Sopivatko Mercedes-pyörät Toyotalle

Mercedes on luksusautojen valmistaja, jonka tavoitteena on tarjota asiakkailleen ylellisyyttä, mukavuutta, teknologiaa, innovaatiota ja tyyliä, kun taas Toyota yhdistetään enimmäkseen taloudellisen tason autoihin, joissa tärkeintä on kohtuuhintaisuus, luotettavuus ja saavutettavuus.

Koska Mercedes ja Toyota palvelevat kahta täysin eri asiakasryhmää, niiden välillä on monia eroja. Jos katsot Mercedeksen pyörää, edessäsi on todennäköisesti pyörä, jonka halkaisija on huomattavasti suurempi kuin tavallisen Toyotan.

Jotta voit käyttää Mercedeksen vanteita Toyotassa, muutaman asian on vastattava toisiaan. Ensimmäinen asia, jonka on vastattava toisiaan, on pulttijako. Myös pyörän ja renkaan koko on sovitettava yhteen. Myös pyörän offsetin on oltava sama, jos haluat säilyttää kaiken turvallisuuden ja kaikki alkuperäiset ajo-ominaisuudet.

Näin ollen on turvallista sanoa, että useimmat Mercedeksen vanteet eivät sovi Toyotaan. On kuitenkin joitakin esimerkkejä, joissa näin ei ole, ja vain, jos edellä mainitut toimenpiteet vastaavat toisiaan kautta linjan. Jotta voit olla 100-prosenttisen varma siitä, että teet oikean päätöksen, muista kysyä jälleenmyyjältäsi yksityiskohtaisia ohjeita.

Pulttijako

Useimmissa Mercedes-malleissa käytetään 5×112 mm:n pulttijakoa, mikä tarkoittaa, että Toyotassa, johon haluat asentaa Mercedes-vanteesi, on oltava sama pulttijako. Useimmat Toyotat käyttävät kuitenkin täysin erilaista pulttijakoa, ja se on 6×139,7. Näin ollen et useimmissa tapauksissa pysty asentamaan Mercedeksen vanteita Toyotaan.

  Paras Mercedes Youngtimer

Nämä eivät kuitenkaan ole aina samat tietyissä malleissa, varsinkin jos vertaat eri segmenttien autoja. Tämä tarkoittaa, että teoriassa voit törmätä Toyotan ja Mercedeksen vanteisiin, joissa on sama pulttijako, ja jos näin todella on, voit asentaa ne kumpaan tahansa autoon.

Oli miten oli, sinun on myös varmistettava, että noudatat myös kaikkia muita tarvittavia mittoja. Jos ne kaikki täsmäävät tai teet oikeat säädöt ajettavuutta ja turvallisuutta uhraamatta, sinun pitäisi onnistua.

On syytä mainita, että on olemassa muutamia tapoja, joilla voi asentaa pyörät, joissa on erilainen pulttijako, mutta tätä ei mikään jälleenmyyjä halua sinun tekevän, koska se on yleensä vaarallista.

Pyörän halkaisija ja rengaskoko

Useimmat ihmiset haluavat vaihtaa vanteet tyylillisistä syistä, mikä tarkoittaa yleensä matalamman profiilin tai halkaisijaltaan suurempien pyörien ostamista. Hyvä uutinen on, että tämä on todellakin mahdollista ilman suuria kompromisseja.

Tarkemmin sanottuna, jos haluat päivittää pyöräkokoa tuuman verran, voit tehdä sen, mutta vain jos pienennät vastaavasti rengaskokoa, mikä tarkoittaa, että ostat yhden tuuman pienemmät renkaat. Jos pystyt tähän ja myös pulttijako ja pyörän siirtymä vastaavat toisiaan, voit käyttää Mercedeksen vanteita Toyotassa.

Useimmissa Mercedes-autoissa on kuitenkin sekä suuremmat pyörät että renkaat ja verrattuna Toyotaan, koska useimmissa luksusautoissa käytetään halkaisijaltaan suuria pyöriä, koska ne tekevät autoista kauniimman näköisiä. Lisäksi halkaisijaltaan suuremmat pyörät tekevät autosta myös jäykemmän ja paremmin käsiteltävän.

  Yleisiä ongelmia Mercedes A-Classissa?

Pyörän offset

Viimeinen mutta yhtä tärkeä mitta, jonka on vastattava toisiaan, on pyörän siirtymä, joka voi olla joko neutraali, positiivinen tai negatiivinen. Pyörän siirtymä tarkoittaa etäisyyttä pyörän keskilinjasta pyörän kiinnitysnavaan.

Neutraali offset tarkoittaa, että pyörän keskilinja on suoraan linjassa kiinnitysnavan kanssa, kun taas positiivinen offset tarkoittaa, että kiinnitysnapa on siirtynyt ulospäin, kun taas negatiivinen offset tarkoittaa, että kiinnitysnapa on lähempänä jousitusta kuin pyörän ulkoreunaa.

Jos nämä vastaavat Toyotan ja Mercedeksen pyöriä, sinun pitäisi pystyä asentamaan Mercedeksen pyörät Toyotaan. Jos olet kuitenkin tehnyt säätöjä pyörä- ja rengaskokojen suhteen, kysy jälleenmyyjältäsi, onko myös offset-säätöjä tehtävä, jos haluat säilyttää kaikki alkuperäiset ajo- ja turvallisuusominaisuudet.

FAQ-osio

Mistä löydän kaikki nämä pyörän- ja rengasmitat?

Ensimmäinen paikka, josta sinun on etsittävä nämä mitat, on itse vanteista ja renkaista, sillä ne on yleensä merkitty suoraan vanteen ja renkaan etupuolelle. Lisäksi monissa autoissa on omat pyörän/renkaan mitat -tarrat ovensuojassa, josta löydät useimmat näistä mitoista.

Omistajan käsikirjassa on lisäksi oma osio, jossa käsitellään kaikkia pyöriin ja renkaisiin liittyviä kysymyksiä, myös mittoja. Jos et pysty etsimään mittoja kummastakaan näistä, on parasta tiedustella mittoja suoraan jälleenmyyjältäsi.

Miksi ihmiset pitävät auton pyörien vaihtamisesta?

Useimmilla ihmisillä on tapana vaihtaa renkaat, jotta auto näyttäisi paremmalta. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy, miksi pyörät halutaan vaihtaa, sillä eri pyörätyypit ja -koot vastaavat myös tiettyä ajokokemusta. Näin ollen halkaisijaltaan suuri kevyempi vanne on aina dynaamisempi kuin pienempi teräsvanne.

  Vaatiiko Mercedes paljon huoltoa?

Jos haluat, että autosi on parempi maastossa, valitset todennäköisesti myös voimakkaammat renkaat, joissa on suuremmat sivuseinät. Lisäksi halkaisijaltaan pienemmät pyörät ja suuremmat renkaat ovat täydellinen tapa lisätä autosi yleistä mukavuutta.

Miksi autoissa on tietyt pyörämitat?

Siksi, että autonvalmistajat haluavat saada autosta tietynlaisen ajokokemuksen ja samalla tehdä siitä näyttävän. Esimerkiksi tavallisessa Audi A6:ssa on melko keskitason pyörän halkaisija ja koko, koska Audi haluaa A6:n olevan mukava ja hiljainen.

Toisaalta suorituskykyisessä Audi RS6:ssa on matalaprofiiliset renkaat ja halkaisijaltaan suuret pyörät, jotka saavat auton näyttämään paljon aggressiivisemmalta ja ketterämmältä, mutta tekevät siitä myös hieman äänekkäämmän ja vähemmän mukavan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z