Volkswagen ID.4 yleiset ongelmat

Volkswagen ID.4 Ongelmat

VW ID.4 on Volkswagenin sähköauton perusmalli, joka on suunniteltu kilpailemaan Mustang Mach E:n, Nissan Leafin, Chevy Boltin, Tesla Model Y:n ja Audi Q4:n kaltaisten autojen kanssa. Q4 ja ID.4 on rakennettu identtiselle alustalle, mikä tarkoittaa, että Q4 on ID.4:n premium-versio.

ID.4 on ollut myynnissä vasta vähän aikaa, joten sen pitkäaikainen luotettavuus on vielä arvoitus. Koska sähköautot ovat kuitenkin luonnostaan luotettavampia kuin perinteiset polttomoottoriautot, ID.4:n pitäisi olla kunnollinen.

Niin tai näin, yleisimmät VW ID.4:n ongelmat liittyvät sähköjärjestelmiin, jarruihin, jousitukseen, rakentamisen laatuun sekä varusteisiin ja sisustukseen. Suurin osa näistä on suhteellisen helposti ratkaistavissa, mutta ne johtuvat myös useimmiten VW:n heikosta laadunvalvonnasta.

Kaiken kaikkiaan ID.4 on suhteellisen luotettava auto, mutta se voisi olla myös parempi. Useimmilla VW:n malleilla on tapana parantua myöhempien mallien myötä, joten ID.4:stäkin tulee todennäköisesti parempi lähivuosina saapuvan keskisyklin päivityksen jälkeen.

VW ID.4 – Sähköjärjestelmiin liittyvät ongelmat

Ei ole yllätys, että sähköautossa on lukuisia mahdollisia sähköisiä ongelmia. Tämä on nykyään itsestäänselvyys useimmille sähköautoille, koska autonvalmistajat alkavat vasta toteuttaa sähköautoratkaisuja laajemmassa mittakaavassa. Muutamat omistajat ovat raportoineet auton sammumisesta ilman näkyviä syitä, kun taas toiset ovat raportoineet auton menettäneen virran.

Sähköongelmat eivät koske vain auton pakollisia järjestelmiä, vaan myös infotainment-järjestelmää, peruutuskameraa ja lähestymisantureita. Ymmärrettävästi jotkin näistä ovat merkittäviä turvallisuusongelmia, mikä tarkoittaa, että ne olisi hoidettava mahdollisimman pian.

  Volkswagen Arteon yleiset ongelmat

VW ID.4 – Jarruongelmat

Luultavasti yksi pahimmista VW ID.4:ään liittyvistä ongelmista ovat jarrut, jotka sattuvat yhtäkkiä menettämään jarrutustehonsa. Eräs omistaja kertoi, että hänen ID.4:nsä menetti yhtäkkiä kaiken jarrutustehon, mikä johti onnettomuuteen, jossa auto jäi kokonaan auton alle.
Pari omistajaa kertoi, että auto alkoi yhtäkkiä kiihdyttää ilman syytä ja jopa törmäsi muihin autoihin. He sanoivat, etteivät he pystyneet käyttämään jarruja, koska auto ei reagoinut heidän painalluksiinsa. VW ei ole kommentoinut asiaa, mutta joidenkin lähteiden mukaan VW on todellakin tietoinen asiasta.

VW ID.4 – Jousitusongelmat

ID.4 näyttää joskus kärsivän erikoisista jousitukseen liittyvistä ongelmista, jolloin autossa alkaa kuulua narskuvia ääniä. Eräät asiantuntijat ovat todenneet, että tämä ongelma johtuu holkkeihin liittyvistä ongelmista, jotka saattavat rikkoutua odotettua aikaisemmin.

Muista siis tarkastaa ID.4:n jousitus perusteellisesti, ennen kuin päätät ryhtyä toimeen. On syytä mainita, että nämä valitukset eivät ole kovin yleisiä, mutta tällaiset ongelmat vaikuttavat tyypillisesti raskaampiin autoihin muutaman vuoden käytön jälkeen.

