Voiko Mercedes käynnistää toisen auton?

Kylmällä säällä useimmat autoilijat kohtaavat erilaisia haasteita, joista suurin on autojen käynnistystarve. Voinko kuitenkin käyttää Mersuani toisen auton käynnistämiseen?

Kyllä, Mercedeksellä voi käynnistää toisen auton. Sinun on vain varmistettava, että kytkennät jälkimmäiseen tehdään oikein. Pienikin virhe voi vahingoittaa autosi osia. Varmista aina, että viimeinen liitäntä on auton rungossa eikä akussa, jossa kipinä voi aiheuttaa tuhoa.

Jotkin Mercedes-mallit ovat kuitenkin erikoislaatuisia, ja akun luokse pääseminen voi olla melko haastavaa. Ennen kuin siis käytät Mercedes-Benziäsi toisen auton käynnistämiseen, tarkista käyttöoppaasta oikeat ohjeet.

Miten käynnistän Mercedes-Benzin oikein

Näin voit käyttää Mercedestäsi muiden autojen käynnistämiseen:

  1. Ensimmäiseksi aseta auto, jossa on hyvä akku, päin autoa, jonka akku on tyhjä. Varmista, että Benz on sammutettu ja että auton molemmat seisontajarrut on kytketty.
  2. Toiseksi avaa molempien autojen konepelti ja tunnista niiden akut. Mersumallistasi riippuen sinun on ehkä poistettava muovinen konepelti, jotta akun navat tulevat näkyviin.
  3. Etsi seuraavaksi sekä positiivinen että negatiivinen napa ja tarkista, ovatko ne syöpyneet vai hyvässä kunnossa.
  4. Laita punainen puristin tyhjän akun positiiviseen napaan.
  5. Kiinnitä sen jälkeen toinen punainen puristin akun positiiviseen napaan, jossa on lataus
  6. Aseta sitten musta puristin hyvän akun miinusnapaan.
  7. Kiinnitä viimeinen puristin auton rungossa olevaan maalaamattomaan metallipintaan.
  8. Kun olet kiinnittänyt kaiken, käynnistä Mersusi moottori. Kun se on käynyt hetken, käynnistä toisen auton moottori, jonka akku on tyhjä.
  9. Kun olet saanut käynnistettyä auton, jonka akku on tyhjä, irrota kaikki käynnistyskaapelit varovasti ja päinvastaisessa järjestyksessä kuin mihin ne on laitettu. Sen jälkeen voit sammuttaa auton.
  10. Varmista, että käynnistetty auto käy vähintään 10 minuuttia, jotta se pääsee latautumaan täyteen.
  Mitä eroa on Mercedes-Benz C- ja E-luokan välillä?

Miten voin käynnistää Mercedes-Benzini starttikoneella?

Jos Mercedes-akkusi on tyhjä, on olemassa useita tapoja, joiden avulla voit käynnistää autosi ja saada sen taas käyntiin. Koska jotkin käynnistysmenetelmät voivat pilata tyhjän akun tai jopa saada autosi elektroniikkaosat toimimaan huonosti, on tärkeää noudattaa oikeaa menettelyä.
Seuraavassa on joitakin menetelmiä, joita voit käyttää Mercedes-akun käynnistämiseen:
o Ensimmäinen ja yleisin menetelmä on edellä käsittelemämme menetelmä. Voit käyttää käynnistyskaapeleita ja toista autoa Benzin käynnistämiseen. Se voi olla Mercedes tai toinen auto.
o Vaihtoehtoisesti voit käyttää käynnistysboosterin käynnistyslaatikkoa. Jos päätät käyttää käynnistysbooster-hyppylaatikkoa, varmista, että hyppylaatikko on kytkettynä enintään 15 minuuttia auton käynnistyksen jälkeen.
o Lopuksi voit ladata tyhjän akun akkulaturilla. Tämä on paras ja turvallisin tapa käynnistää autosi. Muut ovat riskialttiita ja voivat vahingoittaa autosi sähköosia tai jopa vahingoittaa akkua.

FAQ

Voiko auton hyppykäynnistys tappaa akun?

Kyllä, akkusi voi vahingoittua, kun käynnistät toisen henkilön autoa. Jos kytkentöjä ei tehdä hyvin, se voi vahingoittaa sähköosia, kuten sulakkeita ja tietokoneita. Se voi myös vahingoittaa akkua.

Ainoa tapa, jolla voit kuitenkin tappaa akkusi käynnistämällä toisen auton, on se, että autosi ei ole käynnissä ja että toisessa autossa on muita ongelmia eikä vain heikosti ladattu akku. Sinun on siis oltava varovainen, ettet tee tätä virhettä.

  Paras Mercedes hardtop avoauto

Kuinka kauan minun pitäisi antaa autoni käydä käynnistyksen jälkeen?

Keskimäärin sinun pitäisi antaa auton käydä vähintään 30 minuuttia. Mutta jos et tiedä, mikä aiheutti sen, että autosi tarvitsi startin, sinun on ehkä annettava sen käydä seuraavaan huoltokeskukseen asti. Jos näin ei tehdä, saatat joutua ottamaan toisen startin.

Jos kuitenkin syy starttipysähdykseen on se, että jätit jotain päälle, kuten valot tai musiikin, 10 minuuttia on ihan ok. Mutta jos akussa tai autossasi oli taustalla oleva ongelma, sinun on seurattava akkua ja korjattava ongelmat tai sama ongelma jatkuu.

Lataako moottorin pyörittäminen akkua?

Kyllä, moottorin pyörittäminen lataa akkua. Sitä paitsi, mitä nopeammin moottoria kierrätetään, sitä nopeammin akku latautuu. Lisäksi jos akku latautuu nopeammin, sitä nopeammin vaihtovirtageneraattori pyörii ja sitä enemmän sähköä se tuottaa kaikkien ajoneuvon sähköisten osien käyttämiseksi.

Miksi Benzini ei käynnisty hypyn jälkeen?

Jos olet yrittänyt käynnistää autosi käynnistysstartilla käyttäen toista autoa hyppykaapeleilla, käynnistysstarttilaitteella ja akkulaturilla, mutta se ei käynnisty, sinulla voi olla toinen ongelma. Se voi johtua täysin tyhjästä akusta, käynnistimen toimintahäiriöstä, viallisesta sytytyskytkimestä tai jopa viallisesta sulakkeesta.

Siksi sinun on käytävä lähellä sijaitsevassa Mercedes-huollossa tarkistuttamassa auto. Sitä paitsi Mercedes-huoltoaikataulun noudattamatta jättäminen auttaa sinua välttämään tällaiset ongelmat, sillä ne tarkistetaan yleensä huollon yhteydessä.

  Mitkä ovat urheilulliset Mercedes-mallit?

Yhteenveto

Yksi tärkeimmistä syistä, joiden vuoksi autot vaativat starttipysähdyksen, on heikko tai tyhjä akku. Toinen syy voi kuitenkin olla myös vaihtovirtageneraattorin tai käynnistimen toimintahäiriö. Muita syitä ovat likaiset sytytystulpat ja tukkeutuneet polttoaineletkut. Omistamastasi autotyypistä riippumatta voit käyttää sitä toisen auton käynnistykseen, Mercedes-Benz mukaan lukien.

Sinun on kuitenkin oltava varovainen, kun käytät Mercedestäsi toisen auton käynnistämiseen. Varmista, että noudatat oikeaa menettelyä, jota olemme korostaneet edellä. Varmista lisäksi, että johdot on kytketty oikein, jotta vältät kaikenlaisen tuhon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z