BMW M3:n kaltaiset autot

BMW M3

BMW M3 on BMW 3-sarjan suorituskykyinen versio. Sitä paitsi sen on kehittänyt BMW:n sisäinen moottoriurheiluosasto BMW M GmbH. Mitkä autot muistuttavat BMW M3:a?

BMW M3:lla on markkinoilla monia kilpailijoita. Siitä huolimatta on vain kourallinen autoja, jotka muistuttavat BMW M3:aa. Joitakin niistä ovat Mercedes-AMG C43, Audi RS5, Cadillac CT4-V Blackwing, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Maserati Ghibli ja BMW M4.

Mitkä autot ovat samanlaisia kuin BMW M3?

Mercedes-AMG C43

Mercedes-Benz pitää aina kiinni iskulauseestaan ”Parasta tai ei mitään”. Mercedes-AMG C43 on hyvä esimerkki tästä mottosta. Siinä missä BMW M3 on suorituskykyinen auto, jossa on paljon uusinta tekniikkaa, AMG C43 tarjoaa mukavuutta, huipputekniikkaa ja ylellisyyttä. Ja koska kyseessä on AMG-varustetaso, tämä auto antaa M3:lle kyytiä.

Mercedes-AMG C43:ssa on 2,0-litrainen nelosrivimoottori, joka tuottaa 402 hevosvoimaa, kun taas M3 tuottaa 473 hevosvoimaa. Tämän lisäksi siinä on suorituskykyä parantavaa tekniikkaa, kuten takapyöräohjaus ja aggressiivisesti viritetty jousitus adaptiivisilla vaimentimilla.

Kaiken kaikkiaan M3 ja AMG C43 ovat monin tavoin hyvin samankaltaisia. Molemmat ovat suorituskyvyltään erinomaisia, ulkonäöltään ketteriä ja käsiteltävyydeltään erinomaisia. Mitä tulee hintaan, AMG C43 maksaa 63 000 dollaria, kun taas M3 maksaa 73 795 dollaria. Korkeasta hinnasta huolimatta Mercedes-AMG C43 näyttää tyylikkäämmältä kuin M3, mutta M3:n suorituskyky on parempi.

Audi RS5

BMW M3:n ja Mercedes-AMG C43:n tapaan myös Audi ylpeilee korkealuokkaisilla ja ylellisillä ominaisuuksilla. Audi RS5:n sisätilat ovat ylellisemmät ja kehittyneemmät kuin M3:n, mutta AMG-C43 on silti parempi. Siitä huolimatta sillä on erinomaiset käsittelyominaisuudet, mikä tekee ajamisesta tasaista ja hauskaa.

  BMW M6 Luotettavuus

Mitä tulee tehoon, Audi RS5:ssä on 2,9-litrainen V6-moottori, joka tuottaa jopa 444 hv. Se on parempi kuin AMG C43:ssa, mutta silti pienempi kuin BMW M3:ssa. Audi RS5:ssä on Quattro- nelivetojärjestelmä, joka antaa sille lisää tehoa ja tekee ajamisesta helppoa kaikilla pinnoilla ja maastoissa.

Audi RS5 ja BMW M3 kiihtyvät erinomaisesti 3,5 sekunnissa 0-100 km/h ja huippunopeus on 155 km/h, joten Audi RS5 ja BMW M3 voivat ajaa radalla niskasta niskaan. Audi RS5 on kuitenkin hieman kalliimpi kuin BMW M3. Audi RS5:n hinta on 76 995 dollaria.

Cadillac CT4-V Blackwing

Cadillac CT4-Y Blackwing on yksi tämän listan tehokkaimmista autoista. Kiitos sen kaksoisturbo 3,6-litraisen V6-moottorin, joka tuottaa 472 hv ja 445 lb-ft vääntöä. Tämä on hyvin lähellä BMW M3:n hevosvoimia, sillä sen perusmalli tuottaa 473 hv. Suorituskykyvertailu päättyy kuitenkin tähän, sillä M3 on tehokkaampi kuin CT4-V Blackwing.

