Paljonko uusi tuulilasi maksaa auton tuulilasi

Jos vaurioitat tuulilasiasi, sinun on vaihdettava se, mutta sen tietäminen, kuinka paljon se maksaa, riippuu useista eri tekijöistä, kuten käyttämästäsi lasityypistä, autosi merkistä ja mallista, pyyhkimien laadusta, tuulilasin erityisominaisuuksista, vaurion tyypistä ja siitä, haluatko valita tehdas- vai jälkimarkkinatuulilasin.

Joskus voit vain korjata tuulilasisi sen sijaan, että vaihtaisit sen kokonaan. Tällaiset korjaukset eivät kuitenkaan ole pitkäaikaisia ratkaisuja, sillä tuulilasin vaihtaminen kokonaan on aina paras vaihtoehto.

Keskimäärin 200-500 dollarin lasku on edessä, jos haluat mieluummin vaihtaa kuin korjata tuulilasin. Eri tyyppiset lasiliikkeet veloittavat myös eri tavalla, joten oikean summan määrittäminen on melko vaikeaa.

Tuulilasi voidaan kuitenkin joissakin tapauksissa korjata, mutta hintaa on vielä vaikeampi arvioida. Lopuksi on parempi vakuuttaa tuulilasisi etukäteen, sillä jos teet niin, vakuutuksesi kattaa kaikki kustannukset, eikä sinulla ole mitään syytä huoleen.

Tuulilasin vaihtaminen kokonaan – OEM-tuulilasit vs. jälkimarkkinatuulilasit

Kuten aiemmin mainittiin, jos vaurioitat tuulilasiasi, parasta, mitä voit tehdä, on vaihtaa se kokonaan. Näin varmistat, että kaikki tiivisteet ovat kunnossa, näkyvyytesi ei heikkene ja myös tuulilasin yleinen turvallisuus on jälleen kunnossa.

Koko tuulilasin vaihtaminen ei kuitenkaan ole aivan helppo asia, koska se vaatii paljon herkkää ja tarkkaa työtä, jotta se voidaan tehdä oikein. Tämä tarkoittaa, että joudut maksamaan kohtuullisen summan rahaa pelkästään työkustannuksina sen vaihtamisesta.

  Parhaat käytetyt autot pitkille kuljettajille

Tämä avaa mahdollisuuden valita alkuperäisen tai jälkimarkkinatuulilasin vaihto. Jälkimarkkinatuulilasit eivät välttämättä ole huonoja, mutta jos ne maksavat vain murto-osan alkuperäisestä, ne eivät todennäköisesti ole tehtäviensä tasalla. Näin ollen on parempi valita alkuperäinen tuulilasi, katsotpa asiaa miten tahansa.

Jälkimarkkinatuulilasit eroavat toisistaan paksuuden, kestävyyden ja jopa värin osalta, mikä tarkoittaa, että niitä ei aina ole suunniteltu tarpeeksi arvokkaasti täyttämään aukkoja, joita alkuperäinen tuulilasi muuten täyttäisi.

Tuulilasin korjaaminen – tehokkuus ja kustannukset

Kuten aiemmin mainittiin, tuulilasia ei tarvitse vaihtaa joka kerta, sillä voit usein valita sen korjaamisen. Tämä tarkoittaa sitä, että tuulilasi voidaan teknisesti korjata ja palauttaa alkuperäiseen rakenteelliseen eheyteen, mutta et voi koskaan poistaa halkeamaa kokonaan.

Jos kuitenkin jatkat ajamista autolla, jonka tuulilasi on rikki, on todennäköistä, että halkeama leviää, vaikka tekisit mitä. Vaikka korjaisit sen monien asiantuntijoiden mukaan, se ei silti takaa, ettei halkeama leviäisi edelleen.

Yksittäisen tuulilasin halkeaman korjaaminen voi maksaa yli 100 dollaria, kun taas perusteellisempi tuulilasin korjaus voi maksaa yli kaksi kertaa enemmän. Haljenneen tuulilasin korjaamiseksi halkeama on täytettävä erityisellä hartsilla, joka sulkee halkeaman täysin ja jonka pitäisi teoriassa estää halkeaman leviäminen.

