Sopivatko Mercedeksen vanteet BMW:hen?

Onko sinulla hyvännäköiset Mercedes-Benzin vanteet vanhassa Mercedes-Benz-mallissa, joka ei ole enää käytössä? Ja mietitkö, sopivatko nämä Benzin vanteet BMW:hen?

Mercedeksen vanteet sopivat BMW:hen, jos niissä on sama pulttijako. Ennen kuin oletat, että mitkä tahansa Mercedes-pyörät sopivat BMW:hen, sinun on siis selvitettävä, onko niissä sama pulttijako. Useimmissa Mercedes-Benz-malleissa pulttijako on 5X112, kun taas BMW:ssä pulttijako on 5X120.

Mitä ovat pulttijako ja pyörien offset?

Kun vanteen pulttijako on mitoitettu 5X112, se tarkoittaa, että vanteessa on viisi pulttia, joiden välinen etäisyys pulttien keskeltä keskelle on 112. Bolttikuvion lisäksi kannattaa ottaa huomioon myös offset. Vanteen offset on se, kuinka pitkälle vanteet työntyvät ulos.

Jos pyörien offset on kaukana, pyörät saattavat istua hyvin pitkälle ulospäin tai liian pitkälle sisäänpäin. Voit hankkia pyöränsovittimia, joilla voit muuttaa pulttijakoa, mutta on tärkeää huomata, että ne siirtävät pyöriä vain noin sentin tai enemmän ulospäin.

On kuitenkin myös tärkeää ymmärtää, että vaikka pulttijako olisi erilainen, voit silti sovittaa pyörän pyörän välikappaleiden tai pyöränsovittimien avulla. Jos sinulla on nämä kaksi työkalua ja offset ei silti ole sama tai lähellä sitä, pyörät eivät sovi.

Mitä eroa on pyörän välikappaleella ja pyörän sovittimella?

Jos haluat asentaa erikokoisen pyörän Mercedes-Benziin tai BMW:hen, sinun on käytettävä pyörän välikappaletta tai pyörän sovitinta, jos pulttijako ei ole sama. Ainoa ongelma on, että monet ihmiset sekoittavat nämä kaksi työkalua keskenään ja päätyvät käyttämään väärää työkalua.

  Kuinka kauan Mercedeksen moottorit kestävät?

Jos siis haluat asentaa Mercedes-pyöräsi BMW:hen etkä tiedä, pitäisikö sinun hankkia välikappale vai pyöräadapteri, olemme yksinkertaistaneet asioita.

Välikappale

Pyörän välikappale on termi, jota käytetään tarkoittamaan levyä, joka työntää pyörää poispäin ajoneuvon navasta ja alentaa offsetia. Lyhyesti sanottuna pyöränvälikappaleen tarkoituksena on pidentää pyörän ja sylinterin välistä etäisyyttä jopa neljänneksellä.

Toisin kuin sovittimen käyttö, tämä menetelmä ei ole turvallinen Mercedes- tai BMW-autollesi. Pyörän välikappale ei sovellu erikokoisten tai -tyyppisten pyörien asentamiseen, mutta se on ihanteellinen, jos aiot säilyttää pyörät ja lisätä raideväliä.
Kun kasvatat autosi raideväliä, parannat autosi ulkonäköä ja yleistä käsiteltävyyttä. Lisäksi pyörän välikappaleet sopivat erinomaisesti ajoneuvoihin, joissa on vähän offsetia. Tämä johtuu siitä, että ne kompensoivat liian vähäisen offsetin työntämällä pyörää pidemmälle ulospäin.

Jos päätät käyttää välikkeitä, muista, että tarvitset pidemmät pultit, jotta asennus onnistuu erinomaisesti. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää pidempiä pyöränpultteja pyörän välikappaleiden asentamiseen. Ota yhteyttä mekaanikkoosi saadaksesi lisäohjeita ja asianmukaista asennusta varten.

Pyörän sovitin

Pyörän sovitin on yleensä eräänlainen välikappale, mutta siinä tapahtuu yleensä muutos pulttien malliin. Pyöränadapterit ovat yleensä yhden tuuman suurempia ja ne liitetään sylinteriin pulttien avulla.

