Tekeekö Mercedes itselataavaa hybridiautoa?

Mercedes tarjoaa laajan valikoiman ajoneuvomerkkejä ja -malleja. Lisäksi niiden ajoneuvoja voidaan käyttää eri tavoin, ja kaksi suosituinta tapaa ovat diesel ja bensiini. Mercedeksellä on kuitenkin myös hybridi-, plug-in-hybridi- ja täyssähköautoja. Mutta tekeekö Mercedes itselataavia hybridiajoneuvoja?

Kyllä, Mercedes-Benz valmistaa useita itselataavia hybridiautoja. Huomaa, että itselataava hybridiauto ei ole plug-in-hybridiauto, vaan perinteinen hybridiauto. Mercedes kutsuu tavallisia hybridiautoja miedoiksi hybridiautoiksi. Joitakin suosittuja Mercedeksen mietoja hybridiautoja ovat Mercedes C-luokka, uusi E-luokka, GLC-luokka, GLE-luokka ja GLS-luokka.

Itselataavat tai miedot hybridimersut käyttävät sähkömoottoria ja polttomoottoria rinnakkain. Tämä tarkoittaa sitä, että sähkömoottori ei toimi erillään polttomoottorista, vaan tukee sitä keventämällä vääntökäyrää; näin saadaan aikaan tehokkuutta ja tarvittaessa enemmän tehoa.

Missä Mercedes-malleissa on itselataava hybridijärjestelmä?

Kuten aiemmin todettiin, on olemassa useita Mercedes-malleja, joissa on itselataava hybridijärjestelmä. Näitä ovat mm:

  • Uusi Mercedes-Benz E-luokka – tässä luokassa sinun on valittava uusi E-Class sedan- tai Estate-mallisto.
  • Mercedes-Benz C-luokka – C-luokan mallistossa on useita mietoja hybridiautoja, sillä tämä järjestelmä on vakiovarusteena lähes jokaisessa voimansiirrossa. Itselataava hybridijärjestelmä löytyy poikkeuksellisista mallisarjoista alkaen SE-mallista aina AMG-malliston Night editioniin asti.
  • Mercedes-Benz GLC-luokka – tässäkin luokassa on useita miedon hybridin malleja. GLC SUV:n ja Coupén jokaisessa 300 vaihtoehdossa on tämä vakiovaruste. Lisäksi se löytyy myös huipputehokkaista AMG Line-, AMG Line Premium- ja AMG Line Premium Plus -malleista.
  • Mercedes-Benz GLE-luokka – kaikki GLE SUV:n bensiinimoottorivaihtoehdot on varustettu miedolla hybridijärjestelmällä, myös AMG Line -mallit.
  • Mercedes-Benz GLS-luokka – vain kaksi Mercedes GLS SUV -mallia on varustettu miedolla hybridijärjestelmällä. Nämä ovat Mercedes-AMG GLS 63 ja Mercedes-Maybach GLS.
    Jos siis olet etsinyt Mercedes-mallia, jossa on itselataava hybridi- tai mieto hybridijärjestelmä, voit valita edellä mainituista malleista. Toisin kuin perinteiset autot, hybridiautot auttavat sinua nostamaan polttoainetaloudellisia arvoja.
  Miksi Mercedes on niin kallis?

Mitkä ovat itselataavan hybridin ajamisen edut?

Tärkein syy, miksi sinun kannattaa vaihtaa hybridiautoon, on se, että vähennät hiilidioksidipäästöjä perinteisiin ajoneuvoihin verrattuna, mikä voi oikeuttaa sinut joihinkin kannustimiin.
Itselataavien hybridiautojen avulla voit pienentää käyttökustannuksiasi, sillä tekniikan ansiosta diesel- tai bensiinimoottori voidaan pitää pois päältä suurimman osan matkasta.
Hybridiautoja on tarjolla entistä enemmän. Et siis ole rajoittunut vain muutamaan autotyyppiin.
Useimmissa hybridiautoissa on automaattivaihteisto, ja ne on tehty erittäin hiljaisiksi ja pehmeiksi ajaa. Siksi näiden autojen ajaminen on hauskaa ja stressitöntä.
Toisin kuin täyssähköautot tai polttomoottoriautot, hybridiautot tarjoavat paljon mukavuuksia, sillä voit pysäköidä tai tankata ne missä tahansa haluat.

Mitä haittoja itselataavalla hybridiautolla ajamisessa on?

