VW Bluetooth-pariliitäntäongelmat

VW ongelmat

Nykyaikaiset autot on varustettu lukuisilla hyödyllisillä ominaisuuksilla, jotka tekevät jokapäiväisistä kokemuksistamme sekä turvallisempia että viihdyttävämpiä. Autojen Bluetooth-toiminnot ovat olleet käytössä jo 2000-luvun alkupuolelta lähtien, mutta niitä on myöhemmin päivitetty useisiin eri toimintoihin, kuten autossa soittamiseen, äänen suoratoistoon, GPS:ään, erilaisiin mukavuusominaisuuksiin ja jopa joihinkin turvallisuusominaisuuksiin.

Kaikissa VW-autoissa on nykyään Bluetooth-toiminto, mikä on odotettavissa, koska VW-autot ovat nykyaikaisia ja ajan tasalla. Joskus näissä järjestelmissä voi kuitenkin esiintyä monenlaisia ongelmia, joista osa on helppo korjata, kun taas toiset vaativat ohjelmiston tai jopa laitteiston vaihtamista/päivittämistä.

Yleisimpiä VW:n Bluetooth-pariliitäntäongelmia ovat muun muassa se, että Infotainment-keskusjärjestelmä ei onnistu muodostamaan laiteparia tai katkaisee yhteyden ilman näkyvää syytä, handsfree-kännykkäongelmat, äänentoisto-ongelmat ja ongelmat, joissa järjestelmä ei tunnista, että puhelin on edes olemassa.

Näihin ongelmiin on yleensä samanlaisia/ samoja ratkaisuja, minkä vuoksi sinun kannattaa suorittaa kaikki nämä ongelmat, jos et näytä saavan järjestelmää toimimaan. Jos et onnistu korjaamaan ongelmia tällä tavalla, on parasta kääntyä kokeneen VW-teknikon/huoltokeskuksen puoleen, sillä osa näistä voi johtua auton keskeisten sähköjärjestelmien ongelmista.

Pariliitosongelmat tai järjestelmä ei pysty ylläpitämään johdonmukaista yhteyttä.

Todennäköisesti yleisin ongelma VW:n Bluetooth-toiminnoissa on, kun järjestelmä kieltäytyy muodostamasta pariliitosta uuden laitteen kanssa tai se katkaisee yhteydet ajoittain. Molemmat näistä ongelmista ovat melko turhauttavia, koska niiden ratkaiseminen edellyttää, että kiinnität huomiota järjestelmään, mikä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi ajaa, kun yrität korjata näitä ongelmia.

  Volkswagen Arteon yleiset ongelmat

VW:n MIB-järjestelmässä voi esiintyä ongelmia vioittuneiden järjestelmätiedostojen ja erilaisten vikojen ja häiriöiden kanssa, jotka yleensä johtavat näihin ongelmiin. Niiden korjaamiseksi on parasta suorittaa järjestelmän master-reset tai päivittää VW MIB -järjestelmä uusimpaan iteraatioonsa. Jos tämä ei auta, ota yhteyttä VW-jälleenmyyjään, sillä kyseessä voi olla myös laitteisto-ongelma, joka vaatii ammattilaisen arvioinnin.

Hands-Free Bluetooth -kännykkäongelmat

Bluetooth-kännykän handsfree-toiminto mahdollistaa puheluihin vastaamisen ja soittamisen ajon aikana tavalla, joka ei ole laiton. Tämä on ainoa tapa, jolla sinun pitäisi soittaa ja vastata puheluihin ratin takana, koska tämä ei yleensä edellytä puhelimen ottamista käteen. Kaikki tämä muuttuu kuitenkin vaikeaksi tai pikemminkin mahdottomaksi, jos järjestelmä pettää.

Tämän ratkaisemiseksi on parasta mennä MIB-infotainment-järjestelmään ja unohtaa Bluetooth-laite ja yrittää yhdistää se uudelleen. Tämä yleensä ratkaisee ongelman useimmissa tapauksissa, mutta jos näin ei tapahdu, auto on sammutettava ja jätettävä 10-15 minuutiksi, ennen kuin yrität uudelleen. Kannattaa myös tarkistaa puhelimesi turvakutsuviestit, mikä tarkoittaa, että olet unohtanut ottaa toiminnon käyttöön puhelimen Bluetooth-valikon kautta.

