Yllättäviä faktoja VW Golf GTI:stä

2023 VW Golf GTI

Volkswagen Golf GTI on yksi ikonisimmista hot hatchback -autoista, sillä se on ollut olemassa yhtä monta vuotta kuin jotkut maailman suosituimmista merkeistä. Se on auto, jossa yhdistyvät tavallisen Golfin, joka on yksi kaikkien aikojen parhaista monitoimiautoista, edut, suuritehoinen moottori, urheilullinen muotoilu, urheilullinen jousitus ja suorempi ja jännittävämpi ohjausjärjestelmä.

Tässä artikkelissa kerromme joitakin VW Golf GTI:tä koskevia yllättäviä faktoja, joista on hyötyä sinulle, jos olet ostamassa Golf GTI:tä. Monet ihmiset eivät ole edes tietoisia näistä, minkä vuoksi tämä artikkeli jättää sinulle jotain, mitä et tiennyt aiemmin. Jos siis haluat tietää lisää VW Golf GTI:stä, muista lukea tämä artikkeli!

Kyse on nelisylinterisestä moottorista

Ensimmäinen VW Golf Mk1 GTI julkaistiin vuonna 1976, mikä tekee GTI:stä yhden kaikkien aikojen vanhimmista suorituskykyisistä autoista. GTI:n 1. sukupolvi ja jokainen sen jälkeinen sukupolvi on varustettu nelipyttyisellä moottorilla, mikä tarkoittaa, että GTI:n yleisresepti on pysynyt samana 1970-luvulta lähtien. Tämä tekee siitä todella vaikuttavan, sillä siitä näkee, miten VW:n 4-sylinteriset moottorit ovat kehittyneet ajan myötä.

Ensimmäisessä GTI:ssä on 110 hv, kun taas viimeisimmässä Mk8 GTI:ssä on 245 hv. Vaikka Mk1 GTI:n huippunopeus 182 km/h on vaikuttava 1970-luvulla, Mk8 GTI pystyy yli 254 km/h.

Sen piti olla rajoitettu erä.

Alun perin VW halusi myydä 5 000 GTI-mallia, ja he jopa pelkäsivät, etteivät pysty myymään niitä koskaan enempää kuin 500 kappaletta. Nopeasti eteenpäin vuoden 2020 puoliväliin, VW tuli ulos ja sanoi, että he onnistuivat myymään yli 2,3 miljoonaa VW Golf GTI -mallia sen perustamisesta lähtien.

  Onko Volkswagen Polo hyvä auto?

Tämä tekee vain selväksi, kuinka kiinnostuneita ihmiset todella ovat GTI:stä, mutta VW ajatteli, että näin ei tule käymään.

Golf GTI Cabriolet on olemassa.

Mk6 Golf GTI oli VW:lle suoranainen menestys, sillä se toi markkinoille ylellisemmän ja mukavamman version Golfista, mutta se toi markkinoille myös VW Golf GTI -avoauton. Golf Mk6 Cabriolet oli aikakautensa nopein VW:n avoauto, mikä on todellakin vaikuttavaa.

On reilua sanoa, että kiinnostus cabriolet-luukkuautoa kohtaan ei ole koskaan ollut suurta, minkä vuoksi VW lopetti GTI Cabriolet -mallin valmistuksen, eikä se todennäköisesti tuo sitä enää koskaan takaisin.

Keskelle asennettu W12 Golf GTI.

Jep, luit oikein, W12 VW Golf GTI. Vuonna 2007 VW esitteli todennäköisesti hulluimman konseptiautonsa, joka on koskaan tullut markkinoille. Itävallan Worthersee-nimisellä festivaalilla VW esitteli 650 hevosvoiman keskelle asennetun Mk6 W12 -moottorilla varustetun Golf GTI:n. Moottori oli peräisin Bentley Continental GT:stä.

