Yleisiä ongelmia Mercedes A-Classissa?

Mercedes-Benz A-Class on Mercedeksen lähtötason malli. Siitä huolimatta tässä autossa on hienostuneita ja ylellisiä ominaisuuksia, joita löytyy useimmista Mercedesin huippumalleista. Mutta mitkä ovat joitakin Mercedes A-Classin yleisiä ongelmia?

Mercedes A-Classissa on erilaisia ominaisuuksia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Joitakin näistä ongelmista ovat moottorin syttymishäiriöt, öljyvuodot, ensimmäisen vaihteen liukuminen, koliseva ääni oikealle käännyttäessä, käynnistymishäiriöt, tehon menetys ja paljon muuta.

Hyvä uutinen on, että useimmat näistä ongelmista voidaan korjata helposti ja nopeasti. Jos haluat estää useimmat niistä, sinun on noudatettava määräaikaishuoltoja. Lisäksi sinun kannattaa selvittää, mitkä Mercedes A-Class -mallivuodet ovat alttiita ongelmille ja mitkä ovat luotettavampia.

Mercedes A-Classin yleiset ongelmat

Öljyvuodot

Tämä ongelma on yleinen lähes kaikissa Mercedes-malleissa. Jos Mercedes A-Class -luokkasi seisoo pitkään yhdessä paikassa, huomaat öljyn kerääntyvän. Tämä johtuu tyypillisesti O-renkaasta, jota ei ole asennettu oikein tai joka on haljennut.

Moottorin syttymishäiriö

Toinen yleinen ongelma, jota Mercedes A-Classin kuljettajat kokevat, on moottorin syttymishäiriöt. Moottorin syttymishäiriöiden pääasiallinen syy on kelapaketin vika. Joskus myös moottorinhallinnan varoitusvalo saattaa syttyä. Sinun tarvitsee vain vaihtaa kelapaketti, ja ongelma ratkeaa.

Ensimmäisen vaihteen liukuminen

Vaikka A-luokka on vähemmän kehittynyt auto kuin E- tai S-luokka, siinä on ensimmäisen vaihteen liukumisen ongelma. Ensimmäinen vaihde saattaa toisinaan luistaa toiselle vaihteelle. Tämä johtuu yleensä vaurioituneesta akselirummusta. Varmista, että tarkistat, mikä akselirumpu on vaurioitunut, ja vaihda se hyvään.

  Missä Mercedes-malleissa on ympäristön valaistus

Tärisevä ääni oikealle käännyttäessä.

Tämä ongelma on yleinen ennen vuotta 2015 valmistetuissa Mercedes A-Class -malleissa. Useimmissa malleissa, joissa on tämä ongelma, kuuluu koliseva ääni, kun kuljettaja kääntyy oikealle. Se on kuitenkin merkki siitä, että yksi ohjaustelineen laakereista on vaurioitunut.

Voiman menetys

Useimmissa vuonna 2015 valmistetuissa Mercedes A-Class -malleissa on tämä ongelma. Saatat kruisailla moottoritiellä, mutta autosta katoaa virta. Tämä ongelma liittyy yleensä nokka-akselivikaan, joka on hauras juuri tässä mallivuodessa.

Käynnistymishäiriö

Voiman menettämisen lisäksi joissakin Mercedes A-Class -malleissa on käynnistysongelma. Auto kääntyy, mutta se ei käynnisty. Tämä ongelma liittyy vialliseen käynnistysmoottoriin.

Viallinen moottorinohjausyksikkö

Tämä on yksi tärkeimmistä Mercedes A-Classin ongelmista. Se aiheutti takaisinkutsun, ja sinun on vaihdettava ECU, jotta ongelma poistuu. Tyypillisesti ECU ei kytkeydy päälle tai se kytkeytyy päälle ja sammuu sitten.

Kiinnijuuttuva tavaratilan lukko

Toinen merkittävä ongelma, joka voi esiintyä Mercedes A-Classissa, on tavaratilan lukon juuttuminen. Ongelma aiheutuu tyypillisesti tavaratilan lukon kiinnittymisestä. Ja ratkaisu on hyvin yksinkertainen – vaihda tavaratilan lukko.

DPF-varoitusvalo

Jos ajat Mercedes A-Classilla lyhyitä matkoja, saatat nähdä DPF-varoitusvalon syttyvän usein. Tämä on merkki siitä, että hiukkassuodatin on tukkeutunut eikä toimi optimaalisesti. Ongelman ratkaisemiseksi sinun on puhdistettava hiukkassuodatin tai ajettava autolla pitkiä matkoja, jotta ei-toivotut hiukkaset palavat pois.

