Yleisiä ongelmia BMW ActiveHybrid 3:n kanssa

BMW ActiveHybrid 3 on tyylikäs, polttoainetaloudellinen, mukava ja luotettava auto. Kuten useimmissa BMW:ssä, myös siinä on useita ongelmia, jotka omistajien tai kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Mutta mitkä ovat BMW ActiveHybrid 3 -sedanin yleisiä ongelmia?

BMW ActiveHybrid 3:n yleisiä ongelmia ovat vaihteisto-ongelmat, vesipumpun vikaantuminen, vaihteisto-ongelmat ja moottoriongelmat. Useimmat näistä ongelmista ovat kalliita ja hankalia korjata. Mutta asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla suuri osa ongelmista voidaan välttää.

Mitkä ovat BMW ActiveHybrid 3:n yleiset ongelmat?

Vaihteisto-ongelmat

Tärkein ongelma, jonka kanssa BMW ActiveHybrid 3 -käyttäjien tulisi olla valmiita kamppailemaan, on vaihteistoasiat. Joitakin vaihteisto-ongelmia ovat muun muassa kiihdytyksen aikana tapahtuva narskuttelu, auton tärinä ajon aikana, konepelliltä tuleva viheltävä ääni, vaihteiden vaihtamisen viivästyminen ja polttava haju. Kaikki nämä vaihteisto-ongelmat johtuvat eri asioista.

Vaihteiden vaihtamisen viivästyminen on yleistä tässä autossa, ja se johtuu huonosta huollosta tai korkeasta ajokilometrimäärästä. Siksi autossa on aina vaihdettava vaihteistoneste. Mutta jos tämä ei ratkaise ongelmaa, pyydä mekaanikkoa tarkistamaan venttiilirunko ja vaihteenvaihtosolenoidit.

Kiihdytyksen aikana tapahtuva narskuttelu johtuu viallisesta tai vikaantuneesta planeettavaihteistosta. Jos tämä järjestelmä vikaantuu, se ei sovita auton pyörien nopeutta moottorin nopeuteen. Pyydä mekaanikkoa tarkastamaan planeettavaihteistojärjestelmä ja korjaamaan tai vaihtamaan vaurioituneet osat.

Jos konepelliltä kuuluu viheltävä ääni, se on merkki siitä, että vaihteisto ei toimi. Tämän äänen pääasiallinen syy on työntölaakerin vikaantuminen tai kytkinpaketin liukuminen tietyissä olosuhteissa. Vaihdata vaurioituneet tai vialliset osat, jotta vältät viheltävän äänen ja jotta voimansiirto toimii optimaalisesti.

  Onko Audi vai BMW arvokkaampi?

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, jos huomaat autossasi polttavaa hajua, se on merkki vaihteiston vikaantumisesta. Suurin syy tähän on alhainen tai likainen vaihteistoneste autossasi. Toiseksi se voi johtua siitä, että järjestelmä palaa liian kuumaksi, mikä lisää kitkaa ja syövyttää moottoria.

Vesipumpun vika

Tämä on yleinen ongelma, jonka useimmat BMW-käyttäjät kokevat. Tärkein syy vesipumpun vikaantumiseen BMW:ssä on auton ikä ja runsas käyttö. Jos BMW ActiveHybrid 3 -autoosi on siis kertynyt useita kilometrejä, vesipumpun vikaantumisen todennäköisyys on suuri. Tämä ongelma ilmenee todennäköisesti, kun autolla on ajettu yli 100 000 kilometriä.

Paras ratkaisu on vaihtaa vesipumppu uuteen. Lisäksi kannattaa tarkistaa muut jäähdytysjärjestelmän osat ja vaihtaa ne ennen vikaantumista.

Vaihtamisongelmat

Tätä ongelmaa esiintyy yleensä BMW ActiveHybrid 3 -malleissa, joissa on kuusivaihteinen automaattivaihteisto eikä kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto. Vaihteiston vaihtaminen tässä autossa johtuu yleensä alhaisesta nestetasosta, likaisesta vaihteistonesteestä, viallisesta vaihteistopumpusta tai tukkeutuneesta linjasta.

