Yllättäviä faktoja Fiat Argo

Fiat Argo

Fiat Argo ei ehkä ole pienin Fiat-malli, mutta se on yksi markkinoiden parhaista kompakteista Fiat-malleista. Kuten useimmat Fiat-mallit, tämä laite on kompakti, tehokas, käytännöllinen ja hauska ajaa. Mitkä ovat kuitenkin yllättäviä faktoja Fiat Argosta?

Yllättäviä faktoja Fiat Argosta ovat muun muassa seuraavat: 3-sylinterinen 1,0-litrainen Firefly-moottori on yksinoikeudella Brasilian paikallisilla markkinoilla. Lisäksi Fiat Argo jakaa MP-1-alustan kolmen muun auton kanssa. Kaiken lisäksi Fiat Argon 1,3-perusmoottori oli saatavana automaatti-manuaalivaihteiston valinnalla.

Tutustu Fiat Argon ongelmiin.

Mitkä ovat yllättäviä faktoja Fiat Argosta?

Fiat Argo korvasi Fiat Punton ja Fiat Palion.

Fiat lopetti Fiat Punton ja Fiat Palion tuotannon vähäisen myynnin vuoksi. Fiat Puntoa valmistettiin vuosina 1993-2018. Vuonna 2018 tämä malli kuitenkin lopetettiin, kun Fiat esitteli Fiat Argon vuonna 2017. Toisin kuin Fiat Punto, Fiat Argo tekee ja se on edelleen tuotannossa.

Fiat Argosta on sedan-versio nimeltään Fiat Cronos.

Kun Fiat toi Fiat Argon markkinoille vuonna 2017, se esiteltiin viistoperänä ja sitä oli saatavilla vain yhtenä korimallina. Kyllä, se on totta ja Fiat Argoa tarjotaan vain viistoperäisen korimallin tehdä. Tämä ei kuitenkaan estänyt Fiatia esittelemästä Fiat Argosta sedan-versiota, mutta antoi sille toisen nimen. Fiat Argon sedan-versio tunnetaan nimellä Fiat Cronos.

Fiat Cronos perustuu samalle alustalle kuin Fiat Argo, joka on Small MP-S.

3-sylinterinen 1,0-litrainen Firefly-moottori on yksinoikeus Brasilian paikallisille markkinoille.

Niin hankalalta kuin se tuntuukin, kaikkia Fiat Argon moottoreita ei voi tilata mistä tahansa. Esimerkiksi Fireflyn flex fuel -moottorin 3-sylinterinen 1,0-litrainen versio löytyy vain Brasilian paikallisilta markkinoilta. Tämä moottori on erittäin suosittu Brasilian markkinoilla, koska sen iskutilavuusalue houkuttelee alhaisempaan verotukseen. Muilla alueilla on syytä varautua hankkimaan Fiat Argo -malleja, joissa on 1,3-litrainen vakiomoottori.

  Parhaat renkaat Fiat 500

Fiat Argoa valmistetaan Argentiinassa ja Brasiliassa.

Fiat saattaa olla italialainen automerkki, mutta suurin osa sen autoista valmistetaan kotimaassa. Esimerkiksi Fiat Argo -mallit valmistetaan Brasiliassa ja Argentiinassa eikä Italiassa. Tämä auto on ollut tuotannossa Brasiliassa vuodesta 2017 tähän päivään asti. Sitä vastoin Argentiina aloitti tämän auton tuotannon vuonna 2018 tähän päivään asti. Brasiliassa sitä valmistetaan Betimissä, Minas Geraisissa.

Fiat Argo sai faceliftin heinäkuussa 2022.

Vaikka Fiat Argossa on vain yksi sukupolvi, se sai faceliftin, jolla parannettiin sen ulkonäköä ja muutamia ominaisuuksia. Joitakin Fiatin tekemiä muutoksia olivat etupuskurin ja etusäleikön uudelleensuunnittelu, ohjauspyörän uudelleensuunnittelu ja sisätilojen verhoilun muuttaminen.

Fiat Argo jakaa MP-1-alustan kolmen muun auton kanssa.

Kuten useimmat Fiat-mallit, myös Fiat Argo jakaa alustansa kolmen eri auton kanssa, mukaan lukien Fiat Cronos, Fiat Fastback ja Fiat Pulse. Fiat Cronosissa on samanlaiset ominaisuudet kuin Fiat Argossa, kun taas kaksi muuta ovat hieman erilaisia.

