Paras jäähdytysneste BMW:lle

Paras jäähdytysneste BMW:lle

Autojen moottorin jäähdytysnesteitä on monenlaisia, ja niitä on erivärisiä ja eri aineista valmistettuja. Ne vaihtelevat sen mukaan, mistä materiaaleista autosi moottori on valmistettu. BMW-autot tarvitsevat tyypillisesti jäähdytysnesteitä, jotka soveltuvat käytettäviksi teräksen, alumiiniseosten, kuparin, harmaan valuraudan, messingin ja muovin kanssa.

Joitakin parhaita BMW:n jäähdytysnesteitä ovat mm:

  • Jäätymisenestoaine/ jäähdytysneste 81 22 9 407 454 Blue Concentrate.
  • BMW:n pakkasneste/jäähdytysneste 82 14 2 209 769 – Aito sininen.
  • BMW Jäätymisenestoaine/ jäähdytysneste 82 14 1 467 704 – harmaa.
  • Zerex G-05
  • Glysantin G48

Näin valitset oikean BMW-jäähdytysnesteen

Useimmilla foorumeilla, arvosteluissa ja kovien BMW-fanien keskuudessa todetaan aina, että muun kuin BMW:n jäähdytysnesteen käyttö BMW:ssä tappaa ajoneuvon. Mutta onko tämä totta?

BMW-ajoneuvot tarvitsevat jäähdytysnesteen, joka toimii erinomaisesti sekä muovin että alumiinin kanssa, sillä BMW:n tyypillisessä moottorissa on molempia materiaaleja. Useimmat muut jäähdytysnesteet toimivat paremmin esimerkiksi rauta-, kupari- ja messinkipohjaisten moottorin osien kanssa.

Hyvä jäähdytysneste, joka tekee ihmeitä alumiinin ja muovin kanssa, on Glysantin G48 tai Zerex G-05.

Monet ihmiset erottavat jäähdytysnesteet toisistaan värien perusteella, mutta väri ei kerro kaikkea pyhästä nesteestä, joka pitää ajoneuvomme kunnossa. Sekä vihreät että ”eurooppalaiset siniset” jäähdytysnesteet ovat kuitenkin ok tavalliselle BMW:lle. Jos ihmettelet, mistä ero johtuu, värin vaihtelu johtuu tekniikasta, jota käytetään näiden nesteiden muodostamisessa.

Mitä hyvän BMW-jäähdytysnesteen pitäisi olla?

Useimmissa vanhemmissa BMW-autoissa on jäähdytysjärjestelmä, joka edellyttää, että ne täytetään etyleeniglykoliin perustuvilla hyvämaineisilla merkin jäähdytysnesteillä. Yleisesti ottaen, riippumatta autosi valmistusvuodesta, vältä jäähdytysnesteitä, joissa on nitridejä tai fosfaatteja, sillä ne ovat autosi moottorin metallien tärkeimpiä korroosiokatalyyttejä.

  Miksi ei kannata ostaa BMW:tä

Hyvien BMW:n jäähdytysnesteiden on kyettävä:
● Suojaamaan moottorin eri metalleja korroosiolta – terästä, alumiiniseoksia, harmaavalurautaa, juotoksia, messinkiä ja kuparia.
● takaamaan moottorin riittävän jäähdytystason
● Estämään liiallisen silikageelin kasautumisen järjestelmään, joka voi lopulta tukkia sen.
● Varmistaa, että järjestelmä toimii asianmukaisesti kylmempinä talvikuukausina. (Jäätymisenestoaine)

Mitä jäähdytysnesteen väri tarkoittaa?

Jäähdytysnesteet, jotka on saatu käyttämällä Additive Technology (IAT) -tekniikkaa, ovat useimmiten väriltään vihreitä, kun taas oranssit jäähdytysnesteet ovat peräisin joko Additive Technology (Additive Technology) tai Organic Acid Technology (OAT) -tekniikasta. Keltaiset jäähdytysnesteet ovat peräisin Hybrid Organic Acid Technology -teknologiasta ja vaaleanpunaiset fosfatoidusta Hybrid Organic Acid Technology -teknologiasta, jolloin jäähdytysneste saattaa olla lopulta myös sinistä.

Eri värit saattavat hämmentää, mutta parhaat valinnat BMW:hen ovat uuden sinisen jäähdytysnesteen sekoittaminen vanhempaan vihreään jäähdytysnesteeseen. Sinisen jäähdytysnesteen etuja on, että se suojaa autosi järjestelmän metalleja korroosiolta ja antaa alumiiniosille suojaa moottorin suorituskyvyn aiheuttamilta korkeilta lämpötiloilta.

