Suzuki Jimny – yleiset ongelmat

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny on yksi parhaista kompakteista maastureista kaikkiin maastoihin. Tämä johtuu siitä, että se on kestävä ja siinä on erinomainen maavara ja suorituskyky. Mutta mitkä ovat Suzuki Jimnyn yleisiä ongelmia?

Suzuki Jimnyn yleisiä ongelmia ovat viallinen polttoainepumppu, vahingoittuneet johdot ovivaljaissa, viallinen ABS, ruoste ja kuolemanvärinät. Lisäksi Suzuki Jimnyn omistajat ovat raportoineet alipainevuodoista, vaihteiston vikaantumisesta, kuluneesta ohjaustangon laakerista ja vakionivelen kulumisesta.

Mitkä ovat Suzuki Jimnyn yleisiä ongelmia?

Viallinen polttoainepumppu

Suzuki Jimnyssä on ollut useita ongelmia, joiden vuoksi valmistaja on joutunut kutsumaan joitakin malleja takaisin. Valmistaja joutui esimerkiksi kutsumaan takaisin joitakin vuoden 2018 Suzuki Jimnyjä viallisen polttoainepumpun vuoksi.

Polttoainepumpussa oleva polttoaineen syöttölaitteen juoksupyörä, joka on valmistettu hartsimateriaalista, saattaa turpoaa ja vaurioitua vääränlaisen ruiskuvalumenettelyn aiheuttaman riittämätön materiaalitiheyden vuoksi. Tämän seurauksena juoksupyörä voi vaikuttaa polttoainepumpun koteloon, mikä johtaa polttoainepumpun toimintahäiriöön.

Tämä on niin vaarallista, että se voi aiheuttaa moottorin käynnistymisen ja onnettomuuden.

Vahingoittuneet johdot ovivaljaissa.

Tämä ongelma koski useita Suzuki Jimnyn vuosimalleja 2018-2020. Valmistaja joutui kutsumaan kyseiset autot takaisin ja korjaamaan ne. Huonon suunnittelun vuoksi kuljettajan ja matkustajan puoleisten ovien valjaiden johtimet saattoivat vaurioitua tai katketa ovien avaamisen ja sulkemisen toistuvan liikkeen seurauksena.

Tämä voi aiheuttaa sen, että verho- ja sivuturvatyynyt eivät avaudu onnettomuustilanteessa tarpeen mukaan, mikä lisää loukkaantumisvaaraa.

Viallinen ABS

Toinen ongelma, joka pakotti valmistajan kutsumaan takaisin useita 2014-2015 Suzuki Jimny -mallivuosia, oli viallinen ABS. Valmistaja totesi, että jarruhydrauliikan ohjausyksikön hartsipalojen juuttuminen hydrauliseen ohjausventtiiliin saattoi aiheuttaa sen, että lukkiutumaton jarrujärjestelmä (ABS) ei toiminut kunnolla.

  Suzuki Swift - yleiset ongelmat

Ruoste

Valmistajan vikojen lisäksi suurin ongelma, josta Suzuki Jimnyn käyttäjät ovat valittaneet, on ruostevauriot. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Suzuki Jimnyyn on tehtaalta lähtien sovellettu huonoa ruosteenestokäsittelyä. Joitakin alueita, joita kannattaa varoa ruosteen varalta, ovat tavaratilan tai takakontin lattia, kori tai matkustamo, pyöränkoteloiden sisäpuoliset kaaret, takaistuinten alapuolella, etuvalaisimien takana oleva korirakenne ja sivumuovilistojen takana oleva korirakenne.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on korjattava tai vaihdettava ruostuneet alueet vaurioiden tasosta riippuen.

Kuoleman heiluvat tärinät

Death wobble -tärinät ovat hyvin yleisiä Suzuki Jimnyssä 3. Death wobble tarkoittaa, että ohjauspyörä ja jopa koko auton etupuoli tärisee voimakkaasti tietyllä nopeusalueella. Tämän ongelman korjaaminen voi kuitenkin olla helppoa tai vaikeaa riippuen ongelman vakavuudesta. Käy korjauttamassa se ammattitaitoisella mekaanikolla.

Tyhjiövuoto

Tätä ongelmaa esiintyy yleensä vanhemmissa Suzuki Jimny -malleissa. Koska Jimnyllä ajetaan yleensä maastossa, sillä on suuri taipumus kehittää tyhjiövuotoja etupyörän napakärkien tyhjiöjärjestelmään. Vuoto johtuu yleensä etupyörän napojen korkkien irtoamisesta. Joten tämän ongelman korjaamiseksi sinun on korjattava hänen ongelmansa.