Fiat Argon 1.3 perusmoottori oli saatavana automaattisen ja manuaalivaihteiston välityksellä.

Kun Fiat Argo lanseerattiin vuonna 2017, 1,3-litraiseen perusmoottoriin tarjottiin lisävarusteena GSR-nimellä kutsuttu automatisoitu manuaalivaihteisto. Valitettavasti se poistui käytöstä vuonna 2019.

Fiat Argon 1,8-litrainen E torQ I4 flex fuel on Fiat Argon tehokkain moottori.

Vaikka Fiat Argo ei ole yhtä tehokas kuin useimmat kilpailijansa, siinä on myös tehokas moottori, joka voi antaa kilpailijoilleen kyytiä. Fiat Argon tehokkain moottori on 1,8-litrainen inline-4 flex fuel -moottori. Tämän moottorin huippunopeus on jopa 121 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 kilometriin tunnissa vain 8,7 sekunnissa.

  Onko Fiat Strada hyvä auto?

FAQ

Onko Fiat Argo hyvä auto?

Yleisesti ottaen Fiat Argo on hieno auto. Se on kompakti, taloudellinen, käytännöllinen, tilava ja luotettava. Sitä vastoin se ei ole hyvä auto, jos etsit suorituskykyistä, ylellistä tai nopeaa autoa.

Kuinka nopea Fiat Argo on?

Kun vertaat tätä viistoperää useimpiin kilpailijoihinsa, huomaat, että se ei ole kovin nopea. Volkswagen Polon ja Audi A1:n kaltaiset autot ovat paljon nopeampia kuin Fiat Argo. Tästä huolimatta tämä auto ylpeilee silti nopeammalla versiolla, joka on varustettu 1,8-litraisella E.torQ I4 flex fuel -moottorilla.

Tämä moottori tuottaa jopa 139 hv @ 5 750 rpm ja 139 lb-ft vääntöä @ 3 750 rpm. Sen huippunopeus on 121 km/h, ja se kiihtyy 0-100 vain 8,7 sekunnissa.

Mitkä ovat Fiat Argon yleiset ongelmat?

Vaikka Fiat Argo on melko luotettava auto, sillä on silti useita ongelmia. Joitakin Fiat Argon yleisimpiä ongelmia ovat jousitusongelmat, huonot jarrut, vikaantuvat iskunvaimentimet, epäkunnossa oleva ohjauspyörä, kojelautaongelmat, jousitusongelmat, huonot sivutörmäysvauriot ja sähköongelmat. Riippumatta tämän auton ongelmista, se voi kestää pitkään, jos sitä huolletaan asianmukaisesti.

Onko Fiat Argo hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Fiat Argo on erinomainen päivittäinen kuljettaja. Tämä auto ei ole ainoastaan kompakti, vaan se on myös polttoainetehokas, käytännöllinen ja hauska ajaa. Akseliväli on 99,3 tuumaa, pituus 157,5 tuumaa, leveys 68,9 tuumaa ja korkeus 59,3 tuumaa, joten tämä on pieni auto, jota on helppo käsitellä liikenteessä. Lisäksi sen pysäköinti julkiseen pysäköintialueeseen ei pitäisi olla ongelma.

  Yllättäviä faktoja Fiat Puntosta

Mitkä autot muistuttavat Fiat Argoa?

Fiat Argo on poikkeuksellinen pikkuauto, jossa on useita erinomaisia ominaisuuksia. Siitä huolimatta tämä auto kohtaa kovaa kilpailua myös muiden automerkkien, kuten Audi A1:n, Volkswagen Polon, Ford Fiestan, Seat Ibizan, Mazda 2:n, Vauxhall Corsan ja Peugeot 208:n kanssa.

Huomaa, että useimmat edellä mainituista autoista ovat paljon suorituskykyisempiä kuin Fiat Argo, mutta se on halvempi ja taloudellisempi kuin useimmat niistä.

Loppupäätelmät

Kun olet tutustunut joihinkin yllättävimpiin faktoihin Fiat Argosta, voit mennä eteenpäin ja ottaa yhteyttä muihin Fiat Argon käyttäjiin ja selvittää, kuinka hyvin he tuntevat tämän pienikokoisen auton. Kaiken kaikkiaan Fiat Argo on erinomainen B-segmentin auto, jossa on paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia. Se on myös tehokas, käytännöllinen ja luotettava.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z