Bluetooth-äänentoistoon liittyvät ongelmat

Useimmat ihmiset käyttävät nykyään Bluetooth-yhteyksiä musiikin suoratoistoon ratin takana, mikä voi myös muodostua ongelmaksi, jos järjestelmä ei suostu tekemään niin. Voit kouluttaa itsesi siitä, miten voit suoratoistaa musiikkia VW:ssäsi, ennen kuin voit ryhtyä korjaamaan tätä ongelmaa. Ensimmäisenä kiinnostuksen kohteena olisi tarkistettava, oletko ottanut tämän toiminnon käyttöön puhelimesi kautta.

  Onko Volkswagen Tiguan hyvä auto?

Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, on parasta käynnistää musiikkisovellus uudelleen puhelimessa ja yhdistää se uudelleen järjestelmään. Muista nostaa äänenvoimakkuutta sovelluksessasi ja ottaa mediamusiikin toisto käyttöön infotainment-keskusnäytössä.

VW Bluetooth ei tunnista puhelintani.

Viimeinen mainitsemamme ongelma on sellainen, jossa järjestelmä ei edes löydä puhelintasi. Varmista ensin, että kytket Bluetooth-näkyvyyden päälle puhelimessasi, kun etsit laitettasi auton infotainment-järjestelmän kautta. Puhelin kannattaa nimetä uudelleen joksikin sellaiseksi, jonka voit helposti huomata auton infotainment-näytöltä.

Jos et vieläkään löydä puhelintasi, yritä sammuttaa puhelin ja auto ja anna niiden olla 10-15 minuuttia, ennen kuin yrität uudelleen. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, yritä päivittää puhelimesi ja auton sisäinen MIB-järjestelmä uusimpaan versionsa ennen kuin yrität uudelleen. Lopuksi, jos ongelma jatkuu, on parasta ottaa yhteyttä VW:hen.

FAQ-osio

Onko turvallista käyttää Bluetooth-toimintoja ajon aikana?

Yksi tärkeimmistä Bluetoothin tarjoamista eduista on mahdollisuus käyttää/ohjata laitteita ajon aikana. Näin ollen se on todellakin turvallista, jos teet sen autonvalmistajan suosittelemalla tavalla. Lisäksi, jos Bluetooth-järjestelmä häiriintyy tai saa sinut keskittymään sen ratkaisemiseen tien päällä, on parasta jättää kaikki, kunnes pysähdyt kokonaan.

Joskus näistä järjestelmistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä joidenkin järjestelmien kalibrointi voi olla ongelma. Joka tapauksessa, jos kaikki on niin kuin pitääkin ja jos käytät järjestelmää valmistajan tarkoittamalla tavalla, se on turvallista tehdä ratin takana.

  Volkswagen Polon vuodet, joita kannattaa välttää - parhaat ja huonoimmat vuodet

Tarjoaako VW Bluetooth 5.0:n?

Bluetooth 5.0 sisältää paljon parannuksia vanhempiin järjestelmiin verrattuna, koska se mahdollistaa useiden laitteiden yhdistämisen kerralla, mikä on yleensä hyödyllistä niille, jotka käyttävät erillisiä laitteita puheluiden soittamiseen ja musiikin soittamiseen tai navigaattorin asettamiseen. Toinen Bluetooth 5.0 -järjestelmän etu on, että se tarjoaa yleensä paremman yhteyden.

Onneksi kaikissa nykyaikaisissa VW-malleissa on Bluetooth 5.0, kun taas vanhemmissa (noin 10 vuotta vanhoissa) VW-malleissa on vanhemmat Bluetooth-versiot.

Tarjoaako VW langatonta Apple CarPlayta ja Android Autoa?

Ainoastaan uusimmissa 2021+ VW-malleissa on langaton CarPlay ja Android Auto, mikä tarkoittaa, että sinun on käytettävä kaapelia, jos haluat käyttää näitä toimintoja vanhemmissa VW-malleissa. Langaton Apple CarPlay ja Android Auto käyttävät Bluetoothia langallisen yhteyden sijaan, mikä tekee yhteysprosessista paljon saumattomamman ja premium-tuntuisemman.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z