Ovatko Jaguarin katumaasturit luotettavia?

Jaguarin katumaasturit ovat urheilullisimpia katumaastureita monien kilpailijoiden joukossa. Niissä on myös mukava, tilava matkustamo ja lasti. Monet pitävät niitä täydellisenä perheajoneuvona. Mutta ovatko Jaguar-maasturit luotettavia?

Valitettavasti Jaguar-maasturit eivät ole kovin luotettavia. Useimmat testisivustot, jotka koeajavat joitakin Jaguar SUV:ien huippumalleja, antavat niille alhaiset luotettavuusarvosanat. Tähän liittyvät myös kuluttajien arviot, joissa useimmat valittavat, että he kävivät usein korjaamoilla. On kuitenkin monia syitä, miksi ihmiset valitsevat Jaguar-maasturit.

Jaguar-maastureiden luotettavuudessa on puutteita.

Vaikka luotettavuus on ongelma, useimmat Jaguar SUV:t antavat terävän ja vaikuttavan ajotuntuman. Matkustajat kehuvat niiden tilavia ja mukavia ohjaamoja sekä runsasta tavaratilaa. Kuljettajat ovat tyytyväisiä siihen, miten nopeita ja urheilullisia nämä maasturit ovat. Sisätilojen ja ulkoasun muotoilu? Myös vaikuttava.

Ihmiset haluavat kuitenkin muutakin kuin vain kauniin ja nopean auton. Omistajat haluavat myös jotain luotettavaa. Ja tässä useimmat Jaguarin katumaasturit ovat puutteellisia. Consumer Reports, JD Power ja muut ammattimaisten autojen luokittelusivustot eivät ole olleet vaikuttuneita Jaguar-maastureiden luotettavuudesta. Useimmat antoivat luotettavuusluokituksen 2 tähteä 5:stä.

Omistajien arviot antavat vahvistuksen näiden ammattimaisten testikuljettajien ennustamille tiedoille. Usein toistuvat korjaamokäynnit olivat monien mielestä ärsyttäviä, olipa kyseessä sitten käynti yksityisellä korjaamolla tai yhtiön suorittama takaisinkutsu. Tällaisen hintalapun omaavalta luksusmaasturilta kuljettajat odottavat enemmän.

Joitakin Jaguarin katumaastureiden ongelmia ovat seuraavat:

Moottorin väsyminen

Jaguarin katumaasturit ovat kalliita, ainakin useimpiin kilpailijoihinsa verrattuna. Monet odottaisivat, että näin paljon maksavat luksusmaasturit palvelisivat pitkään. Viimeisimpien mallien moottoripäivitys paransi hevosvoimia, käsiteltävyyttä ja jopa polttoainetaloutta. Omistajat ovat kuitenkin olleet pettyneitä siihen, että moottori ei toiminut pitkään ennen väsymistä.

  Hyundai Tiburon Luotettavuus

E-pacen vaihteisto-ongelmat

Vaihteiden vaihtaminen vaivattomasti ajon aikana on useimpien kuljettajien mielestä tärkeää. Jaguarin katumaastureissa, erityisesti E-pacessa, on kuitenkin ollut vakavia vaihteisto-ongelmia. Omistajat valittivat E-pacen menevän itse vaihteesta ulos ajon aikana.

Toinen ongelma on moottorin ja vaihteiston välinen viive. Kun kuljettajat laittavat E-pacen vaihteen päälle, se viivästyy muutaman sekunnin, ennen kuin auto lähtee liikkeelle. Ja kun se lopulta liikkuu, se joko hyppii tai loikkaa. E-pacen omistajat pitävät tätä ärsyttävänä, ja jopa uusimmissa malleissa on tämä ongelma.

Mikä pahempaa, näitä ongelmia koskevaa takaisinkutsua ei ole ollut, joten omistajat joutuvat korjaamaan asian itse. Asian hoitamatta jättäminen voi aiheuttaa riskin ja aiheuttaa onnettomuuksia. Tämä kehottaa Jaguarin omistajia käymään mekaanikolla, jotta vaihteisto voidaan korjata nopeasti. He joutuvat tietysti maksamaan.

F-pacen huonot sisätilat

Monet Jaguar F-pacen omistajat ovat valittaneet, että sisätilojen istuimet on valmistettu huonommista materiaaleista. Ja sellaisenaan ei kestä kauan ennen kuin materiaali kuluu loppuun. Järkyttävää kyllä, tämä ongelma löytyy sekä vanhan että uuden mallin perus- ja huippuversioista.

Omistajat huomaavat menevänsä korjauttamaan kuluneita istuimia, kun he eivät ole ajaneet autollaan pitkään aikaan. Monille tämä on suuri pettymys, vaikka F-pace on saanut parannuksia. Sillä muissa saman luokan jopa halvemmissa maastureissa on parempi kalustus.

