Kestävätkö Volvo-autot pidempään?

Volvo-autot on varmasti rakennettu kestämään, ja niiden keskimääräinen käyttöikä on 20 vuotta tai 200 000 kilometriä. Ne ovat melko kestäviä ja pitkäikäisiä.

Volvo-autoja kutsutaan joskus jopa ”tiiliskiviksi”. Niiden keskimääräinen käyttöikä on 18,7-20,7 vuotta, mikä on varsin merkittävä. Ne ovat luksusajoneuvojen käyttöiän osalta vain Mercedeksen takana. Jotta Volvosi kestäisi pitkään, siitä on tietenkin pidettävä hyvää huolta, ja se on huollettava ja vaihdettava öljyt ajallaan.

Volvo-autot on tehty kestämään

Volvo aloitti vahvojen autojen valmistuksen alusta alkaen vuonna 1923. Siitä lähtien ne ovat valmistaneet joitakin vahvimmista autoista. Volvo on ylpeä vahvojen autojen valmistamisesta, mikä kuuluu todella sen perusarvoihin. Jopa niiden vanhojen autojen turvatoimet kertovat niiden valmistukseen käytetystä insinöörityöstä.

Volvo-autot ovat turvallisuuden ja pitkäikäisten autojen tavaramerkki. Ne valmistavat eräitä kestävimpiä ja vahvimpia autoja. Niiden vahvan ja kestävän laadun salaisuus on korkealaatuiset materiaalit, joista ne on valmistettu. Niiden tunnuksessa on kirjaimellisesti raudan alkemistinen merkki.

Riittävällä hoidolla ja oikea-aikaisella huollolla ihmiset ovat ajaneet Volvoillaan jopa yli 20 vuotta. Volvo tarjoaa asiakkailleen monia resursseja ajoneuvojen ja muiden korkean ajokilometrimäärän saavutusten ylläpitoon.

Vuoden 1966 Volvo P1800-S:n omistajalla on Guinnessin maailmanennätyskirjan ennätys 3,2 miljoonalla kilometrillä. Jopa kolmannella sijalla on myös Volvon omistaja. Tämä todistaa selvästi niiden pitkäikäisyyden.

Paremmat moottorit

Yksi Volvon menestyksen salaisuuksista on sen pitkäikäiset moottorit. Moottorit ovat aina olleet suoria rivimoottoreita. Volvon käyttämä materiaali ja osien sijoittelu osoittavat todella, että moottoreiden valmistuksessa on käytetty ylivoimaista insinööritaitoa. Yleensä Volvon moottoreissa on vähemmän sylintereitä, mutta ne toimivat yhtä hyvin kuin muut moottorit.

  Volvo vs. Mercedes: Luotettavuus - kumpi on parempi

Volvon valmistamat moottorit kestävät helposti jopa 20 vuotta, kun niitä hoidetaan ja huolletaan asianmukaisesti. Moottorin käyttöikä voi riippua käyttötavoista, mutta ne toimivat silti hyvin useimmissa olosuhteissa. Vahvojen Volvo-moottoreiden ansiosta Volvo-autot voivat ajaa jopa pidempään, minkä vuoksi voimme yhä nähdä teillä joitakin 1980- tai 1990-luvun Volvoja.

On olemassa useita alustoja ja foorumeita, joilla ihmiset ovat kertoneet muille 15 tai jopa 20 vuotta vanhojen Volvojensa kunnosta, jotka ovat onnistuneet kulkemaan ilman suurempia korjauksia. Salaisuus on vain se, että moottori tarkastetaan säännöllisesti aidoissa Volvo-huoltamoissa.

Ylivoimaiset huoltopalvelut

Volvo tarjoaa ensiluokkaista huoltoa kaikille asiakkailleen. Elinikäinen varaosa- ja työtakuuohjelma on yksi parhaista. Tämä palvelu tarkoittaa, että sinun on maksettava vaihdetusta osasta vain kerran, eikä sinun tarvitse enää koskaan maksaa kyseisestä osasta.

On myös Volvo Heritage Club, joka tarjoaa todella ensiluokkaisia palveluominaisuuksia pitkäaikaisille asiakkailleen. Tämä on tarkoitettu asiakkaille, jotka ovat ylittäneet 100 000 alkuperäistä kilometriä, tai joillekin niistä, jotka ovat aiemmin kuuluneet Volvo Heritage Clubiin. Tämä on esimerkki Volvon sitoutumisesta uskollisiin asiakkaisiinsa.

