Kuinka paljon Teslan akun vaihto maksaa?

Teslan akut on suunniteltu kestämään 300 000-500 000 kilometriä. Siksi Teslan omistajien ei pitäisi olla huolissaan akkujen vaihtamisesta lähiaikoina. Siitä huolimatta, kuinka paljon Teslan akun vaihto maksaa?

Tesla-akun vaihtokustannukset vaihtelevat Tesla-malleittain. Se maksaa kuitenkin noin 3 000-15 000 dollaria. Tämä hinta sisältää osat ja työvoimakustannukset. Huomaa, että Tesla ei anna osien hinnastoa, joten tämä on arvio aiemmilta Teslan omistajilta, jotka ovat ostaneet ja vaihtaneet hajonneen akkunsa.

Jos akkusi on siis hajonnut ja menettää varausta tai sen täyteen lataaminen kestää kauan, voit vaihtaa akkusi yllä olevilla arvioiduilla kustannuksilla. Kenttätiedot osoittavat, että Teslan akun kapasiteetti vähenee 5 % ensimmäisten 50 000 kilometrin aikana ja jatkaa heikkenemistä samaa vauhtia, kunnes se saavuttaa 200 000 kilometrin rajan, jolloin se vähenee 10 %.

Teslan akun vaihtokustannukset eri Tesla-malleissa

Jos huomaat, että Teslasi akun suorituskyky on heikentynyt, voit päättää vaihtaa akun. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä useimmat Teslan akut on rakennettu kestämään yli 30 vuotta. Ajotottumuksistasi ja säästä riippuen saatat kuitenkin joutua vaihtamaan akun sen aiottua käyttöikää nopeammin.

Seuraavassa on lueteltu eri kustannukset, joita sinulle aiheutuu Tesla-akkujen vaihtamisesta tietyissä Tesla-malleissa:

Akun vaihtokustannukset: Tesla Model 3

Tesla Model 3 on Teslan lähtötason malli. Koska tämän mallin tuotanto lisääntyy, monet saattavat joutua vaihtamaan akkujaan tulevaisuudessa. Keskimäärin Tesla Model 3:n akun vaihto maksaa noin 13 000 dollaria. Tämä sisältää siihen liittyvien osien ja työn kustannukset.

  Käyttääkö Tesla erikoisrenkaita?

Tesla Model 3:ssa on eri kokoisia akkuja, jotka vaihtelevat 50 kWh:sta 82 kWh:iin. Näiden akkujen hinnat vaihtelevat 7 000 ja 12 000 dollarin välillä. Joissakin tapauksissa saatat joutua vaihtamaan akkupaketin, joka maksaa 20 000-28 000 dollaria. Huomaa, että yhdessä akkupaketissa on neljä moduulia, ja yksi moduuli maksaa noin 6 000 dollaria.

Jos siis aiot vaihtaa Tesla Model 3:n akun, sinulla pitäisi olla vähintään 13 000 dollaria. Tesla-vaihtoehdosta riippuen saatat joutua maksamaan enemmän.

Akun vaihtokustannukset: Tesla Model Y

Tesla Model Y on yksi Tesla-malleista, joissa on muutamia akkuvalituksia ja -ongelmia. Mutta koska tämän akun rakenne on samanlainen kuin Tesla Model 3:n, myös sen akun vaihtokustannukset ovat samat. Arvioitu kilowattituntikohtainen hinta on 137 dollaria, joten uuden akun hankkiminen maksaa 10 000-12 000 dollaria.

Kuten Tesla Model 3:ssa, myös Model Y:ssä on eri kokoisia akkuja, jotka yleensä vaihtelevat 75 kWh:n ja 82 kWh:n välillä. Kun kuitenkin lisäät varaosat ja työkustannukset, joudut maksamaan 10 500-13 500 dollaria, mikä on varsin kohtuullista.

Akun vaihtokustannukset: Tesla Model S

Tesla Model S:ssä on myös rekisteröity vähemmän akkuongelmia. Päinvastoin, se houkuttelee korkeimmat akun vaihtokustannukset. Tesla Model S:n akun vaihtaminen maksaa arviolta 12 000-15 000 dollaria. Tämä hinta sisältää työn ja osat.