W12 GTI on Frankenstein-hirviö, mikä tarkoittaa, että siinä on Audi RS4:n etujarrut, Lamborghini Gallardon takajarrut ja Bentleyn moottori. VW valmisti W12-Golfin vain kuudessa viikossa, ja auto on edelleen kaikkien aikojen naurettavin versio Golfista.

Se on täydellinen yhdistelmä suorituskykyä ja mukavuutta.

Volkswagen Golf GTI on auto, joka pystyy kaikkeen, mikä tarkoittaa, että se voi saavuttaa lyhyessä ajassa älyttömiä nopeuksia ja olla samalla suunnattoman mukava. VW Golf GTI:n kaltaista autoa ei todellakaan ole olemassa, varsinkin kun otetaan huomioon, kuinka halpa tämän auton käyttäminen on ja kuinka suorituskykyinen se todella on.

  Kaikki vuoden 2023 VW ID 4 -malleista

Uusi Golf GTI voi pärjätä muutamalle superautolle, kun kyse on 0-60mph ajoista, mutta se voi myös pitää sinut mukavasti ja pitkään.

Muotoilu

Aiomme mainita myös VW Golfin erityiset muotoilulliset yksityiskohdat. Ensimmäisestä VW Golfista lähtien VW on säilyttänyt esimerkiksi ruudulliset istuimet, jotka ovat saatavilla vain GTI:hen ja jotka ovat olleet saatavilla jokaiseen GTI:n iteraatioon, joka on koskaan ilmestynyt.

Golf-pallon muotoinen vaihdevipu on myös VW Golfin erikoisuus, ja Golf GTI:n viimeisimmissä sukupolvissa on myös punaisia yksityiskohtia ajovaloissa. Aina kun uusi GTI ilmestyy, VW toimittaa sen jälkeen ainutlaatuisen, erityisesti GTI:tä varten varatun pyörämallin.

FAQ-osio

Mitä hyvää VW Golf GTI:ssä on?

VW Golf GTI:ssä on monia asioita, jotka ovat hämmästyttäviä, eikä mikään muu ole niin erikoinen kuin sen 4-pot-moottori, jossa on 245 hv. GTI on FWD-auto ja sen saa joko manuaali- tai automaattivaihteistolla. Tämä tekee GTI:stä todellisen kuljettajan auton, minkä vuoksi sitä rakastavat niin monet sukupolvet ja siksi se todennäköisesti säilyy niin pitkään kuin mahdollista.

GTI on myös todella mukava auto, jossa on paljon tilaa jokaisella rivillä ja tavaratilassa. Se saa täydellisen yhdistelmän nykyaikaisinta teknologiaa ja mukavuusominaisuuksia olematta kuitenkaan liian mukava tai liian urheilullinen. Se on täydellisessä tasapainossa sen välillä, että se on loistava päivittäinen kuljettaja ja hauska viikonloppu canyon carver.

  Onko Volkswagen Sharan hyvä auto?

Mitä huonoa VW Golf GTI:ssä on?

Joidenkin vanhempien VW Golf GTI -sukupolvien tiedetään olevan hieman hankalia ajaa ja melko nykiviä, minkä vuoksi monet pitävät näitä autoja turvattomina. Tämä on tietysti täyttä valetta, mutta on totta, että GTI:stä voi tulla hankala, jos et ole tietoinen siitä, miten suuritehoista etuvetoista autoa ajetaan, varsinkin jos et ole kovin perehtynyt manuaalivaihteistoon.

Golf GTI ei ole kallis suorituskykyisiä autoja rakastaville, mutta GTI on melko paljon kalliimpi kuin tavallinen Golf, mitä suorituskyvyttömät harrastajat eivät todennäköisesti koskaan hyväksy. Lopuksi on puhuttava myös jälleenmyyntiarvosta, sillä GTI:n tiedetään menettävän arvoaan nopeammin kuin tavallisen Golf-mallin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z