Toisin kuin pyörän välikappaleet, joiden avulla autosi raideväliä voidaan pidentää, pyöränadapterit ovat parhaita, kun on kyse toisesta autosta peräisin olevan tai erikokoisen pyörän asentamisesta. Tämä johtuu pyöränsovittimen kyvystä vaihtaa pulttijakoa.

  Onko käytetyn Mersun ostaminen huono ajatus?

Pyöräsovittimen avulla voit vaihtaa BMW:n pulttijakoa ja asentaa Mercedes-Benzin pyörän. Jos pulttijako ei muutu alkuperäisestä, adapterin avulla voit työntää pyörien etäisyyttä ulospäin sentin tai jopa enemmän.

Kun päätät asentaa pyöränadapterit, autosi aerodynamiikka, kääntyvyys ja ulkonäkö paranevat.

FAQ

Onko Mercedes-Benzissä ja BMW:ssä samat pulttikuviot?

Ei, ei ole. Mercedes-Benzin pulttijako on yleensä 5X112, kun taas BMW:n pulttijako on 5X120. Näillä kahdella luksusmerkillä on erilaiset pultinkuviot, mikä tarkoittaa, että niiden vanteet eivät sovi suoraan yhteen, kun ne vaihdetaan keskenään.

Pyörät voivat kuitenkin sopia, jos käytetään joitakin työkaluja, kuten pyöränvälikkeitä ja pyöränsovittimia. Siitä huolimatta sinun kannattaa ottaa huomioon sen Benzin ja BMW:n offset, jonka kanssa haluat vaihtaa pyörät. Jos jommankumman auton offset on erittäin suuri tai pieni, pyörät eivät sovi.

Onko Mercedes-Benz S-luokassa sama pulttijako kuin G-luokassa?

Ei ole. Tämä johtuu siitä, että Mercedes-Benz S-luokassa on Mercedes-Benzin pulttijako 5X112 mm, kun taas G-luokan pulttijako on 5X130 mm. G-luokassa on siis suurempi pulttikuvio kuin S-luokassa.

Tässä tapauksessa et voi vaihtaa näiden kahden Mercedes-mallin pyöriä ilman välikappaleita tai sovittimia. Lisäksi sinun on tarkistettava myös niiden offsetit. Ja koska Mercedes G-luokan offset on suurempi, sen pyörien asentaminen S-luokkaan tai päinvastoin on lähes mahdotonta.

  Parhaat Mercedes-hybridiautot

Voiko 5X112-pyörän laittaa 5X120-pyörään?

Kyllä, se on mahdollista. Voit porata navat 5X120-vanteeseen, mutta se tulee melko kalliiksi. Lisäksi autostasi voi tulla ajokelvoton, ja navat ja jarrulevyt tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Lisäksi tarvitset sovittimia.

Mitä numerot pulttipohjassa tarkoittavat?

Pulttikuvion numeroilla on erilaisia merkityksiä. Mercedes-Benzin vanteiden pulttijako on yleensä 5X112 sedanien, kuten E-Class ja S-Class, ja 5X130 maastureiden, kuten G-luokan, osalta. On erittäin tärkeää tietää nämä numerot ennen pyörien asentamista.

Pulttipiirroksen numero 5 tarkoittaa pulttien reikien lukumäärää, kun taas toinen numero,112 tai 130, on viiden pultin muodostaman ympyrän halkaisija. Nämä numerot auttavat sinua sovittamaan täydellisen renkaan automerkkiin ja -malliin.

Loppupäätelmät

Lopuksi on tärkeää tietää, että Mercedes-Benzin vanteet on mahdollista sovittaa BMW:hen. Vanteissa on kuitenkin oltava sama pulttijako, koko ja offset kuin BMW-merkin ja -mallin, johon haluat asentaa vanteet.

Mutta jos pyörät eivät ole samankokoisia, mutta offset on, voit käyttää pyörän välikappaletta tai pyörän sovitinta asentaaksesi Benz-pyörät BMW:hen. Sinun on kuitenkin varauduttava muutamiin haasteisiin ja riskiin, että auto ei ole ajokelpoinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z