Ovatko käytetyt BMW:t luotettavia?

Ovatko käytetyt BMW:t luotettavia?

Vastoin yleistä uskomusta jotkut käytetyt BMW:t ovat luotettavampia kuin luulisi. Tällaisia ovat tietysti tietyt mallit, jotka edelliset omistajat ovat pitäneet täydellisesti huolta. Yleisesti ottaen kannattaa välttää käytetyn BMW:n ostamista, sillä kalliiden korjausten ja yleisten vikojen vuoksi ne saattavat lopulta maksaa enemmän kuin upouusi BMW.

Miksi käytetyt BMW:t eivät ole luotettavia?

Käytettyihin BMW:iin liittyy tietty maine, joka karkottaa useimmat ostajat. BMW on merkki, joka tarjoaa ajamisen iloa ennen kaikkea, ja se epäilemättä houkuttelee tietynlaista kuljettajaa ratin taakse.

Aggressiiviset kuljettajat ja kokemattomat edelliset omistajat.

Useimmat BMW:n omistajat ajavat aggressiivisesti ja ajavat autonsa äärirajoille. Tämä heijastuu usein ajoneuvojen yleiseen hyvinvointiin. Aggressiivinen ohjaus, kiihdytys, jarrutus ja voimansiirto voivat vaurioittaa moottorin lisäksi myös ajoneuvon jousitusta ja käsittelyä.

Useimmat kokemattomat autoharrastajat kiirehtivät ostamaan BMW:n heti. Syynä tähän on BMW:n paljon helpompi käsiteltävyys verrattuna muihin ylellisiin urheiluajoneuvoihin. Sen lisäksi, että BMW:t maksavat vähemmän kuin vaikkapa Porsche, ne tarjoavat saman tunteen ratin takana, eikä sinun tarvitse olla kokenut kuljettaja pitääkseen hauskaa.

Tämä houkuttelee uusia kuljettajia. Uudet kuljettajat auton edellisinä omistajina tarkoittavat sitä, että käytetty BMW on todennäköisesti saanut lähes nolla huoltoa ja kunnossapitoa.

BMW:t vaativat laadukasta bensiiniä ja huoltoa.

Jos haluat ostaa käytetyn BMW:n, et todennäköisesti ole valmis maksamaan uudesta BMW:stä täyttä hintaa. Vanhat BMW:t, aivan kuten uudetkin, vaativat asianmukaista huoltoa ja laadukkaan polttoaineen käyttöä. Korjaukset ovat kalliita, ajoitpa sitten 1990-luvun tai 2020-luvun mallia. BMW:n työ maksaa keskimäärin 120 dollaria tunnilta ja voi nousta jopa 200 dollariin.

  Onko BMW:ssä vilkut

Useimmissa BMW-malleissa on konepellin alla joitakin muoviosia, joilla on taipumus halkeilla vuosien ja tien päällä vietetyn elämän myötä. Nämä osat on useimmiten suunniteltu kestämään auton takuun ajan.
Huolimatta mahtavasta tilaisuudesta ostaa suorituskykyinen urheiluauto alle 8 000-10 000 dollarilla, saatat itse asiassa päätyä maksamaan enemmän puolentoista vuoden aikana vakuutusmaksujen, bensiinin, huollon ja korjausten vuoksi.

BMW:t kestävät huollosta riippuen noin 80 000-120 000 kilometriä.

Jos haluat ostaa käytetyn BMW:n, varmista, että ostat sellaisen, jossa on alle 80 000 kilometriä ajettu. Jos auton omistaja ei asu lähellä merta tai paljon kylmemmässä ilmastossa, useimmat BMW:t voivat kestää jopa 200 000 kilometriä riippuen siitä, kuinka usein niitä on huollettu.

Kun otat kaiken tämän huomioon, ota huomioon, onko autolla ajettu moottoritiellä vai liikenteessä. Autoissa, joita on ajettu enemmän kaupunkiolosuhteissa, on paljon nopeammin ongelmia kuin ajoneuvoissa, joita on käytetty kaupungin ulkopuolella, koska ne pysähtyvät ja käynnistyvät koko ajan alhaisilla kierroksilla.

Vain muutama BMW-malli kannattaa ostaa käytettynä.

