Yleiset Ford Tourneo Custom -ongelmat

Ford Tourneo Custom

Ford Tourneo -pakettiauto on pohjimmiltaan Ford Transitin pehmeämpi versio, sillä se on suunniteltu kuljettamaan ihmisiä ja matkatavaroita työkalujen ja koneiden kuljettamisen sijasta, mikä tarkoittaa, että se on sekä mukavampi että paremmin varustettu kuin Transit. Se on myös todella suosittu pakettiauto kaikkialla maailmassa, sillä monet käyttävät näitä pakettiautoja verotustarkoituksiin.

Jotta ajoneuvo olisi hyvä taksiauto, sen on kestettävä kaikki taksiajoon liittyvät väärinkäytökset ja pystyttävä lisäksi ajamaan valtavasti kilometrejä melko lyhyessä ajassa. Siksi aiomme nyt mainita kaikki yleiset Ford Tourneo Custom -ongelmat ja kertoa, mitä niistä on pakko rikkoa.

Tehon menetys näyttää olevan ongelma, josta useimmat ihmiset puhuvat, kun taas ennenaikainen jarrujen ja renkaiden kuluminen on myös todella yleistä. Erilaisia ongelmia auton sähköjen kanssa näyttää myös esiintyvän, erityisesti ilmastointijärjestelmän kanssa. Vetoakselin kytkentä voi pettää, jolloin ajoneuvo voi vierähtää pois pysäköitynä.

Lopuksi on vielä puhuttava kaasuläppäkotelo-ongelmista, jotka voivat tehdä Transitin mukavammasta versiosta epämukavan. Kaiken kaikkiaan Tourneo Custom näyttää olevan kohtuullisen luotettava auto, joka ansaitsee paikkansa markkinoilla, mutta vain jos pysyt valppaana ja huolehdit kaikista sen ongelmista ennen kuin ne ilmenevät.

Tehon menetys

Transit ja Tourneo ovat saman kolikon kaksi puolta, minkä vuoksi on täysin järkevää, että molemmat kärsivät tästä ongelmasta. Nämä ongelmat näyttävät olevan yleisimpiä vuosien 2015-2017 Tourneo-malleissa, ja ne johtuvat useimmiten polttoaine- ja ilmansuodattimien tukkeutumisesta vesivuodoista. Tämä tukkii polttoaineen kulun ja saa moottorin kamppailemaan, ehkä jopa sammumaan.

  Ford Rangerin vuodet, joita kannattaa välttää - parhaat ja huonoimmat vuodet

Tukkeutunut polttoaineen ruiskutuslaite liittyy myös läheisesti näihin ongelmiin, ja se on usein yhteydessä moottorin tarkastusvaloon. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on ensin varmistettava, että vuoto todella on olemassa. Jos on, sinun on huolehdittava siitä, huuhdeltava järjestelmä ja vaihdettava kaikki vaurioituneet/tukkeutuneet suodattimet ja polttoainesuuttimet.

Ennenaikainen jarrujen ja renkaiden kuluminen

Internetissä liikkuu melko paljon raportteja siitä, että Ford Transitin/Tourneon takajarrut kestävät usein alle 15 000 kilometriä per sarja. Tämä on todellakin ongelma, sillä ne, jotka omistavat ajoneuvokannan ajoneuvoja, voivat helposti pelästyä näitä, koska ne lisäävät näiden ajoneuvojen olennaisia ylläpitokustannuksia merkittävästi.

Satulat näyttävät olevan tärkein syy siihen, miksi näin tapahtuu, koska ne ovat alttiita juuttumaan. Jos näin tapahtuu, on myös suuri mahdollisuus, että se aiheuttaa myös renkaiden ennenaikaista epätasaista kulumista. Kaiken kaikkiaan, jos pysyt tämän asian yläpuolella, sinun pitäisi olla kunnossa.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat jotain, mistä useimmat autot kärsivät tavalla tai toisella, eikä Tourneo ole siitä poikkeava. Kaikista ongelmallisin osa-alue on ilmastointijärjestelmä, joka voi joskus kieltäytyä jäähdyttämästä matkustamoa niin tehokkaasti kuin sen pitäisi. Mahdollisia syitä näihin ongelmiin ovat lian ja roskien juuttuminen järjestelmän sisälle tai jopa järjestelmän vuodot.

