Yleisiä ongelmia Mercedes GLB 250:ssä

Mercedes GLB 250

Mercedes GLB-luokka on Mercedeksen pienin ylellinen perhemaasturi. GLB 250 on suunniteltu ensisijaisesti perhemaasturiksi, jossa on tehokas tilankäyttö. Tämä tarkoittaa, että GLB-malliin on saatavana jopa seitsemän istuinta, mikä on enemmän tai vähemmän ennenkuulumatonta tässä segmentissä. GLB 250 perustuu samaan alustaan kuin GLA 250, mikä tarkoittaa, että ne jakavat melko paljon osia keskenään.

Luotettavuuden osalta GLB 250 on alle kaksi vuotta vanha, joten on melko vaikea sanoa, miten GLB pärjää muutaman vuoden kuluttua. Tähän asti GLB on ollut samanlainen kuin GLA, mikä tarkoittaa, että se on kaiken kaikkiaan kohtuullisen luotettava auto, mutta vain jos kaikki huollot tehdään oikein.

Yleisimmät GLB 250:n ongelmat liittyvät turvatyynyihin, elektroniikkaan, polttoainejärjestelmään, eri jousitusosiin ja ohjausjärjestelmään. GLB250 oli ja on edelleen osa muutamaa takaisinkutsua, jotka liittyvät pääasiassa turvatyyny- ja sähköongelmiin.

Kaiken kaikkiaan GLB 250:n alku oli hankala, mikä on odotettavissa täysin uudelta mallilta. Meidän on odotettava muutama vuosi, ennen kuin voimme varmuudella sanoa, onko GLB 250 todella luotettava auto vai ei.

Mercedes GLB 250:n turvatyynyongelmat

Mercedes GLB 250:ssä on useita turvatyynyihin liittyviä ongelmia. NHTSA:n mukaan jotkin GLB 250 -mallit kärsivät väärin asennetuista tai viallisista etumatkustajan turvatyynyistä, ja siksi takaisinkutsu ylipäätään tehtiin. Jos olet ostamassa GLB 250 -mallia, sinun on varmistettava, että auton kaikki turvatyynyongelmat on korjattu.

  Yleisiä ongelmia Mercedes A-Classissa?

Sivuverhon turvatyyny näyttää myös olevan osa erästä toista GLB 250:n takaisinkutsua, joten tarkista myös se. Jos ostat käytetyn GLB 250:n, kysy omistajalta, onko hän koskaan saanut jälleenmyyjältä sähköpostia näistä takaisinkutsuista, koska Mercedes ottaa näin yhteyttä asiakkaisiinsa, jotka ovat saaneet takaisinkutsuttavia autoja.

Mercedes GLB 250 sähköongelmat

Yleisin GLB 250 -mallin takaisinkutsu liittyy veden tunkeutumisen aiheuttamiin sähköongelmiin. NHTSA toteaa, että vesi voi päästä matkustamoon istuinten alla olevien halkeamien kautta ja pyöräkoteloiden ympäriltä. Nämä voivat joutua kosketuksiin erilaisten suojaamattomien sähkökomponenttien kanssa ja aiheuttaa niissä toimintahäiriöitä.

Näiden tunkeutumisten tiedetään aiheuttavan lukemattomia erilaisia ongelmia, kuten moottorin sammumisen tai infotainment-järjestelmän täydellisen vikaantumisen. Muista tarkastaa auton sisätilojen jalkatilat, jotta näet, onko missään vesipisaroita. Lisäksi ne voivat aiheuttaa auton sisäisen metallikerroksen syöpymistä, koska ne eivät ole yhtä hyvin suojattu korroosiolta kuin ulkopaneelit.

Mercedes GLB 250 -polttoainejärjestelmän ongelmat

GLB 250 oli osa toista takaisinkutsua mahdollisen polttoainevuodon vuoksi. Ongelma oli se, että hiukkanen saattoi päästä polttoainekiskojen ja polttoainesuuttimien välisiin tiivisteisiin ja aiheuttaa polttoainevuotoja. Polttoaineeseen liittyvät ongelmat on korjattava välittömästi, sillä ne voivat aiheuttaa auton syttymisen tuleen.