Tärkeä huomautus: Älä valitse jäähdytysnestettä vain värin perusteella. Tarkista asia mekaanikolta tai rajoita ostovaihtoehtosi autoliikkeen tai valmistajan suosittelemiin jäähdytysnesteisiin. Heidän käyttämiensä jäähdytysnesteiden on täytettävä asianmukaisesti autosi moottorin erityisvaatimukset, jotka määräytyvät valmistuksessa käytettyjen materiaalien perusteella.

Top 3 parasta jäähdytysnestemerkkiä BMW:lle

BMW on valtava autonvalmistaja, joka on julkaissut viime vuosina noin 2,5 miljoonaa ajoneuvoa vuodessa. Tämä tarkoittaa, että pelkkien BMW:iden huoltaminen voi olla yrittäjille erillinen liiketoiminta. Monet ovat kehittäneet erityisiä jäähdytysnesteitä, jotka on suunniteltu erityisesti BMW:tä varten. Osa näistä on BMW:n hyväksymiä käytettäväksi. Varmista, että ostat aina hyväksyttyä jäähdytysnestettä ja pakkasnestettä.

  Mikä on BMW:n renkaiden vaihtokustannus?

BMW:n pakkasneste/jäähdytysneste 81 22 9 407 454 – sininen tiiviste.

Tämä on ympärivuotinen pakkasneste, joka on sekä fosfaatiton että monoetyleeniglykoli- ja amiinipohjainen, joten se sopii täydellisesti lähes kaikkiin BMW:iin. Huolimatta siitä, että tämä jäähdytysneste on valmistettu erityisesti BMW:n tarpeisiin, se on huippuvalinta niin Porschelle, Hondalle, Land Roverille, Jaguarille kuin Fordillekin.

Se tuo erittäin korkean ruostesuojan, ja tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi useimmat valmistajat suosittelevat sitä. Se sopii erinomaisesti käytettäväksi rauta- ja alumiinimoottoreissa ja on yhteensopiva autojen jäähdyttimien kanssa.

BMW Jäätymisenestoaine/ jäähdytysneste 82 14 2 209 769 – Aito sininen

Monien arvostelijoiden ykkösvalinta on tämä jäähdytysnesteen pakkasneste, joka toimitetaan yhden litran pullossa. Sen väitetään sopivan kaikkiin BMW-malleihin, mutta varmista, että tarkistat ajoneuvosi moottorin erityispiirteet ennen kuin valitset sen. Jäähdytysnesteen valmistaja suosittelee sen laimentamista 50/50 tislatulla vedellä ennen kuin täytät autosi järjestelmän sillä.

BMW Jäätymisenestoaine/jäähdytysneste 82 14 1 467 704 – harmaa

Tämä on kaikkien aikojen myydyin pakkasnesteen jäähdytysneste, joka sopii useimpiin BMW-autoihin. Se voitelee huomattavasti autosi vesipumppua ja suojaa moottoria korroosiolta. Se sopii erityisen hyvin kylmempään ilmastoon ja tekee todella hyvää jäätymisenestoa autosi moottorille.
Se on BMW:lle tyypillinen sininen jäähdytysneste, joka sopii useimpiin BMW:iin ja on merkin itsensä valmistama. Sitä käytetään parhaiten, kun se sekoitetaan 50/50-suhteessa tislattuun veteen.

  Missä BMW:ssä on v6-moottori

Jäähdytysneste FAQ

Voiko BMW:ssäsi käyttää tavallista muuta kuin BMW:n jäähdytysnestettä?

BMW:t ovat tunnettuja erittäin herkistä jäähdytysnestejärjestelmistään. Erilaiset jäähdytysnesteet valmistetaan huoltamaan tietyn ajoneuvon moottorin erilaisia materiaaleja. Yleisesti ottaen voit käyttää mitä tahansa jäähdytysnestettä, joka täyttää autosi moottorin vaatimukset, jotka on lueteltu autosi käyttöoppaassa. On kuitenkin turvallisempaa käyttää BMW:n hyväksymää jäähdytysnestettä sen sijaan, että ottaisit riskejä autosi moottorin suhteen.

Voinko käyttää Zerex G-48 Formula Full Strengthia jäähdytysnesteenä BMW:ssäni?

Kyllä, Zerex G-48 on yksi parhaista jäähdytysnesteistä BMW-autoihin. Se on suunniteltu sekä bensiini- että dieselmoottoreille, ja se sisältää erittäin vähän silikaatteja ja erinomaisen pH-tason. Se on kehitetty fosfaatinestotekniikalla, jonka ansiosta se suojaa kaikkia tyypillisen BMW-moottorin valmistuksessa käytettyjä metalleja.

Kuinka usein BMW:n jäähdytysneste tulisi vaihtaa?

Yleensä asiantuntijat suosittelevat, että vaihdat BMW:n jäähdytysnesteen kahden tai kolmen vuoden välein riippuen siitä, ajatko autolla paljon vai et. Varmista, että valitset parhaan ja sopivimman tuotteen autosi tarpeisiin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z