F-pace tyhjä kojelauta

Minkä tahansa ajoneuvon kojelauta (tunnetaan myös nimellä mittaristo tai kojelauta) näyttää ajotiedot, kuten nopeuden, jäljellä olevan polttoaineen, rengaspaineen ja paljon muuta. Kuljettajat luottavat näihin tietoihin saadakseen turvallisen ajon.

  Cadillac CT6 Luotettavuus

Vuosien 2017 ja 2018 F-pace kuitenkin järkytti kuljettajia. Monet ovat valittaneet, että mittaristo tyhjenee tai nollautuu automaattisesti ajon aikana, jolloin kuljettajilla ei ole aavistustakaan siitä, miten heidän ajoneuvonsa käy.

Tämä ei ole ärsyttävää vain kuljettajille. Se asettaa kuljettajat myös onnettomuusvaaraan, varsinkin jos mittaristo kieltäytyy näyttämästä tärkeitä tietoja, kuten ajoneuvon nopeutta, pitkään aikaan. Vaikka vuosien 2017-2018 F-pacelle on tehty takaisinkutsuja, omistajat kokevat ärsyttäväksi sen, että heidän on usein vietävä autonsa tarkastukseen toisensa jälkeen.

E-pacen tehohäviö

Monet E-pacen omistajat ovat saaneet elämänsä järkytyksen ratin takana istuessaan. Kuljettajat ovat raportoineet, että moottori sammui itsestään auton ollessa liikkeellä. Sitten moottorin merkkivalo syttyi, mikä sai maasturin siirtymään limp-tilaan. Tämä oli varsin riskialtista, etenkin moottoritieajossa.

Jaguar totesi, että tämä johtui ohjelmisto-ongelmasta. Kuitenkin vain aika näyttää, ratkaiseeko ohjelmistokorjaus ongelman. Ajoneuvojen ongelmien korjaaminen jatkuvasti voi kuitenkin olla monille ärsyttävää ja turhauttavaa.

F-pacen kuollut akku

Jaguar F-pacen omistajat ovat valittaneet, että heidän akkunsa on tyhjentynyt sen jälkeen, kun he ovat antaneet autonsa olla paikallaan jopa 10 minuuttia. Vaikka Jaguar on tarkistanut ja vaihtanut akut, omistajien on silti hankalaa viedä ajoneuvonsa korjaukseen. Kuolleen akun syynä oli kuitenkin se, että tietyt ohjelmat olivat edelleen käynnissä, vaikka auto oli sammutettu.

Tuulilasi estää GPS- ja radiosignaalit.

Jaguar E-pacen tuulilasi sisältää metallioksidia, joka auttaa estämään UV-säteitä. Näin varmistetaan, että auton sisätilat ovat suojattuja ja viileitä ja kuljettaja on suojassa auringolta. Koska metallinen tuulilasi kuitenkin toimii, se estää myös GPS-, radio- ja matkapuhelinsignaalit. Tämän välttämiseksi omistajien on asennettava E-paceensa lähettimet tämän ongelman vähentämiseksi.

  Jaguar vs. Mercedes: Luotettavuus

Muut ongelmat

Muita ongelmia, joita Jaguar-maasturin omistajat ovat joutuneet korjauttamaan, ovat muun muassa kaasuläppä ei reagoi ajoissa E-pacessa, ajovalo-ongelmat, turvavyön sisäänvedon vikaantuminen, viallinen polttoainejärjestelmä, viallinen kampiakselin hihnapyörän pultti ja erittäin lyhyt vetoakseli.

UKK

Miksi ihmiset ostavat Jaguar-maastureita?

Jaguar-maasturit kuuluvat urheilullisimpiin maastureihin, joita voit kuvitella. Niiden katumaastureissa on nopea kiihtyvyys, reagoivat jarrut ja vankka voimansiirto. Myös rutiininomainen käsittely on riittävän reilua. Niiden upea ulkonäkö ja muotoilu yhdistettynä suureen matkustamoon ja tavaratilaan ovat myös huomionarvoisia asioita.

Paljonko Jaguarin katumaasturit maksavat?

Jaguar-maastureiden hinnat alkavat 45 000-81 000 dollarin välillä. Nämä hinnat riippuvat kuitenkin valitsemastasi mallista tai vuosimallista. Esimerkiksi F-pacen perusversio alkaa 45 200 dollarista, kun taas huippuversio maksaa 80 200 dollaria.

Säilyttävätkö Jaguarin katumaasturit arvonsa?

Jaguarin katumaasturit pitävät arvonsa kohtuullisesti, sillä ne menettävät 54 % viidessä vuodessa. Esimerkiksi alun perin 60 000 dollarilla ostettu F-pace saattaa viiden vuoden kuluttua maksaa 30 000 dollaria. Tämä kuitenkin sillä edellytyksellä, että ajoneuvo on hyvässä käyttökunnossa eikä siinä ole paljon kilometrejä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z