2022 Mercedes GT vs Audi R8

Mercedes Benz AMG GT on nyt elinkaarensa päässä ja se korvataan hiljalleen upouudella Mercedes SL AMG:llä. AMG GT on kuitenkin edelleen loistava auto, sillä se tarjoaa suorituskyvyn ja ylellisyyden näkökulmasta kaikki uusimmat tekniikat.

Toisaalta myös Audi R8 on jo melko vanha auto, varsinkin kun otetaan huomioon, että se on yksi viimeisistä suurimoottorisista autoista, joissa on imusarja. Suorituskyvyltään AMG GT Black Series on paljon nopeampi ja suorituskykyisempi kuin R8 Performance -malliston huippumalli.

Jopa AMG GT-, GT R- ja GT R Pro -mallit pystyvät jättämään R8:n taakseen useimmilla kilparadoilla ympäri maailmaa. Muotoilullisesti Audi R8 vie voiton, sillä keskimoottorisessa superautossa on jotain luonnostaan erikoisempaa.

Audi R8 kuulostaa paremmalta, ja se tarjoaa myös ajokokemuksen, jota mikään muu auto kuin Lamborghini Huracan ei voi saavuttaa. Toisaalta AMG GT on hieman tavanomaisempi, sillä monissa autoissa hyödynnetään 4,0 litran BiTurbo V8 -moottoria.

2022 Mercedes AMG GT – Mercedeksen 2-paikkainen hot rod -kilpa-autoauto.

2022 Mercedes AMG GT:stä on tarjolla muutama eri variantti jopa 4-ovinen luksussedan. 2-ovinen coupe on saatavana joko tavallisena AMG GT:nä tai suorituskykyisempänä AMG GT R -mallina. AMG GT:n ravintoketjun huipulla istuu naurettava AMG GT Black Series, joka maksaa naurettavat 325 000 dollaria.

Kaikissa AMG GT -malleissa on 4,0 litran BiTurbo V8 -moottori, jonka teho Black Seriesissä on jopa 730 hv. AMG GT näyttää aggressiiviselta, matalalta ja sillä on paljon läsnäoloa tiellä. Sisätiloiltaan AMG GT tarjoaa kaikki ne huipputekniset vempaimet ja ominaisuudet, joita Mercedekseltä voi odottaa.

  Paras vanha Mercedes ostettavaksi

Käytännöllisyydeltään se on hieman parempi kuin R8, mutta tällaisia autoja ei osteta käytännöllisyyden ja tehokkuuden vuoksi. GT tuntuu hurjemmalta ajaa, koska se on tiukasti takavetoinen auto. Saatavana on nopeasti vaihtava kaksoiskytkinvaihteisto, joka on R8:ssa olevan S-Tronicin tasolla.

Kaiken kaikkiaan AMG GT on hieno auto, sillä se on jännittävä, se näyttää hyvältä ja se kuulostaa hyvältä. Paras hankittava on AMG GT R Mercedeksen tunnusomaisessa Beast of the Green -helvetinvihreässä värissä, sillä tuo väri on jo ikoninen.

2022 Audi R8 – Todellinen superauto jokapäiväiseen käyttöön

Audi R8 on yksisarvinen, sillä se tarjoaa edelleen luonnollisesti imettävän 5,2 litran V10-moottorin, joka on liigan verran AMG GT:stä löytyvää 4,0 litraa parempi. V10 kuulostaa loistavalta, ja se tarjoaa täysin ennustettavan ja lineaarisen voiman luovutuksen ilman minkäänlaista viivettä.

R8:n huipputeho on 640 hv, ja voit valita joko takavetoisen viritetyn version tai Quattro 640hv Performance -mallin. Muotoilullisesti R8 näyttää erikoisemmalta kuin AMG GT, koska se on todellinen keskimoottorinen superauto, joka näyttää ja kuulostaa miljoonalta dollarilta.