Vaihdelaatikon vika

Tämä ongelma on yleinen 2000-luvun puolivälissä ja lopussa valmistetuissa Suzuki Jimnyissä. Useimmat näistä malleista on varustettu R72-vaihteistomallilla, jolla on taipumus vikaantua ennenaikaisesti. Suurin syy tähän vaihdelaatikon vikaantumiseen ovat jotkin vaihdelaatikon laakerit. Tämän ongelman korjaamiseksi pyydät siis mekaanikkoa vaihtamaan vialliset laakerit.

  Onko Suzuki Swift hyvä auto?

Kulunut ohjaustapin laakeri

Kuoleman heilahteluongelman tavoin myös tämä ongelma on yleinen Suzuki Jimny 3:ssa. Se johtuu ohjaustankokokokoonpanon huonosta suunnittelusta. Huonon rakenteen vuoksi pölyä, vettä, mutaa ja hiekkaa pääsee ohjaustankojen sisään ja sitten ohjaustangon laakereihin. Tämän seurauksena se kiihdyttää nopeasti ohjaustangon laakereiden kulumista.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava kuluneet ohjaustangon laakerit.

Vakiovakionivel kuluu loppuun

Vaikka tämä ongelma ei ole yleinen Suzuki Jimnyissä, useat Suzuki Jimny 3 -käyttäjät ovat raportoineet siitä. Vakionivel kuluu loppuun, koska Jimnyn 4WD-vaihteistoa käytetään väärin. Huomaa, että tämän CV-nivelen korjaaminen on paitsi hankalaa myös kallista.

Vastaava auto on Jeep Wrangler. Tämä on yleinen ongelma Jeep Wranglerin kanssa.

FAQ

Onko Suzuki Jimny luotettava?

Kyllä, Suzuki Jimny on aina ollut luotettava auto. Se saattaa olla pieni maastoauto, jossa on useita ongelmia, mutta se on luotettavampi kuin useimmat sen kilpailijat, kuten Jeep Wrangler. Toisaalta se on yksi vähiten luotettavista Suzuki-malleista, vaikka useimmat luotettavuuslaitokset ovat antaneet sille keskimääräistä paremmat luotettavuusarvosanat.

Kuinka kauan Suzuki Jimny kestää?

Kuten useimmat Suzuki-mallit, Suzuki Jimnyn pitäisi kestää helposti yli 200 000 kilometriä. Ja asianmukaisella hoidolla ja huollolla tämän auton pitäisi ajaa yli 250 000 tai jopa 300 000 kilometriä. Sen lisäksi, että auto huolletaan asianmukaisesti, omistajan on myös noudatettava hyviä ajotapoja.

Onko Suzuki Jimnyn korjaaminen kallista?

Huolimatta siitä, että Suzuki Jimnyn ylläpito on kalliimpaa kuin muiden Suzuki-mallien, se on melko edullisempi ylläpitää kuin useimmat kilpailijansa. Omistajan on keskimäärin käytettävä 400-550 dollaria tämän auton ylläpitoon. Jos sitä paitsi ajat sillä yleensä maastossa, saatat joutua maksamaan enemmän kuin henkilö, joka ajaa sillä suurimman osan ajasta maantiellä.

  Onko Suzuki Ignis hyvä auto?

Miksi Suzuki Jimny on parempi kuin useimmat kilpailijansa?

Suzuki Jimny on parempi kuin useimmat kilpailijansa, koska se on rakennettu laadukkaasti ja tehokkaasti. Tämä auto on pieni ja kevyt nelivetoinen. Tämän seurauksena sen kevyt rakenne mahdollistaa sen sujuvan kruisailun hiekan läpi, mudan yli ja jyrkkiä liukkaita rinteitä ylös, joissa raskaammilla 4X4-autoilla on yleensä ongelmia.

Onko käytetty Suzuki Jimny hyvä auto?

Se riippuu siitä, miten hyvin auto on huollettu. Mikä tahansa käytetty auto voi olla hyvä tai huono riippuen siitä, miten hyvin sen edellinen omistaja on huoltanut sitä. Mutta tämän sanottuaan Suzuki Jimny kuuluu vähiten luotettaviin Suzuki-malleihin. Kannattaa siis tarkistaa käytetyn Suzuki Jimnyn historia ja kunto ennen sen ostamista.

Johtopäätös

Suzuki Jimny kuuluu markkinoiden parhaimpiin kompakteihin maastoautoihin maastoajoon. Tässä autossa on erinomainen maavara ja kunnolla valittavissa oleva nelivetojärjestelmä, jossa on matalalla välityssuhteella varustettu voimansiirto. Se on myös tehokas, luotettava ja hauska ajaa. Jotta tämä auto kestäisi, tarvitaan kuitenkin asianmukaista hoitoa ja huoltoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z