Paras auto kaupunkiajoon

Kaupunkiautot eivät ole enää entisensä, vaan ne ovat nykyään huomattavasti hienostuneempia ja mukavampia. Menneet ovat ne ajat, jolloin kaupunkiautot olivat huomattavasti huonompia kuin isommat autot, ja nykyään ne tarjoavat lähes kaikki haluamasi ominaisuudet.

Tästä huolimatta kaupunkiautot ovat yleensä pienikokoisia, ne tarjoavat hyvän näkyvyyden, ylivoimaisen tehokkuuden ja ohjattavuuden. Kaupunkiautojen on oltava näppäriä ja helppoja pysäköidä, mutta niiden on myös tarjottava kunnollinen määrä teknologiaa ja ylellisiä mukavuuksia, jotta viihdyt ruuhkassa.

Parhaat kaupunkiautot tällä hetkellä markkinoilla ovat Honda Fit, Fiat 500, Volkswagen Golf ja Toyota Aygo. Jos haluat ylellisemmän tuntuisen kaupunkiauton, kannattaa valita Audi A3 tai Mercedes Benz A-Class.

Jos arvostat dynaamista ajotapaa, harkitse BMW 2-sarjan ostamista. Vaikka viistoperät saattavat olla paras vaihtoehto, kun valitset täydellistä kaupunkiautoa, voit valita myös kompaktin katumaasturin, kuten Toyota RAV4 Hybridin tai BMW X1:n, jos haluat jotain hieman erikoisempaa.

Honda Fit

Honda Fit edustaa yhtä parhaista vaihtoehdoista, joilla on paras hinta-laatusuhde kaikista tällä hetkellä markkinoilla olevista kaupunkiautoista. Alle 17 000 dollarin lähtöhinnallaan Fit tarjoaa paljon. Vaikka valitsisit lähes kaikki saatavilla olevat lisävarusteet, olet silti alle 20 000 dollarin hintaan.

Vaikka Fit näyttää pieneltä eikä olekaan kovin tilava, sen sisätilat ovat luokan parhaat. Jos tähän yhdistetään yhtä ylivoimainen luotettavuusluokitus, kyseessä on täydellinen kaupunkiauto pienellä budjetilla. Halvan kaupunkiauton ostaminen on aina hyvä ajatus, koska kaupunkiautot joutuvat yleensä enemmän onnettomuuksiin koko elinkaarensa aikana.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat sedanit?

Fiat 500

Jos olet joskus käynyt Italiassa, Ranskassa tai muualla Välimeren alueella, olet todennäköisesti nähnyt valtavan määrän Fiat 500 -autoja. Eurooppa rakastaa 500-mallia sen ikonisen muotoilun, kunnollisen luotettavuuden, loistavan tekniikan ja kohtuullisen hinnan vuoksi.
Uutta 500:aa tullaan tarjoamaan vain sähköautona, ja se on itse asiassa hyvä ajatus, jos aiot käyttää sitä vain kaupungeissa. 500 hyödyntää jopa 85 kW:n pikalatausta, jonka avulla saat 80 % akun mehusta vain 30 minuutin latauksen jälkeen.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf on myös yksi Euroopan suosituimmista kaupunkiautoista jo vuosikymmeniä. Golf ei ole koskaan saanut kunnolla jalansijaa Yhdysvalloissa, mikä on sääli, sillä Golf on aina ollut yksi markkinoiden parhaista huippuluokan kohtuuhintaisista ja aloitteleviin hintaluokkiin sijoittuvista urheiluautoista.

Moottori- ja voimansiirtovaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Valikoima alkaa pienemmistä diesel- ja bensiinimoottoreista ja hybridivaihtoehdoista, joissa on alle 100 hevosvoimaa ja neliveto, ja ulottuu aina 400 hevosvoimaan, nelivetoautoon ja kaksoiskytkinvaihteistoon asti.

Toyota Aygo

Toyota Aygo on todella hauska viistoperä manga-henkisen muotoilun, loistavien ajo-ominaisuuksien sekä kohtuullisen tehokkuuden ja mukavuuden ansiosta. Aygo on suunniteltu voimakkaasti uudelleen, ja tämä uudempi versio on paljon parempi lähes kaikilla kuviteltavissa olevilla osa-alueilla.