Hybridiauton suurin haittapuoli on se, että niiden toimintasäde on yleensä rajallinen. Useimmat hybridiautot voivat ajaa sähkömoottorilla vain enintään 30 kilometriä. Tämä on melko vähän ottaen huomioon, että useimpien sähköautojen toimintasäde on vähintään 150 mailia.
Jos olet moottoritiellä tai paikoissa, joissa ei ole liikennettä, hybridiautot siirtyvät täysin polttoaineeseen, joten etulyöntiasemasi ei ole etulyöntiasemassa polttomoottoriajoneuvoihin verrattuna.
Hybridiautot eivät ehkä miellytä joitakin kuljettajia, koska niissä on automaattivaihteisto ja ekologiset renkaat, jotka on suunniteltu säästämään polttoainetta. Jos siis rakastat urheiluautoja, koet tällaiset autot vähemmän houkutteleviksi.

Mitä eroa on itselataavalla hybridillä ja plug-in-hybridillä?

Jotkut ihmiset yleensä sekoittavat hybridin ja plug-in-hybridin. Vaikka molemmat autot käyttävät polttoainetta ja sähköä auton käyttämiseen, ne toimivat eri tavalla. Mercedeksen perinteisiä hybridiautoja tai itselataavia autoja kutsutaan miedoksi hybridiksi. Mercedeksellä on kuitenkin myös pelkkää polttoainetta käyttäviä ja täyssähköautoja.

  Ovatko hybridiautot hyviä moottoritieajossa?

Itselataava hybridivetojärjestelmä eroaa pistokehybridijärjestelmästä, sillä se saa energiansa samanaikaisesti bensiinimoottorista ja sähkömoottorista. Plug-in-hybridijärjestelmä sen sijaan hyödyntää bensiinimoottoria ja sähkömoottoria, mutta eri tavoin.

Perinteisessä hybridijärjestelmässä moottori ja moottori toimivat yhdessä auton käyttämiseksi, kun taas plug-in-hybridijärjestelmä toimii sähkömoottorinsa avulla, joka saa käyttövoimansa moottorista. Samaan tapaan plug-in-hybridijärjestelmä ei käytä autosi polttoainetta, ennen kuin akusta loppuu virta.

Lyhyesti sanottuna plug-in-hybridijärjestelmä käyttää moottoria varasuunnitelmana eikä samanaikaisesti. Toisaalta hybridijärjestelmä käyttää sekä moottoria että sähköakkua polttoaineen säästämiseksi.

FAQ

Mikä on useimpien itselataavien hybridiajoneuvojen toimintasäde?

Useimpien itselataavien tai hybridi-ajoneuvojen toimintasäde on 20 ja 30 välillä. On kuitenkin olemassa muutamia poikkeuksellisia malleja, joiden toimintasäde on jopa 50 mailia. Ennen kuin valitset hybridiauton, selvitä kantama, sillä se määrittää, kuinka paljon polttoainetta voit säästää vilkkaasti liikennöidyillä alueilla.

Miksi pistokehybridillä on parempi toimintasäde kuin itselataavilla hybridiautoilla?

Hybridiautot kulkevat pienemmän matkan kuin pistokehybridiautot, koska niiden akkujen koko on pienempi. Useimmissa hybridiautoissa on pieni akkupaketti, joka ei kestä useita, ja siksi ne toimivat rinnakkain polttomoottorin kanssa.

Miten Mercedes-hybridi toimii?

Mercedes-hybridi toimii yksinkertaisesti. Kun auto risteilee tiellä vakionopeudella, se vaihtaa automaattisesti sähkömoottorin ja dieselmoottorin tai niiden yhdistelmän välillä akun varauksen, kuormituksen ja kaltevuuden mukaan. Polttoainetalouden parantamiseksi moottorin ohjausyksikkö voi ohjelmoida dieselmoottorin toimimaan tehokkaimmilla kierrosluvuilla.

  Mitkä Mersut ovat dieseleitä?

Johtopäätös

Jos olet miettinyt, tekeekö Mercedes itselataavia hybridiajoneuvoja vai ei – kyllä tekee. Mercedeksen itselataavia hybridiautoja kutsutaan miedoiksi hybrideiksi. Itselataava on termi, jota käytetään yleensä Toyota- ja Lexus-merkeissä. Toisin kuin plug-in-hybridit, mild-hybridit/itselataavat hybridivaihtoehdot ovat polttoainetehokkaita, eikä niitä tarvitse kytkeä virtalähteeseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z