Muita sähköongelmia ovat muun muassa ongelmat, jotka liittyvät lisävarusteiden hitaaseen reagointiin tai vikaantumiseen, tai ongelmat esimerkiksi virtalukkojen, sähköisten ikkunoiden tai radio-/infotainment-järjestelmän kanssa.

  Onko Ford F-150 Lightning hyvä auto?

Vetoakseliongelmat

Yksi Tourneon vaarallisimmista ongelmista on se, että vetoakselin kytkentä voi pettää ja siten aiheuttaa huomattavia vaurioita moottorille, jolloin auto voi jopa rullata pysäköidessään. Jos nämä kytkimet katkeavat, ne aiheuttavat varmasti mekaanisia vaurioita suurimpaan osaan ympäristöstään, mikä tarkoittaa, että ne voivat tuhota myös jarrut.

Ymmärrettävästi tämä on äärimmäisen vaarallinen asia, johon on puututtava välittömästi. Ford jopa kerran teki Transitin takaisinkutsun juuri tämän ongelman vuoksi, minkä vuoksi näitä tapahtuu myös Tourneossa.

Kaasuläpän ongelmat

Kaasupolkimella ohjataan kaasupolkimen kautta moottoriin tulevan ilman määrää, mikä tarkoittaa, että jos se rikkoutuu, pakettiauto toimii huonosti, koska moottorin kunnolliseen palamiseen tarvittavat seokset ovat aivan sekaisin.

Tämä ongelma voidaan korjata joko puhdistamalla kuristimen runko (jos mahdollista), tai jos se ei ole mahdollista, sinun on vaihdettava se, koska kaikki muu ei ratkaise ongelmaa.

FAQ-osio

Onko Ford Tourneo hyvä pakettiauto?

Ford Tourneo on yksi suosituimmista matkustaja-autoista, koska se perustuu Transitiin, mutta on paljon käyttökelpoisempi ja mukavampi. Transit on kiistatta menestynein maailmanlaajuinen pakettiauto kahden viime vuosikymmenen aikana, mikä tarkoittaa, että Tourneon pitäisi olla yhtä menestyksekäs.

Todellisuudessa Tourneo ei ole läheskään yhtä menestyksekäs kuin Transit, koska ihmiset rakastavat Transitia työkaluna, mutta Tourneon on tarkoitus olla hieman ”luksusluokan” pakettiauto. Näihin tarkoituksiin useimmat omistajat ovat kiinnostuneita saksalaisvalmisteisista pakettiautoista, mutta se ei silti poista sitä tosiasiaa, että Tourneo on todellakin todella hyvä pakettiauto.

  Ford Mustang Shelby GT500 Luotettavuus

Ovatko käytetyt Ford Tourneo -pakettiautot luotettavia?

Ford Tourneo on luotettavuudeltaan kunnollinen, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi pysyä sellaisena mahdollisimman pitkään. Jos pakettiautosta ei kuitenkaan ole pidetty kunnolla huolta ennen kuin yrität ostaa sen, on vain parasta olla ostamatta sitä, sillä epäasianmukainen huolto on lopulta aina tärkeämpää kuin pakettiauton luontaiset ominaisuudet.

Toisaalta, jos pakettiautoa on huollettu perusteellisesti ja ajallaan, ei ole mitään syytä, miksi sinun ei pitäisi harkita sitä.

Onko Ford Tourneo 9-paikkainen?

Kyllä, Ford Tourneo on 9-paikkainen auto, koska se on suunniteltu kuljettamaan ihmisiä. Kaikki nämä yhdeksän istuinta ovat riittävän suuria, jotta niihin mahtuu aikuinen, mutta aikuisten on parempi istua jollakin auton keskellä tai etuosassa olevista istuimista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z