Hyundai i30:n kaltaiset autot

Onko Hyundai i30 hyvä auto?

Hyundai i30 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2007 keskikokoisena viistoperäisenä perheautona, ja se nimettiin myöhemmin uudelleen Hyundai Elantraksi. i30 jakaa suurimman osan osistaan Kia Ceedin kanssa, joka on i30:n kanssa samankaltaisin auto, jonka voit saada. Tässä artikkelissa keskitymme Hyundai i30:n kaltaisiin autoihin, mikä tarkoittaa sitä, että listaamme ne ja kerromme kaiken, mitä niistä tarvitsee tietää.

Kia Ceedin lisäksi Hyundai i30 on todella samankaltainen myös Volkswagen Golfin ja Ford Focuksen kanssa, sillä nämä kaikki kuuluvat samaan segmenttiin. Volkswagen Golf on yksi kaikkien aikojen suosituimmista ja pitkäikäisimmistä perheviistoperäisistä autoista, mikä tarkoittaa, että mikään perheviistoperäisten autojen vertailu ei olisi täydellinen ilman Golfia.

Ford Focus on hyvin samankaltainen, sillä se on myös segmenttinsä kärjessä, kun on kyse myynnistä ja yleisestä suosiosta. Luettelon lopuksi mainitsemme vielä Toyota Corollan, joka on yksi suosituimmista ja myydyimmistä autoista yleensä, ei vain perheviistoperheiden segmentissä.

Näin ollen voimme helposti päätellä, että nämä perheperheen hatchback-autot ovat uskomattoman suosittuja, mutta ne eroavat toisistaan monilla osa-alueilla. Siksi esittelemme ne kaikki ja kerromme, miten ne vertautuvat i30:een ja mikä niistä on paras.

Hyundai i30

Hyundai i30 maksaa 21 260 – 26 410 puntaa mallista, moottorista ja valitsemastasi varustetasosta riippuen. Uusi i30 tunnetaan lähinnä sen älykkäästä ja modernista ulkonäöstä, joka on valtava parannus edelliseen i30-sukupolveen verrattuna. Myös i30:n sisätilat ovat tilavat ja täynnä erilaisia vempaimia, jotka pitävät sinut mukavasti matkoillasi.

  Hyundai Palisade Luotettavuus

Voit valita muutamasta eri moottorista, kuten 1,0- ja 1,5-litraisesta bensiinimoottorista, joissa on 120 hv tai 160 hv. Jos tunnet olosi hieman innostuneemmaksi, voit valita jopa huipputason Hyundai i30 N:n, joka tarjoaa 2,0 litran 4-sylinterisen moottorin, jossa on 280 hv. i30 on mukava auto, mutta siinä ei ole juuri mitään, mikä erottaisi sen muista ja tekisi siitä hieman erikoisemman.

Kia Ceed

Kia Ceed maksaa 22 545 – 25 745 puntaa, joten se on aika lailla i30:n tasolla. Kia Ceedin moottorit ovat samat kuin i30:ssä lukuun ottamatta i30 N:ssä olevaa 2,0 litran huippumoottoria. Ceedissä on suuri tavaratila ja enemmän vakiovarusteita kuin Hyundaissa, mutta siitä puuttuu pääntilaa takana, sisätilat ovat hieman ankeat, eikä se myöskään ole mitään erikoista.

Jos sulkee silmänsä ratin takana (mitä ei pitäisi koskaan tehdä), huomaa pian, että i30 ja Ceed ovat melko samanlaisia autoja. Siksi useimmat ihmiset valitsevat toisen toisen sijaan merkkiuskollisuudesta riippuen.

Volkswagen Golf

Jos olet merkkitietoinen ostaja, pidät todennäköisesti mieluummin 25 610-35 620 punnan hintaisesta VW Golfista. Golfin uusi Mk8-sukupolvi sai ristiriitaisen vastaanoton, kun se tuli markkinoille, sillä monet huomauttivat, että uusi Golf tuntuu hieman halvemmalta ja paljon monimutkaisemmalta kuin Mk7.5. Oli miten oli, VW Golf 8 on teknisesti edistynein auto täällä loputtomilla vempaimilla ja tekniikalla.