FAQ

Mitkä ovat käytetyn Mercedes A-Classin yleiset ongelmat?

Vaikka edellä tarkastelemamme ongelmat ovat yleisiä kaikissa Mercedes A-Class -autoissa, jotkin ongelmat ovat yleisiä vain käytetyissä Mercedes A-Class -autoissa. Ennen kuin ostat käytetyn Mercedes A-Classin, on siis tärkeää tietää ongelmat, joita todennäköisesti kohtaat.
Käytetyn Mercedes A-Classin yleisiä ongelmia ovat öljyvuoto, etumatkustajan turvatyynyn laukeamisen epäonnistuminen, tehon tai voiman menetys, kaksoiskytkinvaihteiston vikaantuminen, nokka-akselin vikaantuminen, tulipalon vaara ja jarrutehostimen vikaantuminen. Huomaa, että useimmat näistä ongelmista ovat yleisiä vuosina 2013-2016 valmistetuissa käytetyissä Mercedes A-Classissa.

  Missä Mercedeksissä on kauko-ohjattava käynnistys?

Onko Mercedes A-Class kallis huoltaa?

Kuten tavallista, Mercedes-Benz kuuluu kalleimpien autojen joukkoon huollettavaksi. Koska Mercedes A-Classissa on kuitenkin hieman halvemmat osat kuin E- tai S-luokassa, sen ylläpito on hieman edullisempaa. Mutta verrattuna valtavirta-autoihin, kuten Toyotaan, tämä malli on silti kallis ylläpitää.

Ovatko Mercedes A-luokka luotettavia autoja?

Luotettavuuden osalta Mercedes merkkinä kuuluu markkinoiden vähiten luotettavien autojen joukkoon. Jotkin mallit suoriutuvat kuitenkin poikkeuksellisen hyvin luotettavuuden suhteen kuin toiset. Vaikka luotettavimman Mercedes-mallin titteli menee E-luokalle, ei A-luokka ole kaukana siitä. Tämä auto on luotettavampi kuin C- ja CLS-luokka.

Kuinka monta kilometriä Mercedes A-Class kestää?

Ei ole olemassa tarkkaa vastausta siihen, kuinka monta kilometriä Mercedes A-Class kestää. Tämä johtuu siitä, että auton pitkäikäisyyteen vaikuttavat useat asiat. Vaikka Mercedes ei ole luotettavin Mercedes, jotkut mallit voivat ajaa yli 200 000 kilometriä vähemmillä ongelmilla, kun taas toisissa ilmenee ongelmia jo 50 000 kilometrin kohdalla.
Muita tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka kauan Mercedes A-Class -autosi kestää, ovat ajotavat, huolto ja mallivuosi. Huomaa, että joissakin Mercedes A-Class -mallivuosissa on enemmän ongelmia kuin toisissa. Esimerkiksi vuosina 2013-2016 valmistetuissa Mercedes A-Class -malleissa on enemmän ongelmia kuin vuonna 2017 valmistetuissa.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Mercedes-Benz-autoissa?

Kun olet tarkastellut joitakin Mercedes A-Class -mallien yleisiä ongelmia, on myös tärkeää selvittää, mitkä ovat yleisiä Mercedes-ongelmia. Näitä ovat esimerkiksi ruoste, kulunut katalysaattori, ilmajousituksen vikaantuminen, alhainen jarrupaine, öljyvuodot ja moottorivirheet.

  Parhaat Mercedes-hybridiautot

Yhteenveto

Jos aiot ostaa uuden tai käytetyn Mercedes A-Classin, on loistava ajatus tietää, mitä odottaa autolta, tunnistamalla joitakin yleisiä ongelmia, joita tulet kohtaamaan matkan varrella. Tässä ylellisessä autossa on useita yleisiä ongelmia, kuten öljyvuodot, ensimmäisen vaihteen liukuminen, käynnistymishäiriöt, moottorin syttymishäiriöt ja paljon muuta.
On tärkeää tunnistaa nämä ongelmat ajoissa, jotta ne eivät päädy aiheuttamaan sinulle suuria ongelmia. Lisäksi on erittäin tärkeää tunnistaa, minkä Mercedes A-Class -mallin vuosimallien ongelmista on kyse, ennen kuin ostat sen. Näiden tietojen avulla voit rentoutua tietäen, mitä edessäsi on ja miten käsitellä sitä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z