Vinkkejä ja niksejä vahvempaan tuulilasiin

Jos luet tätä, koska tuulilasisi on haljennut, parasta, mitä voit tehdä, on vaihtaa se. Jotta uusi tuulilasisi ei kuitenkaan halkeilisi, sinun kannattaa ottaa huomioon nämä tekijät, jotta voit ratkaista ennakoivasti tulevaisuudessa mahdollisesti ilmenevät ongelmat.

  Ovatko autot entistä luotettavampia vai epäluotettavampia

Ennen kaikkea muista vakuuttaa itse tuulilasi. Muista valita kattava autovakuutus, joka kattaa monenlaisia mahdollisia riskejä, kuten tuulilasin halkeilun. Tällaiset vakuutukset maksavat yleensä noin 150-200 dollaria vuodessa ”tavallisille” autoille.

Maalinsuojakalvo on ohut näkymätön kerros vahvistettua materiaalia, jota käytetään usein suojaamaan autoa erilaisilta kolhuilta ja naarmuilta. On kuitenkin olemassa erityisiä PPF-materiaaleja, jotka on suunniteltu erityisesti lasipinnoille.

Älä koskaan kaada kuumaa vettä jäiseen lasiin, sillä nopeat lämpötilan muutokset voivat halkaista kaikenlaisia lasipintoja, myös tuulilaseja.

FAQ-osio

Voinko vaihtaa auton tuulilasin itse?

Teknisesti ottaen voit, mutta sinun kannattaa jättää tällaiset tehtävät koulutetuille ammattilaisille, koska lasinvaihtotyöt vaativat yleensä oikeat työkalut työhön ja kokemusta, jota tarvitaan rikkoutuneen lasin turvalliseen käsittelyyn. Parasta, mitä voit tehdä, on etsiä lasiliike läheltäsi ja pyytää tarjous siitä, kuinka paljon asian pitäisi maksaa.

Erityisiä näkökohtia, jotka sinun tulisi pitää mielessä, ovat se, kuinka kallis tuulilasi on ja kuinka kalliita työvoimakustannukset ovat. Joskus on järkevämpää investoida itse upouuteen tuulilasiin ja pyytää tuulilasin vaihtotyötä erikseen. Joka tapauksessa muista tutkia useita eri vaihtoehtoja etukäteen.

Voinko korjata auton tuulilasin itse?

Kuten edellä todettiin, älä yritä vaihtaa tuulilasia itse, jos sinulla ei ole tarpeeksi kokemusta, mutta voit korjata tuulilasin itse, jos halkeama on pieni ja siihen on helppo päästä käsiksi. Voit siis ostaa tuulilasin korjaamiseen tarvittavan sarjan netistä, mutta tee se vain, jos tuulilasin halkeama ei ulotu kohti kynnyksiä.

  Paras luksusauto senioreille

Jos halkeama ulottuu tuulilasin näkyvää aluetta pidemmälle, se tarkoittaa, että et pysty korjaamaan sitä irrottamatta sitä. Älä siis edes yritä korjata sitä, vaan mene ammattilaisen kautta.

Miksi tuulilasin vaihto on niin kallista?

Nykyaikaiset autot on varustettu kaikenlaisilla tuulilasin sisällä olevilla ominaisuuksilla, kuten kaikenlaisilla syvä-L-antureilla ja kameroilla, tutka-antureilla ja infrapunasäteillä. Tämä tarkoittaa, että nämä voivat usein vaurioitua itse tuulilasin mukana, ja useimmat niistä maksavat paljon rahaa vaihdossa.

Lisäksi jos nämä ominaisuudet ovat ehjiä, ne on silti poistettava vanhasta tuulilasista ja asennettava uuteen. Tällaiset tuulilasit ovat kalliimpia valmistaa, koska niitä ei valmisteta suuria määriä.
Lisäksi joidenkin autojen tuotanto on rajoitettua, mikä tarkoittaa myös sitä, että varaosia, kuten tuulilaseja, on myös rajoitetusti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z