Volkswagen Golf yleiset ongelmat

Volkswagen Golf Ongelmat

1970-luvun puolivälissä Volkswagen kehitti pienen ja edullisen neliovisen viistoperän nimeltä VW Golf. Siitä lähtien Golf on onnistunut olemaan yksi maailman parhaiten myydyistä ensiluokkaisista premium-autoista. Aivan ensimmäiset VW Golf -mallit olivat perusmalleja, paljaita ja minimaalisia, kun taas viimeisimmät Mk7- ja Mk8 Golf -mallit ovat premium-autoja.

VW Golf on aina tunnettu autona, joka on halpa huoltaa ja jota ei tarvitse vaalia kuten joitakin sen kalliimpia saksalaisia kilpailijoita. Vuosien varrella Golfia on kuitenkin jatkuvasti parannettu, ja nyt se kilpailee Audi A3:n, Mercedes Benzin A-luokan ja BMW:n 1-sarjan kaltaisten autojen kanssa.

Kokonaisuutena Golf on osoittautunut luotettavaksi, mutta jotkin sukupolvet ovat todellakin parempia kuin toiset. Yleisimpiä VW Golfin ongelmia ovat moottorin syttyminen ja kolina, jousitusongelmat, vaihteisto-ongelmat, turboahtimen ongelmat ja erilaiset öljyvuotoihin liittyvät ongelmat.

Minkään näistä ei pitäisi lannistaa sinua harkitsemasta Golfia seuraavaksi ostokseksesi, sillä se on todella hyvä paketti. VW Golf tarjoaa monia eri sukupolvia, moottoreita, varusteita ja jopa korimallin muunnelmia, mitä ei voi sanoa useimmista viistoperäisistä autoista.

VW Golf – Moottorin sytytysvirheitä ja kolinaa koskevat ongelmat

Lähes kaikkien VW Golf -mallien tiedetään kärsivän erilaisista moottoriin liittyvistä ongelmista, jotka ilmenevät tyypillisesti moottorin kolinana ja laukeamishäiriöinä. Moottorin sytytyskeloilla on taipumus rikkoutua usein, ja ne on vaihdettava, jos haluat säilyttää moottorin yleisen terveyden. Onneksi niitä on helppo saada, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole kovin kalliita.

  Onko Volkswagen Beetle hyvä auto?

Nokka-akselivetoinen korkeapaineinen polttoainepumppu on myös hyvin dokumentoitu VW Golf -ongelma, joka ilmenee tyypillisesti äänekkäänä ja tilannekohtaisena moottorin kolinana. Ne voivat joskus pettää 20 000 kilometrin välein, mitä ei haluta, varsinkin kun polttoainepumppu ei yleensä ole useimmissa autoissa kuluva osa.

VW Golf – Jousitusongelmat

VW Golfin tiedetään myös kärsivän ongelmista etuvakaajan holkkien kanssa, jotka on vaihdettava aina, kun kuulet edestä tulevia vinkuvia ja kolisevia ääniä. Vanhempien VW Golf -mallien tiedetään kärsivän ongelmallisista taka-akseleista, joiden tiedetään aiheuttavan jyriseviä ääniä jonkin ajan kuluttua.

Vanhemmat VW Golfit ovat myös tunnettuja lisääntyneestä korroosiosta, joka tyypillisesti vaikuttaa kaikkiin jousituksen osiin, mikä aiheuttaa auton hidasta notkistumista. Ne on vaihdettava mahdollisimman pian, koska niiden tiedetään hajoavan täysin, jos ne ruostuvat liikaa.

VW Golf – Vaihteisto-ongelmat

Varhaiset VW Golf -mallit tunnetaan pitkäikäisestä manuaalivaihteistosta, joka näyttää kestävän ikuisesti. Uudemmat manuaalivaihteistot ovat kuitenkin tunnetusti kuluvampia, varsinkin jos et ole niiden kanssa varovainen. Vaihteistoöljyn ollessa vähissä tiedetään tyypillisesti aiheuttavan kaikenlaisia vaihteistoon liittyviä ongelmia, kuten sen, ettei vaihteen valinta onnistu.

Uudemmat automaattivaihteistot näyttävät olevan kokonaisuutena kunnollisia, erityisesti DSG-yksiköt. Vanhemmat automaattivaihteistot kärsivät tunnetusti ketjuongelmista, jotka tekevät vaihteistosta täysin hitaan ja joskus jopa täysin reagoimattoman.

