Paras vanha BMW ostettavaksi?

BMW kuuluu markkinoiden arvostetuimpiin luksusautomerkkeihin. Siinä on huippuluokan tekniikkaa, ylelliset sisätilat, paljon tilaa, poikkeuksellinen suorituskyky ja tehokkaat moottorit. Käytetyn BMW:n ostaminen ei kuitenkaan ole helppoa, sillä jotkin mallit ovat hyvin epäluotettavia. Mutta mikä on paras vanha BMW ostettavaksi?

Paras vanha BMW ostettavaksi on vuosien 2006-2011 BMW E90 3-sarja. Tämä on erinomainen auto, sillä se on tyylikäs, ylellinen ja siinä on huippuluokan ominaisuuksia. Kyllä, se ei ehkä ole markkinoiden tehokkain BMW, mutta se on kaikkien aikojen luotettavimpien BMW:iden joukossa.

Kaiken lisäksi BMW E90 3-sarjaan asennettiin yksi kaikkien aikojen luotettavimmista BMW-moottoreista. BMW E90 3-sarja koostui 325i- ja 328i-versioista. Kummassakin versiossa oli N52-moottori, jota pidetään yhtenä luotettavimmista BMW:n koskaan valmistamista moottoreista.

Näin tehokkaan moottorin ansiosta BMW E90 3-sarjan autoissa on vähemmän ongelmia kuin muissa vanhoissa BMW-malleissa. Jos siis haluat luotettavamman mutta silti poikkeuksellisen vanhan BMW-mallin, BMW E90 3-sarja on hyvä vaihtoehto.

BMW E90 3-sarjan 20011 ominaisuudet

Ulkonäkö

Vuoden 2011 BMW E90 3-sarja on todellinen määritelmä BMW:n iskulauseelle ”Ultimate Driving Machine”. Sen lisäksi tämä auto on kauniisti muotoiltu, ja eri kuljettajat voivat valita eri automallien välillä. Tarjolla on coupe, sedan, avoauto ja vaunu.

Jokaisessa 2011 BMW E90 3-sarjan korityypissä on tyylikäs takaluukku, takavaloryhmä, leveämpi konepelti, leveä munuaisritilä ja valinnainen kattoluukku. Jotkin ominaisuudet voivat kuitenkin vaihdella auton korityypin mukaan.

  BMW 8 sarjan luotettavuus

Sisätilojen osalta tämä auto huokuu luokkaa ja ylellisyyttä. Siinä on paljon puu- ja alumiiniverhoilupaketteja. Lisäksi siinä on keinonahkaiset istuimet, lämmitettävät peilit, avaimeton pääsy, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, säädettävä ohjauspyörä, vakionopeudensäädin ja paljon muuta.

Lisäksi tämä 4-ovinen sedan on premium-keskikokoinen sedan, johon mahtuu jopa 5 matkustajaa. Jos kuitenkin valitset coupen, siinä on vain 2-ovinen. 4-ovisen sedanin akseliväli on 108,7 tuumaa, pituus 178,2 tuumaa, leveys 71,5 tuumaa ja korkeus 55,9 tuumaa.

Kaiken kaikkiaan BMW E90 on yksi kaikkien aikojen komeimmista BMW-autoista. Jos siis haluat hankkia luotettavan mutta silti hyvännäköisen vanhan BMW-auton, tämä auto on erinomainen hankinta.

Suorituskyky

Koska 325i- ja 328i 2011 -mallien BMW E90 3-sarjan versiot eivät käyttäneet N54-moottoria, ne olivat vähemmän tehokkaita. BMW E90 3-sarjan 335i:ssä oli kuitenkin N54-moottori, joka oli tehokkaampi kuin N52-moottori. Tätä moottoria oli viritetty, mikä teki siitä tehokkaamman kuin N52-moottori.

Siitä huolimatta BMW E90 3-sarjan moottori oli edelleen tehokas kilpailijoihinsa verrattuna. Perusmalli eli 325i oli varustettu 2,5-litraisella 6-sylinterisellä moottorilla, joka tuotti maksimissaan 215 hevosvoimaa ja 184 hevosvoiman vääntömomentin.