Heritage Clubin jäsenenä asiakas saa muun muassa mitalin Volvoonsa, erityiskutsuja Volvon tapahtumiin sekä erikoisalennuksia ja -tarjouksia. Volvo tarjoaa myös Service 2.0 -palvelun, joka sisältää monia uusia palveluominaisuuksia, jotka helpottavat asiakkaiden elämää.

  Voiko Volvo XC90:ssä nukkua?

Vahva kori

Korin materiaali ja rakenne ovat myös erittäin tärkeitä auton pitkäikäisyyden kannalta. Volvo käyttää korin valmistuksessa kuumamuovattua booriterästä, joka on parasta ja vahvinta terästyyppiä, mitä löytyy. Volvon autoissa on nykyään noin 40 % tämäntyyppistä terästä.

Tehty kestämään

Kaikki tämä tekee Volvo-autoista todella vahvoja ja pitkäikäisiä. Auton pitkäikäisyys riippuu sisäisistä ja ulkoisista tekijöistä, ja Volvo keskittyy näihin molempiin. Lisäksi riippuu myös ihmisistä, haluavatko he jatkaa rahan käyttämistä vanhaan autoon vai haluavatko he ostaa uuden auton. Molemmissa tapauksissa Volvo-autot toimivat kuitenkin edelleen melko moitteettomasti.

FAQ

Mitkä vanhat Volvo-autot ovat edelleen käytössä?

Rakenteensa ja ajokokemuksensa vuoksi jotkut vanhat Volvot ovat edelleen joidenkin ihmisten käytössä. 2000-luvun jälkeiset mallit ovat melko hyviä jälleenmyynnissä, mutta 90-luvun mallit ovat harvinaisia. Näitä vanhempia, vielä ajossa olevia Volvo-autoja löytyy:

 • 2004 Volvo S80
 • Volvo V70
 • 1995 Volvo 850r
 • Volvo 245 DL vuodelta 1980

Mitkä ovat kaikkein pitkäikäisimpiä autoja?

Auton käyttöikä riippuu pääasiassa valmistajasta ja myös käyttäjästä. Mitä enemmän käyttäjä käyttää huoltoon, sitä pidempään auto voi toimia. Nämä ovat joitakin pitkäikäisimpiä autoja sen perusteella, miten todennäköistä on, että niiden käyttöikä on pitkä:

 1. Toyota Land Cruiser, jonka todennäköisyys on 16,3 %.
 2. Toyota Sequoia, jonka todennäköisyys on 11,2 %.
 3. Chevrolet Suburban 5,1 prosentin todennäköisyydellä.
 4. Ford Expedition 4,9 prosentin todennäköisyydellä
 5. Toyota 4Runner 4,1 prosentin todennäköisyydellä.
  Tekeekö Volvo avoautoa?

Mitkä ovat uudempia pitkäikäisiä autoja?

On monia luotettavia autoja, jotka kestävät pidempään kuin muut autot. Tämä johtuu siitä, että yritys käyttää autossa laadukkaita osia ja tuotteita. Pitkäikäisen auton ostaminen voi jopa säästää rahaa. Nämä ovat joitakin uudempia malleja, jotka varmasti kestävät pitkään:

 • Toyota Camry 2019
 • 2019 Honda Accord
 • 2019 Toyota Prius
 • 2019 Honda Civic
 • 2019 Toyota Corolla
 • 2019 Lexus ES
 • 2018 Hyundai Elantra

Kestääkö mikään auto jopa 300 000 kilometriä?

On monia autoja, jotka ovat kestäneet yli 300 000 kilometriä. Tämä on mahdollista, kun autoa hoidetaan mahdollisimman huolellisesti ja rakastetaan. On joitakin ihmisiä, jotka ovat onnistuneet ylläpitämään autoaan niin paljon pidempään. Sähköautojen odotetaan kuitenkin kestävän jopa yli 300 000 mailia.

Tämä johtuu siitä, että niissä ei ole käynnissä olevia osia tai perinteisiä moottoreita. Auton akku ja sähkömoottori ovat ainoat pääkomponentit. Akku on ainoa asia, joka on vaihdettava muutaman vuoden kuluttua, mutta tämä ei vahingoita autoa millään tavalla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z