VW Golf – Turboahdinongelmat

VW Golfissa on otettu jo varhain käyttöön pakkoinduktio, mikä tarkoittaa, että myös vanhemmat VW Golf -mallit on varustettu turboahtimella. Surullista on se, että jopa joissakin uudemmissa VW Golf -malleissa, kuten Mk7 GTI:ssä, tiedetään esiintyvän kaikenlaisia turboahtimen ongelmia, jotka voivat joskus johtaa täydelliseen vikaantumiseen.

  Volvo vs. Volkswagen: Luotettavuus

Onneksi VW huomasi ongelman varhain ja se korjattiin, mutta edelleen on melko paljon Mk7 GTI -malleja, joissa on turboahtimessa ongelmia. Myös vanhemmat Golf-mallit kärsivät joskus turboahtimen ongelmista, erityisesti GTI- ja R-mallit.

VW Golf – Öljyvuodot

Öljyvuodot ovat tyypillinen saksalaisille autoille tyypillinen ongelma, joka esiintyy yleensä lähinnä korkeammalla ajokilometrimäärällä ajetuissa autoissa, mutta joidenkin Golfien tiedetään kärsineen öljyvuodoista jopa suhteellisen varhain. Yksi syy tähän on se, että Golfissa käytetään tyypillisesti muovista öljypohjaa, jolla on taipumus hajota jonkin ajan kuluttua ja alkaa aiheuttaa vuotoja.
Joissakin Golf-malleissa käytetään muovisia letkuja ja kertakäyttöisiä tiivisteitä, jotka myös hajoavat ja aiheuttavat öljyvuotoja eri kohdista. Muista tarkistaa kiinnostamasi VW Golfin alapohja, sillä ne jättävät tunnetusti öljylätäköitä kaikkialle.

FAQ-osio

Mikä VW Golf -malli on luotettavin?

Luotettavin VW Golf on Mk7.5 tai Mk7 post-facelift-malli. Nämä ovat tulleet tuotantoon loppuvuodesta 2016 ja alkuvuodesta 2017, ja ne näyttävät erilaisilta verrattuna pre-facelift-malleihin. 7.5 Golf perii monia ominaisuuksia vanhemmalta pre-facelift-veljeltään, mutta siinä on myös onnistuttu ratkaisemaan monia pre-facelift-mallia vaivanneista ongelmista.

Jotkut sanovat, että Mk2 Golf on tuhoutumaton, mikä on enemmän tai vähemmän totta, mutta enimmäkseen siksi, että se on niin paljas auto, että siinä ei ole paljon asioita, jotka voivat muutenkin mennä pieleen.

  Sopivatko Mercedesin pyörät VW:hen

Mikä VW Golf -malli on vähiten luotettava?

Monien verkkolähteiden mukaan Mk5 Golf ja Mk6 Golf -mallit näyttävät olevan ne, joissa on raportoitu eniten ongelmia. Ei kuitenkaan ole täysin totta, että nämä olisivat epäluotettavia, sillä ne voivat olla myös todella luotettavia, jos niistä huolehditaan asianmukaisesti.

Uusi Mk8 Golf on vasta hiljattain julkaistu, joten sen pitkän aikavälin luotettavuutta ei voi vielä arvioida, mutta ensimmäisten raporttien mukaan se näyttää sijoittuvan jonnekin keskelle.

Onko VW Golf 8 hyvä auto?

Upouusi kahdeksas Golf-sukupolvi nimeltä Golf 8 on saanut osakseen paljon kritiikkiä, koska monet toimittajat pitävät sitä heikompilaatuisena verrattuna Golf 7.5:een. Tämä pitää 100-prosenttisesti paikkansa tietyillä osa-alueilla, kuten materiaalien laadussa, mutta Golf 8 kompensoi tämän hämmästyttävillä moottoreilla ja todella teknologiapainotteisilla sisätiloilla.

Golf 8 on erittäin riippuvainen valitsemistasi lisävarusteista, mikä tarkoittaa, että se voi tuntua sekä luksusautolta että halvalta autolta. Kaiken kaikkiaan VW 8 on edelleen hyvä auto, mutta pinnan alla se ei ole laatuhyppy 7,5:een verrattuna.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z