Vuoden 2011 BMW E90 -mallissa oli kuitenkin parannettu moottori, jonka tilavuus oli 3,0 litraa ja jossa oli rivikuutosmoottori. Lisäksi moottori oli tehokkaampi, sillä se tuotti enintään 230 hevosvoimaa ja 200 lb-ft vääntöä.

Mutta niille, jotka tarvitsivat vielä tehokkaamman auton, BMW M3 tarjosi enemmän hevosvoimia, ja se oli suorituskyvyltään poikkeuksellinen. Tämä urheiluauto tuotti maksimissaan 400 hevosvoimaa. Se oli varustettu 4,9-litraisella V8-moottorilla, mikä teki siitä yhden tuon ajan tehokkaimmista urheiluautoista.

  BMW 6-sarjan Gran Turismo Luotettavuus

Mukavuus

Kuten aiemmin todettiin, vuoden 2011 BMW E90 3-sarjaan on saatavana erilaisia korimalleja. Suosituin korityyppi on sedan, jossa on neljä ovea ja johon mahtuu viisi matkustajaa. Lisäksi siinä on tilavampi matkustamo kuin useimmissa sen luokan autoissa.

BMW E90 3-sarjan etuosan pääntila on 38,5 tuumaa, jalkatila edessä 41,5 tuumaa, jalkatila takana 34,6 tuumaa ja pääntila takana 37,5 tuumaa. Tällaisten tilojen ansiosta tämä on erittäin mukava sedan. Siinä on myös 12,0 kuutiometriä tavaratilaa, joka riittää matkatavaroiden säilytykseen.

Turvallisuus

BMW valmistaa joitakin markkinoiden turvallisimmista autoista. BMW E90 ei ole poikkeus, sillä siinä on useita huippuluokan turvallisuusominaisuuksia. Näitä ovat muun muassa elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, luistonesto, lapsilukot, jarruavustin ja paljon muuta.

Hinta

Käytetyn BMW E90:n hinta vaihtelee vuoden, korityypin ja kunnon mukaan. Useimmat niistä vaihtelevat kuitenkin 8 900 ja 15 00 dollarin välillä.

FAQ

Mikä on vähiten luotettava käytetty BMW?

Luotettavimman BMW-mallin tittelin saa BMW E60 M5. Tämä auto ilmoitti useista moottorivioista, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen vähiten luotettavista BMW-malleista. Muita ongelmia, joita tässä autossa esiintyy, ovat muun muassa tangon laakerit ja kaasuläpän toimilaitteet.

Ovatko vanhat BMW:t luotettavia?

Se riippuu auton merkistä, valmistusvuodesta ja siitä, miten hyvin sitä on huollettu. Jotkin BMW:t ovat kuitenkin luotettavampia kuin toiset. Samasta syystä useimmat vanhat BMW-mallit eivät ole luotettavia. Selvitä siis ennen vanhan BMW:n ostamista, onko se luotettava malli vai ei.

  Onko Audi vai BMW arvokkaampi?

Mikä on paras vuosi ostaa käytetty BMW?

BMW:llä on ollut vuosien varrella useita erinomaisia ja luotettavia autoja. Jotkin vuodet erottuvat kuitenkin muita enemmän. Esimerkiksi parhaat vuodet ostaa käytetty BMW 328i ovat vuosien 2006 ja 2011 välillä. Muita vuosia ovat BMW 330CI:n osalta 2004-2008 ja BMW Z4 3.0si:n osalta 2005-2008.

Kuinka monta kilometriä BMW:t kestävät?

BMW:n käyttöikä riippuu ajotottumuksistasi ja siitä, miten hyvin huollat niitä. Keskimäärin BMW kestää 150 000-200 000 kilometriä. Mutta jos huollat autosi kunnolla, se kestää yli 200 000 kilometriä. Jotkin BMW-mallit ovat kuitenkin luotettavampia ja kestävämpiä kuin toiset.

Johtopäätös

Jos haluat ostaa vanhan käytetyn BMW-auton, vuosien 2006 TO 2011 BMW E90 3-sarja on paras vaihtoehto. Tässä autossa on N52-moottori, joka on yksi luotettavimmista BMW-moottoreista, joita on koskaan valmistettu. Tämän lisäksi tämä auto rekisteröi vähemmän ongelmia kuin muut BMW-mallit.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z