VW ID.4 – Rakennuksen laatuun liittyvät ongelmat

VW ID.4 kärsii erilaisista rakentamisen laatuun liittyvistä ongelmista kahdella eri tavalla. Ensinnäkin autossa on ilmeisesti käytetty erilaisia kustannussäästömenetelmiä, koska VW menetti paljon rahaa Dieselgate-skandaalin vuoksi. Niinpä monissa VW:n tuotteissa, erityisesti ID- ja Golf-mallistossa, on nyt halvemmat verhoilukappaleet verrattuna esimerkiksi Mk7.5 Golfiin.

  Volkswagen Passat yleiset ongelmat

Lisäksi ID.4:ssä on joskus ongelmia epätasaisissa paneeliväleissä, jotka näkyvät melko helposti. Useimmat ihmiset toteavat, että nämä johtuvat useimmiten huonosta laadunvalvonnasta aina tehtaalta lähtiessä.

VW ID.4 – Varusteisiin ja verhoiluun liittyvät ongelmat

VW ID.4:n tiedetään myös kokevan ongelmia, jotka liittyvät moniin auton sisätilojen koristeisiin ja varusteisiin. VW jopa palautti ID.4:n, koska autossa oli huonosti kiinnitetty tavarahylly, joka saattoi rikkoutua ja heittää kaikki matkatavarat matkustamoon.

Jotkut omistajat ovat raportoineet myös kattoluukun kanssa ilmenneistä ongelmista, joissa auton kattoluukku ei aina kohdentunut kunnolla. Sisätilojen värimuutoksiin liittyvät ongelmat ovat harvinaisia, mutta jotkut omistajat ovat valittaneet niistä. Kaiken kaikkiaan tällaiset ongelmat tullaan todennäköisesti korjaamaan tulevissa ID.4-malleissa, koska VW:llä on tapana ratkaista nämä ongelmat aina, kun ne tulevat tietoisiksi niistä.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Volkswagen ID.4?

VW ID.4 on nykyään suhteellisen suosittu sähköauto, ja monet ihmiset ovat epävarmoja sen ostamisesta. Kannattaa olla tietoinen siitä, että ID.4 on lähtötason EV, mikä tarkoittaa, että se yrittää todella kovasti olla premium-luokkaa, mutta toteutustaso ei aina pysty perustelemaan sitä.

Tämä ei välttämättä koske ID.4:ää, vaan pikemminkin kaikkia nykyisillä markkinoilla olevia sähköautoja. Joka tapauksessa ID.4 on todella mielenkiintoinen auto, ja sitä kannattaa harkita, jos haluaa sähköauton. ID.4 tarjoaa Nissanin ja Chevyn vastaaviin autoihin verrattuna premium-merkin ja on myös hieman paremmin varusteltu, erityisesti korkeamman varustuksen mallit.

  Onko Volkswagen Atlas hyvä auto?

Voinko koeajaa VW ID.4:n?

Jos olet kiinnostunut ID.4:n ostamisesta, parasta, mitä voit tehdä, on mennä VW:n näyttelytilaan testaamaan autoa. VW vaatii sinua allekirjoittamaan vastuuvapautuksen, joka tarkoittaa, että olet vastuussa, jos autolle tapahtuu jotain.

VW on tietoinen siitä, että kiinnostus ID.4-mallia kohtaan on suurta, joten se todennäköisesti antaa sinun koeajaa sellaisen. VW on kuitenkin myös tietoinen siitä, että kaikki ihmiset eivät osaa ajaa sähköautoa. Muista siis katsoa muutama nettivideo ennen kuin päätät pyytää koeajoa.

Onko VW ID.4 sen arvoinen?

VW ID.4 tarjoaa kohtuullisen arvon, koska se on VW ja se on kohtuullisen hintainen. Jotkut pitävät ID.4:ää hieman liian kalliina, mutta tämä on täyssähköautojen todellisuutta. Sähköautojen maailmassa ID.4 on itse asiassa suhteellisen halpa auto.

Kaiken kaikkiaan VW ID.4 on todellakin sen arvoinen, joten kysy koeajoa paikalliselta VW-jälleenmyyjältäsi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z