Voitko laittaa sähköauton läpi autopesulan

Voitko laittaa sähköauton läpi autopesulan

Koska olimme pieniä lapsia, meille opetettiin, että sähkö ja vesi eivät sovi hyvin yhteen, mikä herättää kysymyksen, voitko laittaa sähköauton läpi auton pesu? No, voit. Ei ole mitään syytä olla viemättä sähköautoa autopesulan läpi, sillä sähköautot on suunniteltu kastumaan ja satamaan aivan kuten muutkin autot.

Sähköautojen sähköjärjestelmät on suljettu, mikä estää veden pääsyn kosketuksiin akun ja muiden tärkeiden johtojen kanssa. Tosiasia on, että sähköautot ovat jopa parempia kuin polttomoottoriautot, kun on kyse vedestä, koska niissä ei ole niin paljon hengitysputkia kuin tavallisissa autoissa.

Tämä tarkoittaa, että sähköauto kestää tulvia paljon paremmin kuin polttomoottoriauto. Elon Musk jopa sanoi itse, että Tesla Model S on niin hyvin suljettu, että se voi itse asiassa kellua vedessä. Oli miten oli, ÄLÄ YRITÄ tehdä tätä itse.

Autopesuihin liittyy kuitenkin joitakin hienouksia, jotka sinun on hyvä tietää, sillä jotkut niistä voivat vahingoittaa autoasi.

Minkä tyyppistä autopesulaa minun pitäisi käyttää?

  • Itsepalveleva autopesula
  • Paikallinen autonpesijä
  • Liikkuva pesu
  • Automaattinen Drive-In-autopesula

Itsepalveleva autopesula

Yksi suosituimmista tavoista pestä autosi on viedä se vanhan kunnon itsepalveluautopesulan kautta, joka on yleensä ajallisesti tehokkain ja edullisin vaihtoehto. Näissä huoltoasemien autopesuloissa on kaikki oikeat välineet työhön, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Nämä asemat ovat vain niin hyviä kuin sinun autonpesutaitosi.

  Mistä tiedän, jos hybridin akku on kuolemaisillaan?

Muista käydä läpi kaikki eri ohjelmat, jos haluat, että autosi on mahdollisimman puhdas. Nämä autonpesuasemat ovat nopeita ja helppoja, ne ovat yleensä avoinna ympäri vuorokauden, eivätkä ne ole kalliita. Niissä voi kuitenkin usein olla myös tungosta, vaihtoehtoja on rajoitetusti, niissä ei käytetä kaikkein laadukkaimpia tuotteita, ja joskus autosi naarmuuntuu helposti.

Paikallinen autonpesijä

Auton vieminen paikalliseen autopesulaan on niin vanhanaikaista kuin vain voi olla. Nämä tyypit ovat olleet alalla vuosikymmeniä, ja he ovat yleensä todella taitavia autonpesijöitä. Heillä on myös kaikki tarvitsemasi välineet, ja yleensä he käsittelevät autoasi kaikessa rauhassa, kunnes saavat sen kiiltämään. Jos he tekevät hyvää työtä, tulet todennäköisesti uudestaan, mikä on win-win-tilanne.

Sinänsä nämä kaverit ovat yleensä todella tarkkoja, etteivät naarmuta autoasi. He voivat kuitenkin joskus olla todella kalliita, ja jos he ovat hyviä, heillä on todennäköisesti koko ajan kiire.

Mobile Car Detailing

Nykypäivänä sinun ei tarvitse edes mennä autopesulaan, sillä autopesula voi tulla luoksesi. Liikkuva detalji on henkilö/ryhmä ihmisiä, jotka ovat valmiita tulemaan luoksesi ja pesemään autosi pihatielläsi, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse edes nostaa sormea. Nämä yritykset käyttävät yleensä parhaita tuotteita ja ovat ammattitaitoisimpia työssään.

On erittäin kätevää ja aikaa säästävää, että joku tulee luoksesi. Nämä palvelut ovat kuitenkin myös ylivoimaisesti kalleimpia, sillä ne maksavat joskus muutaman kerran enemmän kuin mitä yleensä joudut maksamaan paikalliselle autonpesijälle.

  Parhaat sedanit pitkille kuljettajille

Automaattinen Drive-In autopesula

Jos ajalla on suuri merkitys, automaattisen tunneliautopesulan kautta kulkeminen on aina helpoin ja nopein tapa pestä autosi. Sinun tarvitsee vain saapua paikalle, odottaa vuoroasi, mennä autopesulaan, maksaa ja voit lähteä. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, tähän ei pitäisi kulua enempää kuin noin 10 minuuttia.

Nämä palvelut ovat kuitenkin yleensä todella yksinkertaisia, eikä niissä kiinnitetä lainkaan huomiota yksityiskohtiin. Ihmiset eivät osallistu autosi pesuprosessiin, mikä voi usein olla virhe. Huonolaatuiset tuotteet, mahdolliset naarmut ja naarmut ovat kaikki yleisiä tämäntyyppisissä autonpesuissa.

FAQ-osio

Voinko pestä sähköauton sen latauksen aikana?

Usko tai älä, useimmat sähköautot on suunniteltu pestäväksi latauksen aikana, koska useimmat sähköautojen latausliittimet ovat vedenpitäviä. On kuitenkin aina hyvä tarkistaa omistajan käsikirjasta mahdolliset tiedot, jotka koskevat juuri sinun autoasi. Jos sinun ei tarvitse pestä autoasi sen latauksen aikana, on parempi irrottaa se pistorasiasta.

Ole varovainen, jos käytät painepesuria, sillä ne voivat usein olla todella voimakkaita, niin voimakkaita, että ne voivat läpäistä tiivisteet ja jopa vahingoittaa joitakin sähköosia. Älä siis suuntaa painepesuria lähellekään latausporttia.

Miten sähköautot pärjäävät sateessa?

Vastoin yleistä uskomusta sähköautot toimivat sateessa itse asiassa paremmin kuin polttomoottoriautot. Tämä johtuu siitä, että sähköautojen kaikki sähkökomponentit on täysin eristetty ympäristöstä, ja niiden vahingoittaminen kosteudella tarkoittaa yleensä suojamateriaalikerrosten puhkaisemista.

  Mitä autoja on helpointa korjata?

Sinänsä nämä komponentit voivat vaurioitua, jos kolaroit, mutta normaalin ajamisen ja pienempienkään onnettomuuksien ei pitäisi vahingoittaa mitään näistä komponenteista tai tehdä niistä haavoittuvia. Jos päätät kuitenkin ajaa sähköautollasi tulvassa, sähköautosi on suunniteltu katkaisemaan kaikki virta, jos se on tarpeen oikosulun estämiseksi. Joka tapauksessa sähköautot kestävät vettä ja tulvia paremmin kuin polttomoottoriautot, koska ne tarvitsevat enemmän ilmaa.

Ruostuvatko sähköautot?

Kun olemme todenneet, että sähköauton voimansiirto kestää paremmin vesialtistusta, meidän on nyt puhuttava auton muusta osasta. Koska sähköautot ja polttomoottoriautot on tyypillisesti valmistettu sinkitystä teräksestä ja pinnoitetusta alumiinista, ne ovat täysin turvassa korroosiolta ainakin vuosikymmenen tai kaksi.

Näin ollen sähköautojen ja polttomoottoriautojen välillä ei ole mainittavaa eroa ruostumisen suhteen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z