Yksi uuden Aygon suurimmista eduista on keskimääräistä parempi luotettavuus. Lähes kaikkia koskaan Toyota-malleja pidetään jatkuvasti markkinoiden luotettavimpina autoina, eikä Aygo ole poikkeus. Paljon saatavilla olevan tekniikan, suuren luotettavuuden ja ulkonäön ansiosta Aygo on yksi parhaista pienikokoisista kaupunkiautoista tällä hetkellä.

  Voiko huono ilmastointikompressori aiheuttaa auton ylikuumenemisen?

BMW 2-sarja

Kuten aiemmin mainittiin, kaupunkiautojen pitäisi olla pieniä, näppäriä, helppoja nähdä ulos ja tehokkaita. Vaikka BMW ei tunnu merkiltä, joka yleensä yhdistetään kaupunkiautoihin, BMW 2-sarjaa voidaan pitää loistavana kaupunkiautona monista eri syistä.

Ensinnäkin 2-sarja on niin kompakti, että se mahtuu helposti ahtaisiin pysäköintitiloihin ja liikenneympyröihin. Lisäksi 2-sarjan autosta on helppo nähdä ulos, se on reagoiva ja melko polttoainetaloudellinen. Parasta 2-sarjassa on kuitenkin se, että siitä voi nauttia aina, kun lähtee kaupungista.

Toyota RAV4 Hybrid

Toyota RAV4 Hybrid on tehokas, luotettava, hienostunut, tilava ja halpa ylläpitää. Näiden lisäksi RAV4 maksaa myös melko halvalla. Näin ollen RAV4 Hybrid edustaa yhtä parhaista arvokkaista autoista ylipäätään, ja sitä kannattaa arvostaa kaupunkiautossa.

Hienoa RAV4:ssä on se, että kun lopulta pääset pois kaupungista, RAV4 pystyy jossain määrin kulkemaan myös maastossa, mutta säilyttää silti poseerauksen maantienopeuksissa. RAV4 on hyvin varusteltu, ja se tarjoaa kaiken, mitä kaupunkiautolta voi toivoa.

FAQ-osio

Ovatko sedanit hyviä kaupunkiautoja?

Se riippuu sedanin koosta ja tietyn kaupungin liikenneinfrastruktuurista. Jos sinua kiinnostavat lähinnä kompaktit sedanit kaupunkien leveillä ja avoimilla teillä, kyllä, ne ovat hyviä kaupunkiautoja.

Jos asut eurooppalaisilla ahtailla kaupunkikaduilla, minkä tahansa sedanin ostaminen on kyseenalaista, varsinkin täysikokoisen luksussedanin. Kannattaa ottaa auto koeajolle, tehdä kaupunkikierros tai kaksi ja miettiä kannattaako 2-tonnisella proomulla ajaa kaupunkien keskustoissa.

  Onko pysäköintiavustin sen arvoinen?

Ovatko maasturit hyviä kaupunkiautoja?

Yksi asia, jonka maasturit tekevät uskomattoman hyvin, on turvallisuus ja näkyvyys, ja molemmat ovat tärkeitä kaupunkiajossa. Toisaalta katumaasturit ovat yleensä isompia ja toisinaan vaikeammin ohjattavia, minkä vuoksi ne eivät ole kovin hyviä kaupunkiautoja.

Audi Q3:n tai Audi Q7:n kaltaisen kompaktin SUV/Crossoverin välillä on melkoinen ero. Jos et siis aio käyttää ylimääräistä tilaa ja maasto-ominaisuuksia, ei todellakaan ole tarvetta valita suurta katumaasturia.

Mitkä ovat kaupunkiajoon liittyvät yleiset ongelmat?

Kaupunkiajoon liittyy yleisesti monia ongelmia, kuten paljon jalankulkijoita, pyöräilijöitä, busseja, yksisuuntaisia katuja, raitiovaunuja, rajalliset tilat, hermostuneet kuljettajat, ruuhka-ajan hullujenhuone ja niin edelleen. Kaikki nämä ongelmat voidaan helposti kumota rauhallisuudella ja kärsivällisyydellä.

Noudata vain sääntöjä, katso minne olet menossa ja kiinnitä huomiota pyöräilijöihin ja jalankulkijoihin, sillä heillä on aina tapana ilmestyä tyhjästä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z