Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat sedanit?

Auton ostaminen on yksi suurimmista taloudellisista päätöksistä, joita ihmiset joutuvat tekemään. Mutta jos et halua kokea päänvaivaa auton elinkaaren aikana, kannattaa harkita turvallista ja luotettavaa autoa. Mitkä ovat siis turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat sedanit?

Turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta parhaat sedanit ovat Lexus GS 350, Mazda 6, Honda Accord, Acura TLX, Toyota Avalon ja Genesis G70. Sedanit ovat yleensä maastureita ja useimpia pikkuautoja parempia, koska ne kiihtyvät helposti, ovat erinomaisen nopeat, jarruttavat ja polttoainetaloudeltaan erinomaiset.

Vaikka sedanit tarjoavat kaikki edut muihin autotyyppeihin verrattuna, jos auto ei ole luotettava ja turvallinen, sitä ei kannata ostaa. Tämän vuoksi olemme listanneet joitakin parhaita sedaneita turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta, jotta sinun on helppo valita paras sedan tarpeisiisi.

Lexus GS 350

Turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan korkeimmalle luokiteltu sedan on Lexus GS 350. Kaikki Lexus GS 350 -mallit eivät kuitenkaan ole luotettavia, sillä joissakin malleissa on ollut ongelmia aiemmin. Consumer Reportsin mukaan Lexus GS 350 2006 ja 2013 -mallit eivät ole kovin luotettavia. Kannattaa siis pysyä erossa näistä kahdesta mallista.

Kaiken kaikkiaan uusimmat Lexus GS 350 -mallit ovat markkinoiden turvallisimpia ja luotettavimpia sedaneita. Lisäksi näissä autoissa on hiljainen, ylellinen ja tilava matkustamo, jota monet toivovat keskikokoiselta sedanilta. Lisäksi se on yksi markkinoiden polttoainetehokkaimmista sedaneista. Sen perushinta on 52 090 dollaria.

Toyota Avalon

Toisena markkinoiden luotettavimpien ja turvallisimpien sedanien listallamme on Toyota Avalon. Toyota Avalon ei ole ainoastaan turvallinen ja luotettava, vaan se on myös tilava ja mukava. Lisäksi siinä on suuri tavaratila, mikä tekee siitä täydellisen perheauton.
Sen lisäksi, että Toyota Avalon on mukava perheauto, siinä on tyylikäs sisustus, erinomainen käsiteltävyys ja paljon vakiovarusteita. On helppo ymmärtää, miksi monet ihmiset rakastavat sitä. Ostajat saavat myös turvallisuusominaisuuksia, kuten jalankulkijoiden tunnistuksen, täyden nopeuden mukautuvan ohjauksen ja automaattisen hätäjarrutuksen.

  Mikä on paras urheiluauto lihaville ihmisille?

Mazda 6

Mazda valmistaa joitakin markkinoiden turvallisimmista ja luotettavimmista autoista. Mazda 6 on listamme kolmanneksi turvallisin ja luotettavin sedan. Turvallisuusominaisuuksien, kuten kuljettajaa avustavan tekniikan, automaattisen hätäjarrutuksen, kuolleen kulman valvonnan ja etutörmäysvaroittimen, ansiosta. Tämän edistyksellisen sedanin perushinta on 25 500 dollaria.

Acura TLX

Jos rakastat luksusautoja, mutta haluat pitää perheesi turvassa tien päällä, harkitse Acura TLX:n hankkimista. 40 500 dollarin lähtöhinnallaan Acura TLX tarjoaa ylellisyyttä, erinomaista suorituskykyä, parempaa käsiteltävyyttä ja mukavuutta. Tämä keskikokoinen sedan on kuitenkin myös turvallinen ja luotettava.

Genesis G70

Toinen turvallinen ja luotettava sedan luksuslinjasta on Genesis G70. Genesis G70:n perushinta on 47 245 dollaria, ja se on jopa mukavampi kuin Acura TLX. Se on myös tehokkaampi, sillä se tuottaa maksimissaan 365 hv, verrattuna Acuran 272 hv:n tehoon. Erityisen tästä sedanista tekee sen ylivoimainen käsiteltävyys.