Kiihtyvyyden osalta BMW M3:lla kestää 3,5 sekuntia 0-100 km/h, kun taas Cadillac CT4-V:llä noin 4,0 sekuntia. Lisäksi CT4-V on myös mukava ja ylellinen, mutta materiaalien laatu ei ole BMW:n M3:n tasolla. Cadillac CT4-V Blackwing on 61 890 euron perushinnallaan hyvä tarjous.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Jos haluat urheiluauton, joka on samanlainen mutta suorituskyvyltään parempi kuin BMW M3, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio on paras valinta. Tämä 2,9-litraisella V6-moottorilla varustettu auto tuottaa jopa 505 hv ja 443 lb-ft vääntöä. Tämä nujertaa BMW M3:n yli 30 hv:llä.

  BMW 650i:n yleiset ongelmat

Suorituskyvyn lisäksi Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ei pärjää BMW M3:lle tai Mercedes-AMG C43:lle mukavuudessa ja luotettavuudessa. Sen sisätilat ovat melko puutteelliset ja siinä on paljon ongelmia. Se on myös melko kallis, sillä sen hinta on noin 80 755 dollaria. Siitä huolimatta tämä auto näyttää houkuttelevammalta kuin BMW M3.

Maserati Ghibli

Maserati Ghibli näyttää majesteettiselta ja ylelliseltä. Siinä on myös 3,0-litrainen twin-turbo V6-moottori, joka tuottaa jopa 345 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Kun sitä verrataan BMW M3:een, on selvää, että M3 on tehokkaampi ja suorituskykyisempi auto. Siitä huolimatta Maserati Ghibli on ylellinen ja siinä on huipputeknisiä ominaisuuksia. Se on myös tyylikkäämpi.

Maserati Ghiblin perushinta on noin 83 795 dollaria, mikä on melko korkea hinta, kun otetaan huomioon, että BMW M3 on monin tavoin parempi.

BMW M4

BMW M4 oli osa M3:sta ennen sen uudelleenbrändäystä. Ne perustuvat siis samaan alustaan ja jakavat paljon ominaisuuksia. Esimerkiksi M4:n perusversio tuottaa myös maksimissaan 473 hv, kun taas M4:n kilpailijamalli tuottaa jopa 503 hv. Suurin ero näiden autojen välillä on se, että M3 on sedan, kun taas M4 on coupe. Lisäksi M4 maksaa 75 695 dollaria, kun taas M3 maksaa 73 795 dollaria.

FAQ

Kannattaako BMW M3 ostaa?

Kyllä, BMW M3 kannattaa ostaa, jos rakastat nopeutta. Tätä autoa on myös kiehtova ajaa, sillä se on nopea, mukava, helppokäyttöinen, tilava ja turvallinen. Mutta jos et ole valmis käyttämään sen ylläpitoon, sinun ei kannata investoida siihen.

  Onko käytetyn BMW:n ostaminen huono ajatus?

Mitkä ovat BMW M3:n tärkeimmät ongelmat?

BMW M3 näyttää tyylikkäältä, ylelliseltä, tilavalta ja toimii erinomaisesti, mutta siinä on myös erilaisia ongelmia, jotka omistajien tulisi huomioida. BMW M4:n yleisiä ongelmia ovat viallinen vaihteisto, kova moottorin sisäinen ääni, moottorivika, polttoainepumpun vika, vararenkaan puute ja ohjaustehostimen letkun vuoto.

Kuinka paljon BMW M3:n huolto maksaa?

BMW:n huolto maksaa vuosittain noin 1 161 dollaria. Tämä on enemmän kuin alalla keskimäärin 651 dollaria. Jos haluat välttää näin korkeat ylläpitokustannukset, sinun kannattaa noudattaa BMW:n suosittelemia huoltopalveluja.

Johtopäätös

BMW M3 on BMW 3-sarjan suorituskykyinen malli. Lisäksi se on kauniisti muotoiltu ja siinä on korkealuokkaisia ja ylellisiä ominaisuuksia. Auto on myös nopea, mutta sillä on useita kilpailijoita, kuten Mercedes-AMG C43, Audi RS5, BMW M4, Maserati Ghibli ja paljon muita.

Jos olet epävarma siitä, minkä auton valitsisit BMW M3:n ja sen kilpailijoiden välillä, tämän vertailun pitäisi auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi sopiva auto. Mercedes-AMG C43 on ylellisin, kun taas Cadillac CT4-V on halvin. Kaiken kaikkiaan BMW M3 on edelleen yksi markkinoiden parhaista urheiluautoista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z