Sen vuoksi kannattaa ehdottomasti tutkia tarkemmin auton VIN-numeroa ja yrittää löytää tietoa siitä, onko katsomassasi autossa jokin näistä ongelmista. Lisäksi GLB 250 näyttää joskus kärsivän myös ennenaikaisesti tukkeutuneista polttoainesuodattimista, mutta nämä johtuvat yleensä huollon puutteesta.

  Mercedes C300:n yleiset ongelmat

Mercedes GLB 250:n jousitus- ja ohjausjärjestelmän ongelmat

Mercedes GLB 250:llä ja Mercedes GLA 250:llä on monia yhteisiä osia keskenään, mikä tarkoittaa sitä, että molemmilla näistä on taipumus kärsiä etuakselin kannattimen ongelmista. Jos näitä ei korjata riittävän ajoissa, ne todennäköisesti vaikuttavat auton ohjattavuuteen ja tekevät auton ajamisesta jopa erittäin vaarallista. Varmista siis, että tarkastat etuakselin kannattimen, jos olet kiinnostunut ostamaan jommankumman näistä.

Tärkein syy siihen, miksi etuakselin kannatin aiheuttaa ongelmia, on se, että se voi syöpyä jo varhain. Monet omistajat toteavat, että voit ottaa yhteyttä Mercedes-jälleenmyyjään, ja he korjaavat ongelman ilmaiseksi, koska kyseessä on valmistusvirhe.

FAQ-osio

Kuinka kauan Mercedes GLB 250 kestää?

Mercedes Benz GLB 250 voi kestää muutamia satoja tuhansia kilometrejä tarvitsematta suurempia peruskorjauksia, jos pidät siitä asianmukaista huolta. Ei ole kovin montaa GLB-mallia, joka edes lähellekään jaksaisi näin paljon kilometrejä, mutta tämä on enemmän tai vähemmän standardi kaikille nykyaikaisille Mercedes-malleille. Lisäksi vuoden 2018 A-Klassissa on myös paljon yhteisiä osia GLB:n kanssa, ja se näyttää pitävän hyvin pintansa.

Kaikki tämä tarkoittaa, että voimme sanoa, että GLB:n pitäisi olla yhtä hyvä kuin A-Klasse, ellei jopa parempi. Avain merkittävän kilometrimäärän saavuttamiseen millä tahansa autolla on sen kunnollinen huolto. Jos teet niin, auto palvelee sinua mahdollisimman pitkään.

  Mikä on Mercedes BlueTec?

Onko Mercedes GLB:ssä seitsemän istuinta?

Mercedes GLB-luokka on pienin seitsenpaikkainen Mercedes-maasturi, jonka voi ostaa rahalla. Mercedes tarjoaa seitsemän istuinta kolmeen malliinsa, GLB:hen, keskikokoiseen GLE-malliin ja täysikokoiseen GLS-malliin. Kokoerot GLB:n ja GLE/GLS:n välillä ovat huomattavat, kun taas GLE:n ja GLS:n kokoerot eivät ole yhtä merkittäviä.

Vaikka GLB:ssä on jopa seitsemän istumapaikkaa, ne ovat yksinkertaisesti aivan liian pienet, jotta niihin mahtuisi mukavasti seitsemän henkilöä. On myös syytä mainita, että kun seitsemän istuinta on käytössä, tavaratila on lähes olematon.

Onko Mercedes GLB parempi kuin GLA?

Mercedes GLB-luokka on todellakin parempi auto kuin Mercedes GLA. Tämä johtuu siitä, että GLB ei ole kovinkaan paljon kalliimpi, mutta tarjoaa silti paljon enemmän tilaa. Lisäksi GLB on ruokaketjussa ylempänä, mikä on hyvä asia, koska GLA tunnetaan lähtötason katumaasturina.

Kaiken kaikkiaan GLB on parempi valinta, koska se on käytännöllisempi, korkeammalla mallistossa, eikä sen vuoksi tarvitse maksaa valtavaa preemiota GLA:han verrattuna.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z