Sisätiloiltaan R8 on myös huippuluokkaa, sillä siinä on Audin alan johtava digitaalinen virtuaalinen ohjaamo, laadukkaat materiaalit ja paljon sisätilaa. Audi R8:aa kutsutaan usein parhaaksi päivittäiseen käyttöön soveltuvaksi superautoksi, mikä tarkoittaa, että sitä voi käyttää niin kaupungissa, radalla kuin moottoritielläkin.

  Audi S5 Sportback Luotettavuus

R8 on sukupuuttoon kuoleva autotyyppi, sillä emme koskaan tule saamaan luonnollisesti imettävää V10-moottoria. Näin ollen R8 jää historiaan yhtenä viimeisistä todellisista superautoista.

Johtopäätös – Audi R8 on parempi, mutta AMG GT on nopeampi.

Vaikka AMG GT on yksi markkinoiden parhaista kaksipaikkaisista urheiluautoista tällä hetkellä, R8 on jotain muuta. Luonnollisesti imevä V10-moottori tuntuu vuonna 2022 epätodelliselta, ja sen vuoksi R8 vie voiton näiden kahden auton välillä.

R8 näyttää myös hienommalta ja erikoisemmalta, koska se on keskimoottorinen superauto, kun taas AMG GT käyttää tavallisempaa etumoottorista ja takavetoisen superauton alustaa. AMG GT kuulostaa hyvältä, mutta R8 kuulostaa paremmalta.

R8 tarjoaa enemmän sisätilaa ja tarjoaa samalla lineaarisemman tehokaistan, joka tekee siitä ennustettavan ja itsevarman innostavan niin radalla kuin mutkaisella tiellä. On vaikea valita voittajaa, sillä molemmat ovat upeita, mutta R8:n V10-moottori ansaitsee kaiken kunnian.

FAQ-osio

Onko Mercedes AMG GT kalliimpi kuin Audi R8?

Perusmalli AMG GT maksaa noin 100 000 dollaria, kun taas perusmalli R8 maksaa 143 000 dollaria. Huippumalli Audi R8 Performance -avoauto maksaa 209 000 dollaria, kun taas huippumalli AMG GT Black Series maksaa 325 000 dollaria.

Sinänsä on melko selvää, että AMG GT on kalliimpi auto aivan yläpäässä, koska AMG GT Black Series on rajoitettu painos rata-ajoon keskittyvä suorituskykyauto, joka on suunniteltu ja rakennettu viettämään aikaansa legendaarisella Nurburgringin radalla.

  Mercedes AMG GLC Class Coupe Luotettavuus

Tuleeko Audi pian tarjoamaan uuden R8:n?

Audi ei voi enää tarjota luonnollisesti imettävää V10-moottoria, koska päästömääräykset eivät yksinkertaisesti salli sitä. Audi kuitenkin sanoo, että he todellakin aikovat tarjota R8:n seuraajan, mutta sellaisen, joka tulee olemaan 100-prosenttisesti sähköinen.

Tämä aiheutti rintakipuja monille Audi Sportin harrastajille, mutta todellisuus R8:n suunnittelusta 6-sylinterisellä tai jopa 4-sylinterisellä moottorilla vain tuhoaa R8:n perinnön. Sähköiset voimansiirrot ovat tulevaisuutta, ja Audi aikoo hyödyntää R8-nimeä parilla sähkömoottorilla.

Onko uusi Mercedes SL parempi kuin AMG GT?

Uusi Mercedes SL on todellinen seuraavan sukupolven Mercedes-auto, koska se tarjoaa seuraavan askeleen AMG-suorituskyvyssä. En kuitenkaan ole vakuuttunut SL:stä, sillä se on enemmän Grand Tourer kuin suorituskykyinen auto.

Uskon kuitenkin, että AMG aikoo aikanaan paljastaa todellisen seuraajan AMG GT:lle ja SLS AMG:lle, koska Mercedes haluaa niin kovasti kilpailla 911:n kanssa, ja myönnettäköön, että pehmeäkattoinen kaksipaikkainen Grand Tourer SL ei pysty siihen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z