Toyota vs. Mercedes: Luotettavuus

Toyota on suosituin vakioautomerkki, kun taas Mercedes-Benz on suosituin luksusautomerkki. Mutta kumpi automerkki on luotettavampi Toyotan ja Mercedes-Benzin välillä?
Toyota on luotettavampi kuin Mercedes-Benz. Toyota on yksi markkinoiden luotettavimmista automerkeistä. Useimmat alan luokituslaitokset ovat sijoittaneet sen luotettavuusluokituksissa kolmen parhaan joukkoon. Mercedes sen sijaan sijoittuu useimpien luokituslaitosten luokituksissa huonommalle sijalle. Se on kuitenkin edelleen hieman korkeammalla kuin muut saksalaiset luksusmerkit, Porschea lukuun ottamatta.

Luotettavimmat Toyota- ja Mercedes-Benz-mallit

Toyota Prius

Toyota Prius on vuonna 1997 tapahtuneesta ensiesittelystään lähtien erottunut yhtenä kaikkien aikojen luotettavimmista autoista. Toyota Prius on muuttanut hybriditekniikkaa, sillä se oli yksi ensimmäisistä autoista, joissa oli tätä huipputekniikkaa. Auto on erittäin edullinen huoltaa ja korjata. Lisäksi sen varaosia on helposti saatavilla.

Toyota Priuksen perushinta on 31 200 dollaria, ja se on markkinoiden luotettavin Toyota. Sitä seuraavat tiiviisti Toyota Corolla ja Toyota Camry. Kaikkien näiden autojen luotettavuusluokitus on useimmissa alan luokituksissa 5/5.
Tämä japanilainen auto on etuvetoinen keskikokoinen sedan. Lisäksi autoon mahtuu jopa 5 matkustajaa ja se säästää polttoainetta hybridijärjestelmän ansiosta. Vaikka Toyota Prius on edullinen, se on silti mukava ja turvallinen.

Mercedes-Benz E-luokka

Ensimmäinen Mercedes-Benz E-Class debytoi vuonna 1984. Tästä mallista on tullut yksi kaikkien aikojen myydyimmistä Mercedes-malleista. Yksi asia, joka tekee siitä erityisen, on sen luotettavuus. E-luokka on luotettavin Mercedes-malli, ja sen jälkeen tulevat GLC-luokka ja S-luokka.

E-Klasse on 57 800 dollarin perushinnallaan jokaisen siihen käytetyn kolikon arvoinen. Koska tämä keskikokoinen sedan on varustettu nelivetojärjestelmällä, se voi kruisailla helposti useimmissa maastoissa ilman suuria haasteita. Se on saatavana sedan-, cabriolet-, wagon- ja coupe-vaihtoehtoina.
Luotettavuuden lisäksi Mercedes-Benz E-Class huokuu luokkaa ja ylellisyyttä. Sen erinomaisen muotoilun ja huippuluokan sisätilojen ansiosta. Kauniin ulkonäön ja viihtyisien sisätilojen lisäksi E-Klasse on myös turvallinen ja tehokas. Lyhyesti sanottuna se on pienikokoinen vastine merkittävälle Mercedes-Benz S-luokalle.

  Kumpi on parempi, Mercedes vai BMW?

Vähiten luotettavat Toyota- ja Mercedes-Benz-mallit

Toyota RAV4

Toyota RAV4 on yksi ensimmäisistä pienikokoisista crossover-maastureista. Toyota aloitti RAV4:n valmistuksen vuonna 1994, eikä se ole koskaan katsonut taakseen. Toyota RAV4 ei kuitenkaan ole koskaan ollut luotettava ajoneuvo. Se on yksi markkinoiden vähiten luotettavista Toyota-malleista.
J.D. Powerin luotettavuusluokitusten mukaan nykyisen Toyota RAV4 -mallin luotettavuus on 74 pistettä sadasta, mikä on hieman parempi kuin aiemmissa malleissa. Consumer Reports arvioi saman auton luotettavuusarvosanaksi 3 pistettä 5:stä, mikä on jonkin verran keskimääräistä parempi, mutta ei hyvä muihin Toyota-malleihin verrattuna.
Yleisesti ottaen Toyota RAV4 on kaunis ja suorituskykyinen pieni katumaasturi, jolla on paljon annettavaa, vaikka se ei olekaan markkinoiden luotettavin Toyota. Se on polttoainetehokas, helppo huoltaa ja tarjoaa useita vakiovarusteena olevia tekniikka- ja turvallisuusominaisuuksia.
Lisäksi siinä on AWD-järjestelmä, jonka ansiosta omistaja voi helposti kruisailla erilaisissa maastoissa. Tässä pienessä japanilaisessa katumaasturissa on viisi istumapaikkaa, joten se on riittävän tilava ja tarjoaa mukavuutta.