Huomaa, että Teslan akun vaihtaminen kestää noin 3-13 tuntia. Joten mitä helpompi ongelma on, sitä halvemmalla ja nopeammin se korvataan.

  Onko paha aina ladata Teslaa?

Akun vaihtokustannukset: Tesla Model X

Tesla Model X:n käyttäjillä ei ole ollut paljon ongelmia akun kanssa. Siitä huolimatta akun vaihtokustannusten pitäisi olla tässä mallissa hieman alhaisemmat kuin Model S:ssä. Keskimäärin akun vaihtaminen, siihen liittyvien osien hankkiminen ja työ maksaa noin 14 000 dollaria.

Ainoa asia, joka on kalliimpi Model X:n akun vaihtamisessa, ovat työvoimakustannukset. Toisin kuin Tesla Model S:ssä, joudut maksamaan työstä 500-2000 dollaria.

Mitkä ovat kuluneen Teslan akun merkit?

Teslan akut on rakennettu kestämään yli 500 000 kilometriä. Siitä huolimatta on elintärkeää seurata akkua ja päättää, vaihdetaanko se vai ei, jos siinä näkyy ikääntymisen merkkejä. Seuraavassa on muutamia merkkejä, jotka viittaavat siihen, että akkusi on kulunut:

  • Akku ei pysty pitämään latausta lainkaan yllä.
  • Ajomatkan valtava väheneminen yli 20 prosenttia
  • Toimintasäteen heikkeneminen yli 30 prosentin takuukriteerien mukaisesti
  • Valmistajan ilmoitus siitä, että autosi akussa on jotain vikaa
    Jos siis huomaat jonkin edellä mainituista merkeistä, tiedä, että on aika vaihtaa Teslan akku.

FAQ

Kuinka kauan Teslan akku kestää?

Teslan akut kestävät yli 500 000 kilometriä eli noin yli 30 vuotta. Lisäksi se tarkoittaa, että auton runko heikkenee ennen akkua. Akku kuitenkin heikkenee vuosien mittaan 5 % ensimmäisten 50 000 kilometrin aikana ja 10 % yli 200 000 kilometrin aikana.

Kuuluuko Teslan akun vaihto takuun piiriin?

Ennen kuin ostat Teslan, kannattaa ymmärtää, mitä sen takuu kattaa, jotta et mene vikaan. Teslan akkutakuu kattaa akkupaketin ja sen osat enintään 8 vuoden tai 150 000 mailin ajan sen mukaan, kumpi tulee ensin, ja akun kapasiteetin on säilyttävä vähintään 70 %.

  Paraneeko Teslan rakentamisen laatu?

Tämä tarkoittaa, että jos jokin akun osista, kuten korkeajännitekaapeli tai akkukenno, vioittuu, Tesla kattaa osat, työn ja muut korjaukseen liittyvät kulut.

Onko tärkeää tarkastaa käytetyn Teslan akku ennen auton ostamista?

Kyllä, on erittäin tärkeää tarkastaa käytetyn Teslan akku ennen sen ostamista. Käytetyn Teslan akku on kuin moottori käytetyssä polttomoottoriautossa. Siksi se on tarkastettava kunnolla, sillä se määrittää, kuinka kauan auto kestää.

Jos haluat ostaa käytetyn Teslan, on parasta teettää tarkastus Tesla-huoltokeskuksessa. Tesla-huoltokeskuksen asiantuntijat antavat sinulle täydelliset tiedot auton ja sen akun terveydestä, kunnosta ja tilasta. Koska uuden Teslan akun hinta on erittäin korkea, sen tarkistaminen on elintärkeää.

Loppupäätelmät

Tesla-akun vaihtokustannukset riippuvat ongelmasta ja mallista. Keskimäärin Teslan akun vaihto maksaa 3 000-15 000 dollaria. Tesla Model 3:n akun vaihtokustannukset ovat alhaisimmat, kun taas Tesla Model S:n akun vaihtokustannukset ovat korkeimmat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z