Toyota Corolla

Vaikka Toyota Corolla ei ole luotettavuudeltaan samalla tasolla kuin Toyota Avalon, se on silti erittäin luotettava ja turvallinen auto. Kiitos monien turvallisuusominaisuuksien, joita tässä mallissa on. Niihin kuuluvat muun muassa jarruavustin, kaistavahti, mukautuva vakionopeudensäädin ja paljon muuta.

Honda Accord

Honda Accord on ollut yksi myydyimmistä keskikokoluokan sedanista jo vuosikymmeniä. Sen erinomaisen turvallisuus- ja luotettavuusluokituksen ansiosta. Sen lisäksi tämä suosittu sedan on polttoainetaloudellisempi, ja siinä on kaunis ja mukava matkustamo. Honda Accordin perushinta on 25 960 dollaria.

  Ovatko auton istuinsuojat tarpeen?

Kia Optima

Kia ei ehkä ole yhtä suosittu kuin Honda tai Toyota, mutta Kia Optima on yksi parhaista, turvallisimmista ja luotettavimmista sedaneista perheelle. Se sijoittuu korkealle Consumer Reportsin luotettavuusindeksissä ja on osoittautunut erinomaiseksi autoksi.

Subaru Impreza

Subaru Impreza on yksi markkinoiden suorituskykyisimmistä sedaneista. Suorituskyvyn lisäksi tämä auto sijoittuu korkealle turvallisuudessa ja luotettavuudessa. Kiitos lukuisien turvallisuusominaisuuksien, kuten automaattisen hätäjarrutuksen, jossa on jalankulkijan tunnistus ja mukautuva vakionopeudensäädin.

Nissan Altima

Vaikka Nissanit eivät tunnetusti ole kovin luotettavia autoja, Nissan Altima kuuluu markkinoiden turvallisimpiin ja luotettavimpiin sedaneihin. Nissan Altima ylpeilee toiminnoilla, kuten mukautuvalla vakionopeudensäätimellä, automaattisella hätäjarrutuksella, aktiivisella kaistavalvonnalla ja kuolleen kulman valvontalaitteilla.

FAQ

Mikä on turvallisuudeltaan korkeimmalle luokiteltu ajoneuvo?

Turvallisimman ajoneuvon valitseminen ei ole helppoa, sillä markkinoilla on useita erinomaisia autoja, joilla on parhaat turvallisuusluokitukset. Jotkin autot erottuvat kuitenkin muista turvallisuudessa, ja niihin kuuluvat Genesis G70, Acura TLX ja Subaru Crosstrek. Kaikilla näillä autoilla on IIHS:n myöntämä top safety pick -palkinto.

Mikä on tien vaarallisin sedan?

Kun tarkastelemme joitakin parhaita sedaneita ajettavaksi, on myös ratkaisevan tärkeää ottaa huomioon huonoimmat sedanit ajettavaksi. IIHS:n mukaan vaarallisin sedan on Ford Fiesta. IIHS:n mukaan päähän ja vasempaan alaraajaan kohdistuvia vammoja olisi vaikea estää kolarissa.
Muita vaarallisia autoja ovat Chevrolet Sonic, Hyundai Accent, Hyundai Elantra ja Nissan Versa. Yritä mahdollisimman paljon välttää näitä autoja. Ne eivät ole turvallisia ja voivat johtaa kuolemaan johtavaan onnettomuuteen.

  Parhaat sähköautot pitkille kuljettajille

Mikä on markkinoiden epäluotettavin sedan?

Kun tarkastelemme markkinoiden luotettavimpia sedaneita, on myös tärkeää tarkastella vähiten luotettavia sedaneita. Seuraavaksi mainitsemamme sedanit tulevat maksamaan sinulle paljon huollossa ja korjauksissa. Niihin kuuluvat Ford Fiesta, Dodge Charger, Ford Focus ja Chevrolet Cruze.

Bottom line

Ennen kuin kiirehdit valitsemaan haluamasi ja budjetin mukaisen sedanin, varmista, että se on luokiteltu ja että se on turvallinen ja luotettava. Auton turvallisuusluokitusten tunteminen on ratkaisevan tärkeää, sillä se voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Turvallinen ja luotettava auto ei ole hyväksi vain sinulle vaan myös matkustajille ja jalankulkijoille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z