Mercedes-Benz C-luokka

Vaikka Mercedes-Benz C-luokka on kaikkein epäluotettavin Mercedes-malli, kaikki Mercedes C-luokan variantit eivät ole epäluotettavia. Itse asiassa Mercedes-Benz C-luokka sisältää myös joitakin luotettavimpia Mercedes-malleja. Kaiken kaikkiaan se on kuitenkin edelleen vähiten luotettava Mercedes-malli.

Mercedes-Benz C-luokka sijoittuu keskimääräistä huonommalle sijalle useimmissa alan luotettavuusluokituslaitoksissa. Tämä on osoitus siitä, että C-luokan omistaminen on hyvin kallista, sillä korjaamolla voi joutua käymään useammin kuin muiden autojen kanssa. Kaikista Mercedes-malleista E-Klasse on ainoa malli, joka sijoittuu hieman keskimääräistä paremmin.

  Mikä on paras nelivetoinen Mercedes?

Siitä huolimatta Mercedes C-luokka on huippuluokan luksussedan, jossa on poikkeukselliset ominaisuudet. Se toimii myös erinomaisesti, varsinkin jos valitset sen AMG-version. Ostaja voi valita joko AWD- tai RWD-järjestelmän. 2,0-litraisen turbo-rivinelosmoottorin ja 9-vaihteisen automaattivaihteiston ansiosta kyseessä on erittäin tehokas kompakti sedan.

FAQ

Mikä on tärkein ero Toyotan ja Mercedeksen välillä?

Tärkein ero Toyotan ja Mercedeksen välillä on niiden kohdemarkkinasegmentti. Mercedes-Benz rakentaa ajoneuvoja, jotka on tarkoitettu yläluokalle, kun taas Toyota rakentaa kohtuuhintaisia ajoneuvoja kaikille. Mercedes-malleissa on huipputekniikkaa, ylellisiä ominaisuuksia ja huipputeknologiaa.

Kumpi auto on halvempi ylläpitää, Toyota vai Mercedes?

Tästä ei ole edes keskustelua. Toyota on erittäin halpa ylläpitää ja korjata, kun taas Mercedes on erittäin kallis korjata ja ylläpitää ja siinä on kalliita varaosia. Toyotat ovat hyvin yksinkertaisia, ja suurin osa mekaanikoista osaa työskennellä niiden parissa. Näin ei ole Mercedeksen kohdalla, joka vaatii erikoistuneita korjausteknikkoja.

Kumpi auto on kestävämpi, Mercedes vai Toyota?

Toyota voi olla luotettavampi auto kuin Mercedes-Benz, mutta kestävyyden suhteen Mercedes on kestävämpi. Vuoden 1980 tai 1990 Mercedes-malli on helpompi tunnistaa kuin Toyota-malli. Tämä johtuu siitä, että Mercedes-Benz korostaa laatua enemmän kuin Toyota. Siksi niiden autot kestävät kauemmin.

Miksi useimmat taksiyhtiöt käyttävät Toyotaa Mercedeksen tai BMW:n sijaan?

Se on yksinkertaista. Toyota-ajoneuvot ovat halvempia kuin saksalaiset luksusmerkit. Lisäksi Toyota on luotettavampi ja helpompi huoltaa ja korjata. Lisäksi Toyota-huoltokeskuksia on paljon. Jos autosi siis hajoaa, voit huoltaa sen lyhyessä ajassa.

  Paras Mercedes hardtop avoauto

Mikä tekee Mercedeksestä niin epäluotettavan?

Mercedes on niin epäluotettava monien ongelmien vuoksi, joita siihen kehittyy, kun se on ajanut paljon kilometrejä. Monien ongelmien lisäksi korjaus- ja huoltokustannukset ovat erittäin korkeat. Lisäksi Mercedes vaatii autojensa käsittelyyn koulutettuja teknikoita, jotka myös veloittavat paljon.

Toyota on luotettavuuden edelläkävijä

Luotettavuuden osalta muutama merkki päihittää Toyotan. Vaikka Mercedes sijoittuu luotettavuudessa korkeammalle sijalle muihin luksusautoihin verrattuna, se ei ole luotettavampi kuin hyvin rakennettu Toyota. Toyotan luotettavuuden tekevät nopeat korjaukset, halvemmat varaosat ja helposti saatavilla olevat huoltokeskukset, jotka korjaavat ja huoltavat autosi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z