Parhaat käytetyt autot pitkille kuljettajille

Jos olet pitkä ihminen, olet tietoinen kaikista erilaisista kompromisseista, joita joudut tekemään koko elämäsi aikana. Vaikka ne saattavat joskus olla pieniä ja merkityksettömiä, kuten se, että et pysty istumaan mukavasti julkisissa liikennevälineissä tai et pysty venyttelemään pitkällä lennolla.

Toiset voivat olla merkittävämpiä, kuten se, ettei voi ostaa oikean kokoista sänkyä tai ettei voi ostaa tiettyjä automalleja. Vaikka useimpiin nykyaikaisiin autoihin mahtuu pitempiäkin henkilöitä, joihinkin autoihin ei yksinkertaisesti mahdu.

Sinun pitäisi etsiä maasturi, pickup tai sedan tai jopa tila-auto. Toyota Priuksen, VW Golfin tai Ford F-150:n kaltaiset autot ovat maailman suosituimpia autoja, ja ne sopivat mukavasti useimmille pitkille ihmisille.

Pitkille kuljettajille sopivan hyvän käytetyn auton ostaminen on suurin piirtein sama asia kuin auton ostaminen normaalioloissa, mutta on aina hyvä ajatus koeajaa auto etukäteen.

Parhaat käytetyt sedanit pitkille kuljettajille

Kannattaa todennäköisesti valita keskikokoinen tai täysikokoinen sedan, mutta myös lukuisat kompaktit sedanit ovat enemmän kuin tilavia pitkille ihmisille. Loistava käytetty auto pidemmille kuljettajille on Hyundai Sonata, se on melko edullinen, melko hyvin varusteltu ja siinä on 40,4 tuumaa pääntilaa ja 45,5 tuumaa jalkatilaa.

Muita hyviä käytettyjä sedan-vaihtoehtoja pidemmille kuljettajille ovat Subaru Legacy tai Nissan Altima. Molemmissa on 40 tuumaa pääntilaa ja 43 tuumaa jalkatilaa Subarussa tai 45 tuumaa Altimassa. Nämä kaksi ovat myös melko edullisia ja yleisiä, varaosia on helppo saada ja ne ovat halpoja ajaa.

  Kuka valmistaa luotettavimman turbomoottorin?

Jos haluat ylellisemmän vaihtoehdon, BMW 3-sarjan GT on loistava vaihtoehto pidemmille kuljettajille, sillä siinä on 41,3 tuumaa pääntilaa ja 42 tuumaa jalkatilaa. Käytetty, edellisen sukupolven S-luokka on jättiläinen, ja myös siinä on 42,1 tuumaa pääntilaa ja 41,4 tuumaa jalkatilaa.

Jos haluat sähköauton, Tesla Model S tarjoaa runsaat 42,7 tuumaa jalkatilaa, mutta pääntila on noin 39 tuumaa, mikä voi olla ongelma pisimmille henkilöille. Sinun pitäisi luultavasti testata näitä autoja selvittääksesi, mikä niistä sopii sinulle täydellisesti, mutta mitat ovat varmasti riittävät.

Parhaat käytetyt SUV:t pitkille henkilöille

Myönnettäköön, että maasturi on luultavasti juuri se autotyyppi, jota etsit. Vaikka sedanit tarjoavat enemmän kuin tarpeeksi tilaa, ne ovat melko matalia, mikä tarkoittaa, että niihin ei ole kovin helppo nousta sisään ja ulos. Keskikokoinen tai täysikokoinen katumaasturi täyttää kaikki nämä vaatimukset, ja lisäksi tunnet olosi muita paremmaksi, aivan kuten jalkaisin.

Jos haluat tyylikkään katumaasturin, Audi Q7 on loistava vaihtoehto. Se on hieman kalliimpi kuin tavallinen japanilaisvalmisteinen katumaasturi, mutta siinä on runsaasti ylellisyyttä ja mukavuusominaisuuksia. Q7:ssä on 40 tuumaa pääntilaa ja lähes 42 tuumaa jalkatilaa, ja laatikkomaisen muotonsa ansiosta siinä on varmasti helppo viihtyä.

