Paras auto puutarhureille

Auton hankkiminen pienyrittäjänä voi olla erittäin stressaavaa, varsinkin jos olet puutarhuri. Täydellinen auto puutarhureille on todennäköisesti pakettiauto tai pick-up-auto, sillä molemmat tarjoavat ylivoimaisen lastaus- ja vetokapasiteetin.

Puutarhurit kuljettavat yleensä paljon laitteita, kuten pieniä koneita, pensaita, lannoitteita ja paljon muuta. Jos teet puutarhanhoitoa suuremmassa mittakaavassa, on todennäköistä, että vedät myös raskaampia laitteita.

Jos olet kiinnostunut lähinnä pickup-kuorma-autoista, kannattaa valita joko Ford F150 tai jokin sen rohkeimmista kilpailijoista, kuten Chevy Silverado, Dodge Ram 1500, Toyota Tacoma tai Nissan Frontier. Kaikki nämä ovat riittävän suuria 99 prosentille ihmisistä, mutta jos näin ei ole, voit aina valita Ford F450:n.

Jos et ole pickupien ystävä tai et yksinkertaisesti asu Yhdysvalloissa, pakettiauto on todennäköisesti paras vaihtoehto. Ford Transit on yksi markkinoiden suosituimmista pakettiautoista eri tarkoituksiin, mutta kannattaa harkita myös VW Transporteria tai Citroen Nemoa, jos haluat jotain hieman kompaktimpaa.

Ford F150

Ford F150 on ollut Yhdysvaltojen suosituin ja myydyin auto jo useiden vuosien ajan, koska se on ollut kaikin puolin hyvin käyttökelpoinen, siinä on ollut paljon moottoreita, koko- ja varustevaihtoehtoja sekä kohtuullisen paljon ylellisyys- ja mukavuusominaisuuksia.

F150 päihittää kilpailijansa lähinnä siksi, että se tarjoaa hienostuneemman kokemuksen esimerkiksi Chevy Silveradoon verrattuna. Tästä huolimatta F150 ja Silverado tarjoavat molemmat noin 10 000 kilon vetokyvyn.

  Mitä sinun EI pitäisi sanoa automyyjälle?

Chevy Silverado

Aivan kuten F150:n tapauksessa, Silverado on kuorma-auto, joka sopii täydellisesti tee-se-itse-ihmisille ja pienyrittäjille. Silverado on luotettava, suhteellisen mukava ja se tarjoaa kaikki tarvittavat mukavuudet, joita voit odottaa nykyaikaiselta pickup-kuorma-autolta.

Sekä Silveradon että F150:n vähittäismyyntihinta on noin 28 000 dollaria ilman lisävarusteita. Jos haluat huippumallit, hinta on yli 65 000 dollaria, niissä on V6- tai V8-moottorit ja paljon ylellisyysvarusteita. Useimmissa tapauksissa käytetyt kolme vuotta vanhat Silveradot ja F150:t tarjoavat kuitenkin parhaan vastineen rahalle.

Dodge Ram 1500

Jos rakastat Dodgen pick-up-autoja, RAM 1500 on todennäköisesti tärkein pick-up-autosi kaikista lähtötason pick-up-autoista. F150:een verrattuna Dodge vaikuttaa kuitenkin hieman teknisemmältä ja mukavammalta, mutta ei paljon.

Tästä huolimatta Dodge maksaa hieman enemmän MSRP:tä. On kuitenkin todennäköistä, että aiot tarkastella käytettyjä vaihtoehtoja, joten nämä molemmat ovat hintatasoltaan tasavertaisia. Jos valitset RAM-mallin, se johtuu lähinnä merkkiuskollisuudesta.

Toyota Tacoma

Useimmat puutarhurit eivät kuitenkaan tarvitse valtavaa pickupia, vaan valitsevat mieluummin luotettavan, kompaktin ja helposti ajettavan vaihtoehdon. Toyota Tacoma on juuri sellainen, luotettava kompakti pickup, joka tarjoaa kaiken, mitä Toyotalta voi odottaa.