Kaikista syistä huolimatta, joiden vuoksi vanhaa BMW:tä ei kannata ostaa, on silti olemassa erittäin vahva peruste, jonka vuoksi sellainen kannattaa ostaa. BMW:t tuovat ajamisen iloa niin paljon kuin mikään muu ajoneuvo hintaansa nähden.
Jotkut BMW-mallit ovat poikkeuksellisia, eivätkä ne rikkoudu niin helposti kuin useimmat muut, vaikka ne olisivat ajaneet yli 150 000 kilometriä. Jos siis haluat ostaa käytetyn BMW:n, yritä löytää jokin näistä malleista.
BMW 3-sarja 2006-2011
Yksi myydyimmistä BMW 3-sarjalaisista, vuosien 2006 – 2011 malli sai törmäystesteissä 4 ja 5 tähteä, ja sen luotettavuusluokitus oli kokonaisuudessaan keskimääräinen. Tämä on poikkeuksellista useimpiin malleihin verrattuna.
Sarjan vanhemmilla malleilla on huonompi luotettavuusluokitus kuin uudemmilla malleilla, ja niissä esiintyy usein sähkö-, pieniä moottori- ja jäähdytysjärjestelmäongelmia. Muuten kaikki muu vaikuttaa hyvältä, ja nämä ovat malleja, joihin voit turvautua käytettynä ostettaessa.
2008 – 2011 BMW 1-sarjan mallit E82 ja E88
E82 ja E88 ovat nelipaikkaisia takavetoisia autoja, jotka olivat ilmestyessään hyviä myyntimenestyksiä Yhdysvalloissa. Niitä on saatavana sekä automaatti- että manuaalivaihteistolla, ja ne ovat erittäin luotettavia.
Huonona puolena on kuitenkin se, että niiden kulutus ei ole aivan optimaalinen: 17 mpg kaupungissa ja 25 mpg maantiellä. Lisäksi viiden vuoden omistusajan keskimääräiset kustannukset ovat ostohinnan lisäksi noin 15 000 dollaria, mikä on enemmän kuin BMW:llä keskimäärin. Mutta jos aiot pitää hauskaa alle vuoden ja myydä sen sitten taas pois, tämä on hyvä ostos.
2004 – 2010 BMW 5-sarja
Vuosien 2004 – 2010 5-sarjan mallit ovat kaikki luotettavia ja hyvä sekoitus suorituskykyä ja ylellisyyttä. Vuoden 2004 E60 BMW 5-sarja on yksi eniten myydyistä BMW:istä Yhdysvalloissa, toiseksi eniten myytyjä saman vuoden 3-sarjan jälkeen. Kaiken kaikkiaan erittäin luotettava ajoneuvo, jopa sen 2. ja 3. omistajalle.

  Onko BMW luotettava 100k jälkeen?

Usein kysytyt kysymykset käytetyn BMW:n ostamisesta

Miksi vanhemmat käytetyt BMW:t ovat niin halpoja?

Markkinat ovat ylikyllästyneet vanhoilla BMW:illä, ja kysynnän ja tarjonnan lait astuvat voimaan. Mitä enemmän BMW:tä on myynnissä, sitä enemmän hinta laskee. Lisäksi BMW:t menettävät nopeasti arvonsa, joten useimmat ihmiset tietävät, ettei käytetyn BMW:n ostaminen ole hyvä idea.

Millä kilometreillä ei kannata ostaa vanhaa BMW:tä?

100 000 mailia pidetään hyvin käytetyn BMW:n vertailukohtana. Jos aiot ajaa autolla joka päivä, vältä ostamasta BMW:tä, jolla on ajettu enemmän. Monet mallit, kuten E36 ja E46, voivat ajaa reilusti yli 300 000 mailia asianmukaisella huollolla, mutta useimmat muut mallit eivät.

Mitkä ovat luotettavimmat BMW-mallit?

BMW 325i ja 328i (1996-2004) olivat kaksi luotettavinta BMW:n tuottamaa ajoneuvoa kaiken kaikkiaan. Moottorit ovat varsin tehokkaita, ja monet arvostelijat ja aiemmat omistajat ovat leimanneet ne luodinkestäviksi. Näiden ajoneuvojen korit ruostuvat harvoin ja pysyvät tukevina yli 20 vuoden käytön ajan. Oikein huollettuna ne voivat kestää keskimäärin yli 250 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z