Tämän ongelman korjaamiseksi pyydät mekaanikkoa korjaamaan taustalla olevan ongelman. Voit kuitenkin välttää tällaiset ongelmat varmistamalla, että autossa on oikea nestetaso, neste on puhdasta tai huuhdeltu tarpeen mukaan ja vaihteistopumppu toimii oikein.

Moottoriongelmat

BMW ActiveHybrid 3:ssa ei ole paljon moottoriongelmia. Siinä esiintyy kuitenkin kolinaa, mikä on huolestuttavaa. Tämä ongelma johtuu siitä, että se kärsii hukkaporttiongelmista, jotka pahenevat normaalissa ajossa ja enemmänkin kovissa ajo-olosuhteissa.

  Onko BMW E46 luotettava?

Jos autossasi on tämä ongelma, sinun on säädettävä hukkaportin toimilaite, rakennettava turboahdin uudelleen tai vaihdettava turboahdin. Joitakin yleisiä merkkejä moottorin kolinasta ovat tehon menetys, kolina kylmäkäynnistyksen yhteydessä, moottorin heikko suorituskyky ja kolina hidastettaessa.

FAQ

Onko BMW Activehybrid 3 luotettava?

Kyllä, BMW ActiveHybrid 3 on huomattavan luotettava auto. Se on yksi markkinoiden luotettavimmista BMW 3-sarjan autoista. Siitä huolimatta tämä auto ei suoriudu kovin hyvin, ja sen turvallisuuspisteet ovat hieman heikommat verrattuna muihin BMW 3-sarjan autoihin.

Luotettavuudestaan huolimatta BMW ActiveHybrid 3 on myös kallis ylläpitää ja korjata.

Mikä on ActiveHybrid BMW?

ActiveHybrid on älykäs hybridivetojärjestelmä, joka yhdistää polttomoottorin ja sähkömoottorin parantaakseen tehokkuutta ja BMW:n äärimmäistä ajokokemusta. Lisäksi ActiveHybrid-järjestelmä parantaa suorituskykyä ja edistää hyvää polttoainetaloutta.

Miten BMW ActiveHybrid 3 toimii?

BMW ActiveHybrid 3:ssa käytetään 3,0-litraista turboahdettua rivikuutosmoottoria, jossa on ZF:n 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja litium-ionikäyttöinen sähkömoottori. Näiden kahden yhdistelmä tuottaa maksimissaan 335 hv ja 330 lb-ft vääntöä. Tämän ansiosta auto kiihtyy 0-100 vain 5,1 sekunnissa ja sen huippunopeus on 155 km/h.

Kuinka kauan BMW ActiveHybrid 3 kestää?

BMW Active Hybrid 3 kestää vähintään 15 vuotta. Tämä johtuu siitä, että se on varustettu litiumioniakulla, joka on suunniteltu kestämään yli 15 vuotta. Tämän ajanjakson jälkeen akun kapasiteetti laskee kuitenkin alle 70 prosenttiin, mikä voi pakottaa käyttäjän vaihtamaan akun, jos hän haluaa erinomaisen suorituskyvyn.

  BMW 118d yleiset ongelmat

Lisäksi koko auton asianmukainen hoito ja huolto on tarpeen, jotta se kestäisi yli 15 vuotta. BMW ActiveHybrid 3:n käyttäjien on siis noudatettava BMW:n suosittelemaa huoltopalvelua.

Latautuuko BMW ActiveHybrid ajon aikana?

Kyllä, BMW ActiveHybrid lataa ajon aikana. Se on sama asia kuin useimmissa plug-in-hybridiautoissa. Sitä paitsi sekä BMW:n hybridi- että sähköajoneuvot latautuvat ajon aikana. BMW ActiveHybrid 3 hyödyntää regeneratiivista jarrutustekniikkaa, jonka avulla ajoneuvo voi jarrutuksen ja hidastuksen aikana ottaa osan energiastaan takaisin.

Loppupäätelmät

BMW ActiveHybrid 3 on yksi markkinoiden parhaista BMW:n pistokehybridimalleista. Tämä auto on tyylikäs, polttoainetehokas, luotettava ja ylellinen. Mutta ennen kuin investoit tähän autoon, on tärkeää tietää joitakin yleisiä ongelmia, joihin törmäät, kuten edellä on käsitelty. Siitä huolimatta BMW ActiveHybrid 3 -sedan voi asianmukaisella hoidolla ja huollolla kestää yli 15 vuotta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z