Jos haluat ”tavallisemman” katumaasturin, GMC Yukon/Chevy Tahoe/Chevrolet Suburban tarjoaa 42,8 tuumaa pääntilaa ja noin 45,3 tuumaa jalkatilaa. Ford Expedition tarjoaa myös runsaasti tilaa, sillä siinä on 42 tuumaa pääntilaa ja 43,9 tuumaa jalkatilaa.

  Paras auto yöajoon

Lähes kaikissa maastureissa on riittävästi tilaa sisätilojen ja lastin suhteen, mutta vain jos valitset pienikokoisen tai kompaktin maasturin, sinulla voi olla ongelmia neljän isomman aikuisen mahtumisessa.

Huonoimmat autot pitkille kuljettajille

Kuten aiemmin mainittiin, lähes kaikki autot ovat riittävän tilavia useimmille ihmisille. On kuitenkin muutama vaihtoehto, joita kannattaa ehdottomasti välttää, jos olet pitkä. Autot, kuten Mazda MX-5 Miata tai Toyota Supra, ovat aivan liian pieniä pidemmille henkilöille, ja jos aiot kuljettaa useita matkustajia, se on lähes mahdotonta.

Porsche Boxster on myös aivan liian pieni, samoin Toyota Tacoma tai Chevy Bolt. Hyundai Veloster on myös melko kompakti, BMW Z4 tai Mercedes SLC/SLK. Vaikka voisitkin mahtua näihin autoihin yksin, ne eivät varmasti ole mukavia.

Aika moni Lamborghini ei ole vaihtoehto. Uudessa Corvetessa on aivan liian vähän jalkatilaa, Toyota Yaris on kaikin puolin liian pieni, ja Lotus Exige on luultavasti huonoin yksittäinen käytetty autovaihtoehto pitkille ihmisille.

FAQ-osio

Mikä on paras autotyyppi pitkälle ihmiselle?

Jos haluat rajata etsintää, sinun kannattaa luultavasti välttää kaikkia viistoperäisiä autoja. Vaikka niihin saattaisikin mahtua isompi henkilö, se tekee takaistuimista hyödyttömiä. Sama pätee pienikokoisiin urheiluautoihin, kuten MX-5:een tai Porsche Boxsteriin.

Kannattaa etsiä maasturia tai sedania, tila-auto käy myös, mutta totta puhuen kukaan ei halua tila-autoa. Farmariautoissa on runsaasti tavaratilaa, mutta sisätilat ovat suurin piirtein samat kuin sedanissa. Myös crossover voisi olla varteenotettava vaihtoehto, mutta se kannattaa koeajaa varmuuden vuoksi.

  Mitä sinun EI pitäisi sanoa automyyjälle?

Mitä erilaista pitkille ihmisille tehdyissä autoissa on?

No, tärkein ratkaiseva tekijä on kuljettajan sisätila. Sinun tulisi etsiä vähintään 40 tuuman jalkatilaa tai 38 tuuman pääntilaa, mutta nämä voivat vaihdella pituutesi mukaan. On myös tärkeää, että sinulla on mukavasti tilaa ja että olet turvallisen matkan päässä turvatyynyistä.

Sinun on myös otettava huomioon turvallisuus, ja valitsemalla isompi ajoneuvo saat yleensä enemmän tilaa sinun ja muun auton väliin, ja tämä voi olla suuri erottava tekijä onnettomuustilanteessa.

Miksi autofirmat eivät valmista autoja, jotka on suunniteltu erityisesti pidemmille ihmisille?

Jos tuotteen katetta alennetaan, volyymista tulee avain menestykseen. Se ei vain olisi tarpeeksi kannattavaa. Kompaktiautoja ei tehdä pieniä ihmisiä ajatellen, vaan siksi, että ne ovat ketterämpiä ja helpompia asua kaupunkien keskustoissa.

Mutta pitkille ihmisille tarkoitettuja autoja ei tarvita, koska useimmat nykyaikaiset automerkit tarjoavat autoja, jotka ovat todellakin riittävän suuria 98 prosentille ihmisistä. Sama juttu on pienemmille ihmisille, sinun tarvitsee vain säätää ohjauspyörää ja istuimen asentoa, ja olet todennäköisesti tyytyväinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z