Tacoma maksaa noin 26 000 dollaria, mutta hinnat voivat nousta reilusti yli 40 000 dollarin huippumallissa. Käytettyjä vaihtoehtoja on runsaasti, ja hinnat ovat myös melko edullisia.

Ford Transit

Jos kuitenkin haluat pakettiauton, Ford Transit on ehdottomasti sellainen, jota kannattaa tarkastella tarkemmin. Transit on jokseenkin ehdoton pakettiauto useimmissa paikoissa ympäri maailmaa, ja hyvästä syystä. Transit tarjoaa valtavan kuormatilan, kohtuullisen luotettavan alustan ja suhteellisen edulliset uudet ja käytetyt markkinahinnat.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat maasturit?

Pienemmässä Transit-mallissa on jopa 339ft³ kuormatilaa, mikä on enemmän kuin tarpeeksi useimmille puutarhureille. Jos tarvitset vielä enemmän, Jumbo Transit tarjoaa jopa 533ft³, mikä riittää suurempien ja suurempien laitteiden kuljettamiseen.

VW Transporter

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet valitsevat Transporterin, on se, että niitä on paljon ja niiden luotettavuus on parempi kuin useimpien muiden VW-tuotteiden. Sellaisena Transporterissa on 2,0 litran dieselmoottori, jonka polttoainetehokkuus on luokkansa johtava.

Polttoainetehokkuuden lisäksi Transporter tarjoaa Ford Transitiin verrattavissa olevan kuormatilan ja paremman, hienostuneemman ajokokemuksen verrattuna vastaavaan Transit-malliin.

Citroen Nemo

Tässä luetelluista autoista pienin vaihtoehto, Nemo on suunnattu lähinnä henkilöille, joilla on vaatimattomampi varustelista. Nemossa on Bluetooth, ESC ja liukuovet, joista kaikista on hyötyä kaupunkiajossa.

Nemo on täydellinen valinta henkilölle, joka harjoittaa pienimuotoista toimintaa eikä halua käyttää suuria summia rahaa. Sinänsä käytetty Citroen Nemo on erinomainen vaihtoehto.

FAQ-osio

Mitä eroa on Ford F150:n ja Ford F450:n välillä?

Tärkeimmät erot näiden kahden välillä ovat veto- ja hyötykuormakapasiteetit. F150 pystyy vetämään jopa 10 000 kilon arvosta vetokalustoa, kun taas F450 nostaa riman 24 000 kiloon.

F150:n hyötykuormakapasiteetti on mitoitettu jopa 3,3 000 kiloon, kun taas 450 pystyy lähes kaksinkertaiseen määrään. Nämä kaksi ovat näiden kahden mallin keskeiset erot, mutta 450:n ja F150:n välissä ovat F250 ja F350.

  Parhaat sähköautot ensimmäiseksi autoksi

Pitäisikö puutarhatöihin valita pick-up vai pakettiauto?

Valinta näiden kahden välillä liittyy lähinnä siihen, mistä pidät enemmän. Todennäköisesti, jos asut Yhdysvalloissa, valitset lähes aina pickupin. Todellisuudessa pickup on parempi vaihtoehto, koska se tarjoaa enemmän henkilöauton kaltaisen ajokokemuksen.
Pakettiauto tarjoaa kuitenkin yleensä suuremman rahtikapasiteetin, niin paljon, että F450 ei ole lähelläkään pienempää Ford Transitia. Hinauskäyttöön pickup on kuitenkin parempi vaihtoehto.

Pitäisikö minun ostaa käytetty vai uusi?

Uuden ostaminen on parempi ajatus, jos aiot viettää paljon aikaa autossasi, ja mikä tärkeintä, jos onnistut löytämään harkitsemisen arvoisen kaupan. On olemassa paljon jälleenmyyjiä, jotka yrittävät palvella pienyrittäjiä, ja sinun kannattaa tarkistaa nämä tarjoukset.

Mutta jos olet vasta aloittamassa etkä halua käyttää liikaa rahaa autoon, jota aiot käyttää vain puutarhanhoitotarkoituksiin, osta käytetty auto. Jos liiketoiminta alkaa kukoistaa, voit aina päivittää auton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z