  Onko Hyundai Santa Fe hyvä auto?

VW Golfin voi ostaa koko joukolla moottorivaihtoehtoja, joihin kuuluu diesel-, bensiini- ja hybridivoimansiirtoja, joista tehokkain on Golf R:n 320 hv 2,0 litran bensiinimoottori. VW Golf kulkee hiukan hienovaraisemmin kuin i30, sillä se tuntuu hiukan pehmustetummalta, mutta joillekin se saattaa olla hiukan liian monimutkainen käyttää.

Ford Focus

Jos haluat mieluummin jotain yhdysvaltalaista merkkiä, Ford Focus on tämän segmentin paras yhdysvaltalaisvalmisteinen auto, ja se maksaa 27 060 – 32 660 puntaa. Moottoripuolella Focus on vahva 85hv, 100hv ja 120hv 1.0L 3-sylinterisellä moottorilla, kun taas dieselmoottorit ovat taloudellisempia, mutta paljon äänekkäämpiä. Huipputason 2,3 litran EcoBoost Focus ST tarjoaa 280 hv ja on näistä autoista hauskimmin ajettava.

Jos valitset jonkin pienemmistä 1,0 litran moottoreista, huomaat pian, että Focus on täällä halvin auto ja että se on erittäin hauska ajettava, olipa varustetaso mikä tahansa. Sisätilat saattavat tuntua paikoin hieman halvalta, eikä Fordin Sync-tietoviihdejärjestelmä yksinkertaisesti vedä vertoja VW Golfille.

Toyota Corolla

Listamme lopuksi mainitsemme myös 29 610 – 35 505 punnan hintaisen Toyota Corollan. Corollan kaksi parasta moottoria ovat 1,8 litran 4-sylinterinen 122 hv ja 2,0 litran 4-sylinterinen 184 hv moottori. Kaikki Corollan moottorit ovat hybridimoottoreita, mikä on joidenkin mielestä suuri etu. Sisätilojen laatu on tämän segmentin parhaiden autojen tasoa, ja myös ajokokemus on miellyttävä.

  Hyundai i30N:n yleiset ongelmat

Automaattivaihteisto tuntuu tosin hieman maatalousvaltaisemmalta kuin muissa autoissa täällä ja takatilat ovat huonoimmat. Lopuksi on puhuttava myös hinnasta, joka on korkeampi lähes kaikissa varustetasoissa.

FAQ-osio

Onko Hyundai i30 segmenttinsä paras auto?

Hyundai i30 on loistava auto, mutta se elää segmentissä, joka on täynnä loistavia vaihtoehtoja. Ford Focus ST on hauskin ajaa, kun taas Golf R on nopein. Corollassa on parhaat hybridimoottorit, kun taas Kia Ceed on yksi halvimmista autoista. Kaiken kaikkiaan i30 on yhtä hyvä kuin useimmat kilpailijansa, mutta parhaan auton valitseminen tässä segmentissä on mahdotonta.

Onko Hyundai i30 luksusauto?

Ei, Hyundai i30 ei ole luksusluukku. Todellisia luksusluokan perheviistoperäautoja ovat Audi A3:n, Mercedes A-luokan ja BMW 1-sarjan kaltaiset autot. Näiden kolmen lisäksi et todellakaan löydä mitään muuta, joka olisi samalla tasolla.

Onko Hyundai i30 hyvä perheauto?

Viiden tähden turvallisuusluokitus, paljon perheominaisuuksia, taloudelliset moottorit, hiljainen ajo ja pehmeä jousitus tekevät i30:stä todella hyvän perheauton. Jos sinulla on kuitenkin iso perhe ja tarvitset paljon tilaa, sinun pitäisi vaihtaa johonkin vähän isompaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z