin huonoihin arvosteluihin. Yhtiö ei ole sen jälkeen toipunut ja on jatkanut taantumistaan.

  Mihin Volvo XC40 on verrattavissa?

Monet autot kohtaavat nykyään ongelmia uusien teknologiaominaisuuksiensa kanssa, mutta näin ei kuitenkaan ole Volkswagenin kohdalla. Pikemminkin Volkswagenin yleiset ongelmat liittyvät niiden moottoreihin. On useita yleisesti raportoituja ongelmia, mukaan lukien yksi moottorin merkkivaloon liittyvä ongelma. Moottorin tarkistusvalo on yleinen ongelma Volkswagenissa sen viallisen anturin vuoksi.

Joitakin muita ongelmia ovat muun muassa kelan vikaantuminen, johdinsarjan oikosulku ja jotkut ihmiset ovat jopa kokeneet turvatyynyn toimintahäiriöitä. Monet Volkswagenissa havaituista ongelmista voidaan korjata helposti, eivätkä korjauskustannukset ole liian korkeat. Tämä antaa Volkswagenille varmasti jonkinlaisen edun.

Volvon luotettavuus voi olla kyseenalainen.

Volvo on tunnettu vahvasti rakennetuista autoista ja turvallisuusominaisuuksista, jotka antavat niille etulyöntiaseman muihin merkkeihin verrattuna. Volvo rakentaa pitkäikäisiä autoja ja moottoreita. Niiden tarjoamat turvallisuusominaisuudet ovat maailman parhaita. Ihmiset rakastavat myös Volvon todella ylellisiä ja mukavia sisätiloja.

Volvolla ei kuitenkaan ole puutteita. Luotettavuustutkimukset osoittavat, että Volvolla on ollut joitakin ongelmia. Consumer Report leimasi XC90:n vuoden 2021 vähiten luotettavaksi autoksi. Ja Reliability Index sijoittui 40 autonvalmistajan joukosta 23. sijalle, ja luotettavuuden keskiarvo oli 127 pistettä.

Volvolla on myös ongelmia korjaustensa kanssa. Korjauskustannukset ovat korkeat, keskimäärin 769 dollaria vuodessa. Myös autojen ongelmat ovat korkeat verrattuna muihin kilpailijoihin, sillä pistemäärä on 143 ongelmaa 100 autoa kohden. Silti korjauskustannukset eivät ole kovin suuret verrattuna muihin luksusautojen valmistajiin, kuten Audiin tai BMW:hen.

  Chevrolet Spark EV:n luotettavuus

Volvon ongelmat: Vaihteisto ja tekniikka

Volvoissa on joitakin vakavia ongelmia, kuten vaihteiston vikaantuminen. Tämä voi johtua siitä, että ne saavat vaihteistojärjestelmänsä Aisin Technologylta. Vaihteistojärjestelmän ongelmia koskevia raportteja löytyy lähes jokaisesta mallista. Korjauskustannukset ovat myös melko korkeat, noin 3 500 dollaria.

Uuden tekniikan ja muiden monimutkaisten järjestelmien käytössä on varmasti etunsa. Teknologia tarjoaa paremman ajokokemuksen ja paremman polttoainetalouden, mutta siinä on myös joitakin haittoja. Uudemmissa Volvo-malleissa on ollut paljon ongelmia ohjelmisto-ongelmien kanssa. Joitakin muita ongelma-alueita ovat automaattinen jarrujärjestelmä ja ohjaustehostimen nestevuodot.

Volvo vs. Volkswagen

Volkswagen tavoittelee keskiluokkaa edullisilla ja turvallisilla autoillaan. Kun taas Volvo on luksusmerkki, joka on melko paljon Volkswagenia kalliimpi. Volkswagen tarjoaa varmasti korkeaa laatua edulliseen hintaan, mutta niitä ei voi verrata Volvon ylellisiin sisätiloihin ja ominaisuuksiin.

Volvon turvallisuusominaisuudet ovat maailman parhaita. Volkswagen on kuitenkin kuuluisa alhaisista korjauskustannuksistaan ja paremmasta polttoainetehokkuudestaan.

Tuomio

Kyse on lähinnä ostajan mieltymyksestä. Jos haluat edullisen, helposti korjattavan ja polttoainetaloudeltaan paremman ajoneuvon, valitse Volkswagen. Muussa tapauksessa Volvo on parempi vaihtoehto ylellisyyden, turvallisuuden ja paremman ajokokemuksen kannalta.

FAQ

Onko Volkswagen luksusmerkki?

Volkswagenia pidetään perheautomerkkinä, ei luksusmerkkinä. He kuitenkin valmistavat joitakin autoja, jotka tarjoavat tiettyjä ylellisyysominaisuuksia asiakkailleen. Turvallisuusominaisuudet ja istuimet ovat Volkswagenissa usein hyvät. On myös tärkeää huomata, että Volkswagen on monien muiden luksusautomerkkien emoyhtiö.

  Aston Martin DBS Superleggera Luotettavuus

Audi on osa Volkswagen-konsernia ja ehdottomasti luksusautomerkki. Audi tarjoaa futuristisia sisätiloja ja urheilullisen näköisiä autoja. Suorituskyky on myös loistava Audissa, kun taas Volkswagenit ovat enemmän vakioautoja.

Mitä muita merkkejä Volkswagen omistaa?

Volkswagen ei ehkä ole paras automerkki, mutta se on monien muiden suurten eurooppalaisten automerkkien emoyhtiö. Volkswagen toimii 153 maassa 12 tuotemerkin konsernillaan seitsemästä Euroopan maasta. Volkswagen-konserniin kuuluvat mm:

 • SEAT
 • SKODA
 • Bentley
 • Bugatti
 • Lamborghini
 • Porsche
 • Ducati
 • Scania
 • Audi
 • MAN
 • Volkswagen
 • Volkswagen Hyötyajoneuvot.

Miten Volkswagenista tuli niin kuuluisa?

Volkswagen on yksi maailman suurimmista autoja myyvistä yrityksistä, joka toimii 153 maassa. Yritys aloitti toimintansa Saksassa vuonna 1937, ja sitä kutsuttiin ”kansan autoksi”. Volkswagen alkoi pian valmistaa tavallisille ihmisille halpoja autoja, joissa oli sen ajan hyvät ominaisuudet. Tämä teki niistä tunnetumpia kuin muut tuon ajan kalliit autot.

Volkswagen otti käyttöön uusia strategioita toisen maailmansodan jälkeen. Se alkoi viedä autojaan heti sodan jälkeen vuonna 1947. Tämä strategia todella auttoi niitä. Niiden tähti oli Volkswagen Beetle; siitä tuli saksalainen ikoni, jonka markkinaosuus oli tuolloin valtava, 40 prosenttia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z